daniel1540 Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 jak niektórzy już wiedzą jestem początkujący... tak jak radziliście poszukałem dużych printów bo one są dokładne... a więc tak...narazie mam maskę ale chce to zrobić dokładnie...będzie długo ale dokładnie... (w miarę moich możliwości) pokazuje siateczki... pewnie za gęsta co? ale niestety nie potrawie tego ominąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 na razie malo i krzywo. no i siatka z widoku front nie pasuje do printa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 na razie malo i krzywo. no i siatka z widoku front nie pasuje do printa kurde albo ja slepy jestem albo widze cos innego , bo wedlug mnie jest narazie dobrze, siatka ladna, tylko sie zgodze ze malo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Heheeh siatka niby za gesta??!! Dla mnie jest uboga!! Co do dopasowania do printow to czasami trzeba improwizowac - nie zawsze wszystko pasuje - ale Audi mozna przynzac, ze maja priny bardzo dobre :) Bywa tak ze spasujesz do printa z gory i z boku a z przodu nie bedzie sie to ni jak mialo do reszty... Siatke bym zagescil, ale jak piszesz, ze jestes poczatkujacym to mozesz miec problemy... I wbrew pozorom Audi jest trudne ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 mało bo dopiero zaczynam... i chciałem się dowiedzieć czy narazie jest dobrze...a co do widoku z frontu... to kwestia symetrii... zobacz że po prawej stronie się zgadzają linie z printem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 siatka wydaje się prezentować bardzo estetycznie co dobrze wróży a co do gęstości to jest jak najbardziej okey, dopiero jak będziesz miał całą bryle bierz się za zagęszczanie i detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 kurde albo ja slepy jestem albo widze cos innego , bo wedlug mnie jest narazie dobrze, siatka ladna, tylko sie zgodze ze malo ;) o te miejsca mi chodzilo, a co do printa to chyba wystarczy go troche przesunac w prawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Przesun przedniego printa w prawo. Przeciez masz nawet na srodku kratke i widac, ze troche w lewo przesunieta jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 daj miniaturkę z aktualnego progresu w pierwszym poście żeby była widoczna gdy przegląda się wątki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 tzn? co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 dodaj do pierwszego postu miniaturke z postępu pracy wielkości bodajże ok 80x80 pikseli może ciut większą i umieść ją w pierwszym poście, tam masz opcje dodatkowe i znajdź zarządzanie załącznikami, zrób upload miniaturki. załącznik z pierwszego postu pobierany jest jako miniaturka którą widać zanim wejdziesz do swojego wątku i pamiętaj ją uaktualniać w miare postępu prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 w miare postępu prac Yyy... :PP okazuje się że kolejny raz musze zacząć od nowa... zauważyłem że moja metoda jest złą metodą... w większości pracach widzę że najpierw modeluje się kształt auta z małej ilości polygonów... a później zwiększa się ją przy pomocy opcji "cut" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 najpierw modeluje się kształt auta z małej ilości polygonów... a później zwiększa się ją przy pomocy opcji "cut" ;] bo wtedy chyba jest najdokłaniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 ja tam wole od razu walnac gesciutko siatexa ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 no więc robie od nowa inną techniką... i chyba będzie lepsza... narazie mam tyko takie cuś... jeszcze długa droga przedemną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 nie ważna jest technika, ważne są efekty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 to teoretycznie masz racje;] ale ta technika dla mnie będzie łatwiejsza...przynajmiej na tym poziomie...;] wkońcu mam czas...zabieram się za dalszą pracę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 mały upek... zawsze coś ;] Siatke to schrzaniłem ... ale pierwszy model u każdego pewnie tak wyglądał ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 niee no takiego czegoś to nie pokazuj, to to samo jak byś boxa wrzucił :p jak zrobisz coś konkretnego to pokaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 w tym stadium nie pokazuj obiektu z ms- i tak nic nie widac, po za tym nie ma chamferow... pokaz lepiej siatke, jesli cos sie na niej zmienilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 mam taki problem... to jest polygon... przechodzi przez niego niepotrzebna krawędź... jak można ją usunąć aby polygon nie utracił face'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultek Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 zaznaczasz edge i dajesz backspace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 skopjuj wierzchołki, usuń oba face, i zbuduj nowego poly na podstawie vertexów edit. sie spózniłem, ale nie wiedziałem że tak też można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 chodziło mi o metode ultek'a ale dzięki za fatygę xD :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 jeszcze coś... jest jakiś skrót aly zamienić polygony na przezroczyste? napewno wiecie o co chodzi...;p bo przy modeloaniu nie chce mi się ciąghle zmieniać OPACITY w material editor ;] z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 sprobuj alt+x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Dzięki Respect Dla Ciebie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 wyklepałem takie cuś... masakra no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Eeee tam masakra :) Dobrze jest :) Pokaż jeszcze jak to wygląda z ms bez siatki, bo coś wydaje mi się, że w niektórych miejscach pojawią się bugi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 siatka chyba poprawna, ale trudno mi się to ocenia, masz dziwną perspektywe w viewporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 No to teraz dodawaj dodawaj dodawaj prostuj prostuj prostuj dalej dodawaj i tnij i doawaj i.... i bedzie gicior :) Dobrze idziesz dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Skoro mówicie że nie jest aż tak źle to dobrze... napewno macie racje ;] mały up... panowie pojawił mi się irytujący krzyżyk który mi przeszkadza w pracy... jak go zlikwidować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 tu masz refera, http://suurland.com/image_x.php?image=images/portfolio_stills_audi_a3_wire_0000.jpg http://www.suurland.com/turbosquid/audi_a3/audi_a3_comparison_0000.jpg a teraz masz zrobić lepsze! ;) Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2007 to mój pierwszy model więc nie wymagaj czegoś takiego xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 to mój pierwszy model więc nie wymagaj czegoś takiego xD a dlaczego nie?? modeluj, poprawiaj, zagęszczaj, i przyglądaj się ciągle dobrym referkom. Przecież oczy masz i widzisz co jest źle więc możesz coś tam przesunąć, poprawić itd. Serio, więcej ambicji :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 ten krzyżyk to chyba włączone przyciąganie do siatki, kliknij prawym przyciskiem na snap (magnes taki) i odznacz grid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel1540 Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2007 witam po weekendzie zaczynam dalej pracować nad moim autkiem...mały up... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi