everyman Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 ...tylko nic fajnego nie mam :( ...miałem ostatnio sporo innych rzeczy na głowie ...ślimaki poszły spać ...pogody w regionie od dawna nie ma, a jak jest to nie mam czasu ...jedyne co strzeliłem ostatnio to ślub - ale to typowa komercja bez nutki 'artyzmu', więc nie pokażę :p
tweety Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 http://img50.imageshack.us/img50/617/small4se0.jpg everyman znajdziesz tą fotkę w high res? chyba zamówię sobie do druku :) Pozdrawiam
ognisty Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 normalnie cudne te twoje foto-czary... full respekt i w ogole piorunochron normalnie jak juz ktos napisał... miód poprostu...
everyman Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Napisano 4 Styczeń 2008 (edytowane) ...wczoraj nareszcie ruszyłem 4litery i poszedłem na spacer zrobić jakiś widoczek :) ...oczywiście jak dotarłem na pola stwierdziłem, że jest zimno i późno ...końcem końców nic ciekawego nie strzeliłem :/ ...niemniej jednak jakieś kadry do pokazania się znajdą ...minimalizm 43. głuche echo nieco większa wersja: http://www.obiektywni.pl/upload/realp/51/253707_424841.jpg ...dawno tak nie wymarzłem ...cdn (może) pozdro Edytowane 2 Wrzesień 2008 przez everyman
latarnik Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 z tytułem czy nie, już je uwielbiam. do mnie trafia
giorgione Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 aż miło się ogląda takie foty - dla mnie bomba :D
everyman Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 ...dzięki :) ...dzisiaj taki gniotowaty autoportret ...możecie się wyżyć, bo model się nie obrazi 44. behind blue eyes ...tło: biała ściana w pokoju ...światło: przód -> sb800 + lampka nocna | tył -> 2x 250w budowlane | to co wpadało przez okno pozdro
kamilsien Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 dopisz pod spodem nr tel i będziesz miał wzięcie ;) cóż, oczęta ładne, ze tak powiem - dałabym sie nabrać (zazwyczaj nabieram sie na oczy). mocno szurane w szopie? (z czystej ciekawości) a co do techniki: moim zdaniem tu byłoby lepiej w kwadrat. za mocno daje po oczach wszechobecna biel, zwłaszcza o 8 rano... może nawet nie kwadrat, ale ciut mniej bieli. no chyba, ze chciałeś olśnić nas bielą a nie oczyma ;) bo te troszkę giną. dobra, to ja lecę na angielski.
AGmakonts Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 troche jak klatka z teledysku jakiegoś super groźnego białego rapera:P nie no tak na serio to się światła doczepie, takie nijakie jest
everyman Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 kamilsien: ...numery tel rozdaje tylko przez PW, bo to nie 'hot or not' ^^ ...oczy w rzeczywistości mam bardziej niebiesko-szare niż takie, ale światło podczas robienia zdjęcie pozwala trochę podkręcić (odpowiednio odbite nadaje tej 'szklistości') w szopie przy nich praktycznie nie majstrowałem - cały trik polega na tym, że są najostrzejsze i najciemniejsze na zdjęciu, co je dodatkowo uwypukla no i z cery zdjąłem trochę saturacji ...w kwadracie byłoby zbyt ciasno, a ta duża ilość bieli jest w pełni zamierzona, więc zostanie ;) AGmakonts: ...trochę wzorowane na klatce z teledysku, jednak nie do końca, bo lubię robić rzeczy po swojemu ;) ...odnośnie światła to dzisiaj widzę, że mogłem przód nieco mniej doświetlić i dać więcej bocznego tylko, że przy jednym flashu i dwóch lipnych halogenkach ciężko jest zapanować nad wszystkim, tzn ustawić tak, żeby dawało ciekawy efekt - przydałyby się przynajmniej 3 błyski
kamilsien Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 everyman, z tego co widziałam na obiektywnych, to raczej panienki są na hot :D ja postoje, póki co nie narzekam :P. mam trikolora. te oczy są bardziej sexy ;) dobra, żarty na bok (by Mosakowski) - zapomniałam dodać, ze można sie jeszcze pozbyć zmarszczek na szyi i ciut wygładzić, bo albo tam było kiepskie światło, albo sie kiepsko ogoliłeś :) i wciąż postuluje za ścięciem o chociaż 0,5 cm na każdej krawędzi.
everyman Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Napisano 18 Styczeń 2008 bo albo tam było kiepskie światło, albo sie kiepsko ogoliłeś albo oraz albo ;p ...chciałem zrobić coś innego, ale wyszło to ;P ...kolejny autoportret 45.dobry zły człowiek ...foto + tekstura ...tło: biała ściana ...światło: sb800 + to co wpadało przez okno pozdrawiam PS jeśli się nie wyświetla, to jest jeszcze tutaj: http://img340.imageshack.us/img340/9365/dzc800wu7.jpg
latarnik Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 sam pomysł wcale interesujacy... ale, prawde mowiac, bardziej ineresuje mnie to, w jaki sposob ustawiasz ostrosc robiac autoportret?
everyman Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 ...w 44 na wyczucie :) tzn ustawiłem punkt łapania ostrości centralnie i robiłem fotkę 'na wyciągnięcie ręki' ...w przypadku 45 zainstalowałem już Camera Control Pro i sterowałem aparatem z laptopa, którego miałem przed sobą
everyman Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 wieki mnie tu znowu nie było... ...łapcie coś na pożarcie 46. sushi
polka dot Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 bardzo ciasne te niepozowane. a "dobry zły człowiek" ma śliczne kolory.
routee Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 ...w przypadku 45 zainstalowałem już Camera Control Pro i sterowałem aparatem z laptopa, którego miałem przed sobą a jest taki bajer dla canona ?
ironteeth Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Ostatnie jest super. Nie za ciasno, wszystko na tak. :)
everyman Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Napisano 16 Sierpień 2008 ...i znowu wpadam po długim czasie z kilkoma kadrami ...każdy z innego kapelusza ;) ...ech ostatnio coś mało zdjęć robię Warto czekać na każde zdjęcie tutaj. ...dzięki, staram się bardzo ciasne te niepozowane. ...coś mnie ciągnie do ciasnego kadrowania, na razie mam jeszcze kłopot z cięciami a jest taki bajer dla canona ? ...nie odpowiem, musiałbyś popytać na forum canona Ostatnie jest super. Nie za ciasno, wszystko na tak. ...dzięki :) do tej modelki trzeba oddać jeden celny niespodziewany strzał, bo potem ucieka, albo stroi dziwne miny widok z balkonu w stronę tarasu sąsiadów: - Marysia... Pada jeszcze? (a spadło wcześniej tylko kilka kropel) - Tak, pada :) 47. zły balans bieli też może być dobry (+kilka korekt) 48. backstage: http://img177.imageshack.us/img177/8198/backzc8.jpg softbox makro własnej konstrukcji z sb800 jako tło i źródło światła jednym słowem eksperyment, czy uda się prześwietlić malutkiego ślimaka 49. moja mała planeta ...życie na jabłku 50. pozdrawiam
ironteeth Napisano 16 Sierpień 2008 Napisano 16 Sierpień 2008 47. ciekawy kadr, nie jest to 'zwykle zdjęcie z góry". Całość trzyma się kupy. 48. "zły balans bieli też może być dobry" :D kiedyś też się o tym przekonałem. Zdjęcie mi się podoba. Inny świat. Kolory jak najbardziej na plus. 49. Przeglądając wątek dochodzę do wniosku, że ślimaczki są dla Ciebie wdzięcznym tematem do zdjęć. Bardzo fajne zdjęcie, ciekawy pomysł, wykonanie jeszcze lepsze. 50. Bez rewelacji, ale pomysł też się liczy. Takie zwykłe jakieś :P jak na ten wątek ;). Pozdrawiam :)
everyman Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 (edytowane) 48. chciałem uzyskać baśniowy świat i sądząc po komentarzu chyba się udało - wb okazał się najprostszą drogą 49. może zostanę treserem ślimaków - jeżeli to całkiem wdzięczny temat... problem jednak jest, gdy nie chcą się ruszyć z muszelki, wtedy można dostać szału :p 50. zwykłe fotki również są czasem potrzebne :D ...też nie jestem z niej zadowolony, w zamyśle miała być inna - pewnie kiedyś siądę do tego jeszcze raz ...dzięki za komentarz ...z uderzenia kolejne zdjęcie sprzed kilku minut ...zły humor też może być dobry (jako inspiracja) ...ciągnąc myśl o dobrych złych rzeczach ;) Cheer up, Brian. You know what they say. Some things in life are bad. They can really make you mad... Always look on the bright side of life 51. But I can't... pozdro Edytowane 17 Sierpień 2008 przez everyman
ironteeth Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Oj gdybym miał tyle pomysłów co Ty...;) Widać, że przy odrobinie kreatywności niewiele trzeba do ciekawego zdjęcia. :). Oryginalny pomysł (moim zdaniem). Również się podoba.
everyman Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 ironteeth: ech, gdybym miał możliwość realizowania wszystkich pomysłów :) ...dzięki Kuciel: dzięki ...w ostatnim chyba trochę za bardzo przekombinowałem (nie jest zbyt jednoznaczne ...ale może to akurat plus?) ...dzisiaj ciąg dalszy prób i nauki makro 52. pozdro
Siepacz Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Jeśli pająk może mieć jakąkolwiek minę czy wyraz "twarzy" to ten właśnie ma, i to bardzo złośliwą minę. Mam arachnofobie lub coś do niej zbliżonego i mimo, że "model" przerażający to zdjęcie w jakiś sposób jest dla mnie magnetyczne i przyciąga. Tylko kadr leci trochę w lewą stronę przez pustą przestrzeń której troche tam moim zdaniem za dużo. Btw. jakim szkiełkiem trzaśnięte?
everyman Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 ...dobre 10 minut mu tłumaczyłem jak ma wyglądać groźnie :) ...ja znowu miałem wrażenie, że kadr leci lekko w prawo, ale że to co widać to 100% ujęcia to nie będę już nic prostował ...obiektyw to nikkor 105mm 2.8 - nowy nabytek, który mogę już śmiało polecać; jeszcze go nie opanowałem, ale wymiata ...exif z powyższego zdjęcia dla ciekawych: 1/125, f11, iso200 - wywołany raw 53. 54. pozdro
latarnik Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Z serii makro najbardziej podoba mi sie zdjecie nr 53. Fantastyczne kolory i ostrosc.
miriam Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Ostatnie fajne ujęcie, a i sprzęcior zacny, może nieco za szeroko. ale ogólnie ok. za to 51 Super :). //Pozdr.
everyman Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 dzięki za opinie :) miriam: możliwe, że za szeroko, ale niestety ciaśniej przy ostatnim nie dałem rady - obiektyw opierałem już na pajęczynie to na dobranoc jeszcze jedno ujęcie z dzisiaj barwa uzyskana poprzez balans bieli, reszta bez obróbki wybaczcie rozdzielczość, ale mniejsza w przypadku tego kadru nie daje efektu 55. galaktyka pozdrawiam
everyman Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Napisano 3 Wrzesień 2008 dzięki :) ...pomału zaczynam już czuć światło w makro kolejny kadr - bardziej klasyczne podejście 56.
everyman Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 hmm, standardy was nie kręcą... to co powiecie na taki eksperyment? 57.
latarnik Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Ostatnie bardzo na tak ;) Ramka jak dla mnie troche zbyt dupna w tym ujeciu, ale za to samo ujecie.... Dobrze Ci idzie z makro
Master Kiełbaster Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 te mydło jest obleśne :P za to 55 b. fajne
everyman Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Napisano 17 Wrzesień 2008 ...dzięki za komentarze :) latarnik: nie wiem, co mnie naszło z tą ramką :( Master Kiełbaster: może ciut przesadziłem ;) SWRSC: za domem 58. 59. 60.
pecet Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 fajna modelka ;) ostatnie ujęcie wydaje się troche oklepane ale imo wyszła na nim najkorzystniej, reszty nie oceniam bo za mało się znam
Siepacz Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zdjęcia są przednie, widziałem je już wcześniej na forum nikona. Zazdroszczę wam tych plenerków:D Z detali na jedynce (ah te oczy:D) ciąłbym nieco niżej, może z centymetr góra dwa, troche moim zdaniem razi cięcie tego czubka głowy. Na dwójce modelka lekko przekrzywiona, jej lewe ramię troche niżej od prawego. Może bardziej zdecydowane wygięcie ciała dałoby lepszy efekt? W ostatnim bardzo ładna konwersja do BW i ogólnie ten kadr podchodzi mi naj:)
Rekomendowane odpowiedzi