Tores Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Nie robiłem jeszcze wnętrz i jestem ciekaw jak je odbierzecie wizualnie. Soft to oczywiście 3dsmax, Vray i Photoshop. Co do budynku to niestety nie mogę napisać gdzie to będzie stało.
t0m3k Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 bardzo ladnie, super oswietlone (mozesz podac czasy renderingu i technike oswietlenia IRR+LC? ) czepialstwo: ta sama czcionka tla wszystkich szyldow, brak cienia pod stopami ludkow osobiscie bym obrazek odrobine zdesaturowal. pozdrawiam.
lukasz3d Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 bardzooo ladne a co do czcionek szyldow to niezgodze sie ze zle wyglada ujednolicenie-jakos czystsze staje sie to wnetrz jezeli wszystkie napisy sa w jednym stylu
siwy Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Możnaby sie przyczepić do szczegółów ale wiem tego typu wizualki to trudne tematy więc oszczędzę krytyki. Całość wygląda efektownie i czytelnie.
Yaro16 Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 detali jak mrówek,bardzo soczyście lecz trochę chaotycznie...rzuca sie w oczy bark cieni przy postaciach
!Ewert Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 niby super i pieknie, ale ludzie i drzewa mi nie sie nie podobaja, wizka jest bardzo kolorowa, za kolorowa jak dla mnie ale innym może sie to podobać Pozdarawiam
Tores Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 Dzięki za komentarze. Czytając je widzę, że większość odbiera je pozytywnie. Rendery wyglądają inaczej niż w oryginale bo była podkręcana kolorystyka i była zabawa krzywymi. Dlatego wyglądają a szczególnie drugi na prześwietlone. Co do cieni pod postaciami to są tylko tam gdzie rzeczywiście oświetlało je słońce. Drugi render nie został już tak dopieszczony z powodu braku czasu. t0m3k - szyldy jednolite ponieważ nie wolno było używać znaków oryginalnych Oświetlenie to jeden direct + vrayligty w odpowiednich miejscach. IRR+QMC czas pierwszego to 13 godzin a drugiego nie pamiętam. Oryginał w rozdzielczości 3500x2625. Przy QMC+LC niestety max się wywalał po obliczeniu LC.
Tores Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 Wywalał się po LC jak miałem QMC+LC. Po prostu wyłączył się max i śladu po nim nie było. Zresztą często tak mam przy bardziej złożonych scenach. Dlatego jadę na IRR+QMC. Czasami włączam Detail enhancement bo daje bardzo dobre efekty, ale tylko wtedy jak mam na to czas bo strasznie wydłuża render przy lepszych ustawieniach.
Georgas Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 świetnie to wygląda, gratuluje bo jest czego :) czy te wnętrza tych sklepików to są modelowane ?? bo wnętrze ESPRIT"u wygląda rewelacyjnie ps. na jakim sprzęcie to renderowałeś jeśli można wiedzieć ::??:)
Tores Napisano 6 Lipiec 2007 Autor Napisano 6 Lipiec 2007 Georgas - jeżeli tylko miałem odpowiednie zdjęcia to wstawiałem je w photoshopie. Co do kompa to procek Core2Duo 6600 i 2GB RAM. Jak mi się uda zrobić panoramę to ją wstawię lecz na razie wnętrza są w fazie projektowania.
Rekomendowane odpowiedzi