Napisano 5 Lipiec 200717 l Siemano oto furka którą się zajmuje od około 2 tyg. Piszcie co o tym sądzicie, jeśli widzicie jakieś błędy też piszcie ;)
Napisano 5 Lipiec 200717 l Ładnie ale w kilku miejscach jest krzywo przy światłach rowkach itp........
Napisano 5 Lipiec 200717 l Cieeezka fura do wyklepania... :) Predzej w ZBrush'u mozna ja zrobic ;P Zapowiada sie niezle - bede obserwowal... Wkoncu moze skonczy sie era Enzo, Gallardo i Murceliago... ;)
Napisano 5 Lipiec 200717 l lampka bardzo fajnie dopracowana, popraw te diodki i szafa gra. Pare rzeczy niestety do wyklepania ;p
Napisano 6 Lipiec 200717 l no piękne Ferrari sobie wybrałeś moje zdanie znasz więc trzymam kciuki, tez tak bym chciał kiedyś
Napisano 6 Lipiec 200717 l Autor Siema. Dzięki za komentarze. Mogli byście sprecyzować co jest krzywo najlepiej pozaznaczać :D. Rowki są jeszcze nie powykańczane bo w końcu to dopiero początki :D ..:: 3D XTREME ::.. - w maxie tez da rade :D:D mrkrzysiek - to ja bym chciał modelować tak jak ty :D
Napisano 14 Lipiec 200717 l no proszę... to Ferrari to jeden z najpiekniejszych modeli jakie widział świat - przynajmniej moim zdaniem ;-) strasznie mi się podoba (!) sam kiedyś chciałem tą piekność wymodelować, ale co tu dużo gadać trudna jest jak cholera... te wszystkie wloty i krągłości karoserii... Patrząc na Twoje poczynania całkiem nieźle się do tego zabierasz! Tak trzymać!!! Zauważyłem parę niedociągnięć... dołączam referkę dla porównania TU:) klepnij tam i uwdzie, a będzie ideał. Powodzenia!!!
Napisano 17 Lipiec 200717 l Autor HXL dzięki za pokazanie błędów. Starałem sie je naprawić czy mi wyszło sami oceńcie :D
Napisano 17 Lipiec 200717 l wiem, że straaasznie się czepiam, ale góra wygląda już dobrze - z dołem spojlera jednak nie jest najlepiej. Kolejna referka TU :) Zbierz jak najwięcej zdjęć i że tak powiem kontroluj sytuację na bierząco ;-) Porównując swoje dzieło z pojazdem ze zdjęć szybko zorientujesz się co masz krzywo... Trzymam kciuki chłopie, bo to przepiękne auto i całkiem dobrze Ci to wychodzi !!! Dopieść ten dół spojlera jak Ci się chce i dawaj dalej !!! Kibicuję !!! pozdr.
Napisano 17 Lipiec 200717 l Autor HXL wkońcu po to jest WIP postaram się zrobić tak jak pokazałeś, a co do referek to jest kilka zdjęć w wysokiej rozdzielczości którymi sie sugerowałem przy modelowaniu przodu, ale teraz widze ze różnią się one troche od tych co ty pokazałeś. Masz tu przyklad jednego z nich :D obczaj to miejsce co mi na początku zaznaczyles na górze zderzaka :D
Napisano 18 Lipiec 200717 l Masz rację Zarowa :) Akurat w tym studio to kwestia padającego światła... mogli wrzucić jakiś halogen na przód żeby było lepiej widać, he he he ;-) Tu masz moją ulubioną stronkę z autkami... całkiem niezła kolekcja dobrych zdjęć Życzę powodzenia jeszcze raz :)
Napisano 18 Lipiec 200717 l No chłopie ten zderzak to Ci się mocno roztańczył, Qba ma słuszność diody w reflektorku to pomyłka trzeba to poprawić
Napisano 19 Lipiec 200717 l Autor no z przodem jeszcze powalcze, narazie robie tył :D a siatki wrzuce przy następnym upie
Napisano 19 Lipiec 200717 l z tyłu powinien być chamfer na całym nadkolu bo widzę że dałeś tylko na zderzaku spójrz: http://extrafurki.com/samochody/599/big/599_GTB_8.jpg edit: aha i jak idzie te przetłoczenie pod rowcem to krzywo tam jest
Napisano 19 Lipiec 200717 l Zapomnial chamfera dac ;) Albo jeszcze nie dal bo cos tam bedzie robil jeszcze ;) Ladny samochodzik wybrales :] Powodzenia
Napisano 20 Lipiec 200717 l Super, fajne felgi ma te autko do modelowania ale nie pytaj czemu:) taaak prawda, felgi są bardzo ładne, powinno być takich wiecej... A co do modelu - super bajer, jedziesz dalej :)
Napisano 20 Lipiec 200717 l Autor Thunder - chamfera u góry na nadkolu dam jak połacze tył z resztą karoseri :D Te felgi są ładne ale trudno je bedzie wymodelować :D Kilka poprawek i mały postęp no i siateczka którą obiecałem
Napisano 20 Lipiec 200717 l jeden cień rzuca się w oczy http://xs217.xs.to/xs217/07295/ferrari8jb4.jpg ogólnie bardzo ładnie
Napisano 20 Lipiec 200717 l mi tam sie felgi tak średnio podobają po prostu są ciekawe do modelowania, no siatka ładna czekam na więcej
Napisano 20 Lipiec 200717 l Witam!! wiec tak: kolor: czerwony--> tak poprowadzic edgesa :) zielony--> usunac :) niebieski--> krzywo :) powinno byc lepiej :) ale i tak super sie prezentuje :) pozdro i powodzenia
Napisano 20 Lipiec 200717 l Autor mrkrzysiek - zawsze można inne wymodelować :D nielot007 - nie wiem czy tak jak ty proponujesz bedzie dobrze bo zderzak moze sie zacząć krzywić, no ale spróbuje zobacze jak to bedzie wyglądało :D ogólnie to miejsce co zaznaczyles na niebiesko nie było za łatwe do modelowania ale postataram się podprostować :D ps. mam takie pytanie podczas modelowania coś nacisnełem i teraz podczas przesuwania obiektów w viewportach mam takie coś wiecie jak to wyłączyć bo mnie to denerwuje??
Napisano 20 Lipiec 200717 l nio... bardzo ładnie Ci to wychodzi... jak możesz to wrzucaj ujęcia z różnym ustawieniem kamery - będziemy mieli pełny obraz sytuacji... i oczywiście keep workin ;-)