Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemano oto furka którą się zajmuje od około 2 tyg. Piszcie co o tym sądzicie, jeśli widzicie jakieś błędy też piszcie ;)

siatka1qk6.th.jpg

ferrari2ea1.th.jpgferrari3gu4.th.jpg

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładnie ale w kilku miejscach jest krzywo przy światłach rowkach itp........

Napisano

Cieeezka fura do wyklepania... :) Predzej w ZBrush'u mozna ja zrobic ;P Zapowiada sie niezle - bede obserwowal... Wkoncu moze skonczy sie era Enzo, Gallardo i Murceliago... ;)

Napisano
  • Autor

Siema. Dzięki za komentarze. Mogli byście sprecyzować co jest krzywo najlepiej pozaznaczać :D. Rowki są jeszcze nie powykańczane bo w końcu to dopiero początki :D

..:: 3D XTREME ::.. - w maxie tez da rade :D:D

mrkrzysiek - to ja bym chciał modelować tak jak ty :D

Napisano

no proszę... to Ferrari to jeden z najpiekniejszych modeli jakie widział świat - przynajmniej moim zdaniem ;-)

strasznie mi się podoba (!) sam kiedyś chciałem tą piekność wymodelować, ale co tu dużo gadać trudna jest jak cholera... te wszystkie wloty i krągłości karoserii...

Patrząc na Twoje poczynania całkiem nieźle się do tego zabierasz! Tak trzymać!!!

Zauważyłem parę niedociągnięć... dołączam referkę dla porównania TU:) klepnij tam i uwdzie, a będzie ideał. Powodzenia!!!

Napisano
  • Autor

HXL dzięki za pokazanie błędów. Starałem sie je naprawić czy mi wyszło sami oceńcie :D

ferrari5ze5.th.jpg

Napisano

wiem, że straaasznie się czepiam, ale góra wygląda już dobrze - z dołem spojlera jednak nie jest najlepiej. Kolejna referka TU :)

Zbierz jak najwięcej zdjęć i że tak powiem kontroluj sytuację na bierząco ;-) Porównując swoje dzieło z pojazdem ze zdjęć szybko zorientujesz się co masz krzywo... Trzymam kciuki chłopie, bo to przepiękne auto i całkiem dobrze Ci to wychodzi !!! Dopieść ten dół spojlera jak Ci się chce i dawaj dalej !!! Kibicuję !!! pozdr.

Napisano
  • Autor

HXL wkońcu po to jest WIP postaram się zrobić tak jak pokazałeś, a co do referek to jest kilka zdjęć w wysokiej rozdzielczości którymi sie sugerowałem przy modelowaniu przodu, ale teraz widze ze różnią się one troche od tych co ty pokazałeś.

Masz tu przyklad jednego z nich :D obczaj to miejsce co mi na początku zaznaczyles na górze zderzaka :D

ferrari599gtbbm1.th.jpg

Napisano

Masz rację Zarowa :) Akurat w tym studio to kwestia padającego światła... mogli wrzucić jakiś halogen na przód żeby było lepiej widać, he he he ;-)

Tu masz moją ulubioną stronkę z autkami... całkiem niezła kolekcja dobrych zdjęć

Życzę powodzenia jeszcze raz :)

Napisano

No chłopie ten zderzak to Ci się mocno roztańczył, Qba ma słuszność diody w reflektorku to pomyłka trzeba to poprawić

Napisano
  • Autor

no z przodem jeszcze powalcze, narazie robie tył :D a siatki wrzuce przy następnym upie

ferrari7iv8.th.jpg

Napisano

Zapomnial chamfera dac ;) Albo jeszcze nie dal bo cos tam bedzie robil jeszcze ;) Ladny samochodzik wybrales :] Powodzenia

Napisano
Super, fajne felgi ma te autko do modelowania ale nie pytaj czemu:)

taaak prawda, felgi są bardzo ładne, powinno być takich wiecej...

A co do modelu - super bajer, jedziesz dalej :)

Napisano
  • Autor

Thunder - chamfera u góry na nadkolu dam jak połacze tył z resztą karoseri :D

Te felgi są ładne ale trudno je bedzie wymodelować :D

Kilka poprawek i mały postęp no i siateczka którą obiecałem

ferrari8jb4.th.jpgsiatka2ky3.th.jpg

Napisano

Witam!!

wiec tak:

kolor:

czerwony--> tak poprowadzic edgesa :)

zielony--> usunac :)

niebieski--> krzywo :)

powinno byc lepiej :)

ale i tak super sie prezentuje :)

pozdro i powodzenia

c03242e2d5887110m.jpg

Napisano
  • Autor

mrkrzysiek - zawsze można inne wymodelować :D

nielot007 - nie wiem czy tak jak ty proponujesz bedzie dobrze bo zderzak moze sie zacząć krzywić, no ale spróbuje zobacze jak to bedzie wyglądało :D ogólnie to miejsce co zaznaczyles na niebiesko nie było za łatwe do modelowania ale postataram się podprostować :D

ps. mam takie pytanie podczas modelowania coś nacisnełem i teraz podczas przesuwania obiektów w viewportach mam takie coś wiecie jak to wyłączyć bo mnie to denerwuje??

ssfafls3.th.jpg

Napisano

nio... bardzo ładnie Ci to wychodzi...

jak możesz to wrzucaj ujęcia z różnym ustawieniem kamery - będziemy mieli pełny obraz sytuacji...

i oczywiście keep workin ;-)