Zarowa Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Siemano oto furka którą się zajmuje od około 2 tyg. Piszcie co o tym sądzicie, jeśli widzicie jakieś błędy też piszcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Witam!! b. fajnie :) podoba mi sie znaczek i swiatlo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 bardzo ładnie jak na razie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 ladnie tylko krzywo i rowki nie powykańczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 no zapowiada się bardzo fajny model ;d pozdr0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Ładnie ale w kilku miejscach jest krzywo przy światłach rowkach itp........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Cieeezka fura do wyklepania... :) Predzej w ZBrush'u mozna ja zrobic ;P Zapowiada sie niezle - bede obserwowal... Wkoncu moze skonczy sie era Enzo, Gallardo i Murceliago... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 lampka bardzo fajnie dopracowana, popraw te diodki i szafa gra. Pare rzeczy niestety do wyklepania ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 no piękne Ferrari sobie wybrałeś moje zdanie znasz więc trzymam kciuki, tez tak bym chciał kiedyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 ladnie :) o by tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 6 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2007 Siema. Dzięki za komentarze. Mogli byście sprecyzować co jest krzywo najlepiej pozaznaczać :D. Rowki są jeszcze nie powykańczane bo w końcu to dopiero początki :D ..:: 3D XTREME ::.. - w maxie tez da rade :D:D mrkrzysiek - to ja bym chciał modelować tak jak ty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2007 Po krótkiej przerwie mały up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Super to wygląda! Dajesz dalej! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 nie no super jest i jak równo brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 no proszę... to Ferrari to jeden z najpiekniejszych modeli jakie widział świat - przynajmniej moim zdaniem ;-) strasznie mi się podoba (!) sam kiedyś chciałem tą piekność wymodelować, ale co tu dużo gadać trudna jest jak cholera... te wszystkie wloty i krągłości karoserii... Patrząc na Twoje poczynania całkiem nieźle się do tego zabierasz! Tak trzymać!!! Zauważyłem parę niedociągnięć... dołączam referkę dla porównania TU:) klepnij tam i uwdzie, a będzie ideał. Powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 No bardzo fajnie:d ps. widzę ze ze Słupska jesteś;d pozdr0;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 HXL dzięki za pokazanie błędów. Starałem sie je naprawić czy mi wyszło sami oceńcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 dla mnie super ale ja się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 wiem, że straaasznie się czepiam, ale góra wygląda już dobrze - z dołem spojlera jednak nie jest najlepiej. Kolejna referka TU :) Zbierz jak najwięcej zdjęć i że tak powiem kontroluj sytuację na bierząco ;-) Porównując swoje dzieło z pojazdem ze zdjęć szybko zorientujesz się co masz krzywo... Trzymam kciuki chłopie, bo to przepiękne auto i całkiem dobrze Ci to wychodzi !!! Dopieść ten dół spojlera jak Ci się chce i dawaj dalej !!! Kibicuję !!! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 HXL wkońcu po to jest WIP postaram się zrobić tak jak pokazałeś, a co do referek to jest kilka zdjęć w wysokiej rozdzielczości którymi sie sugerowałem przy modelowaniu przodu, ale teraz widze ze różnią się one troche od tych co ty pokazałeś. Masz tu przyklad jednego z nich :D obczaj to miejsce co mi na początku zaznaczyles na górze zderzaka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Masz rację Zarowa :) Akurat w tym studio to kwestia padającego światła... mogli wrzucić jakiś halogen na przód żeby było lepiej widać, he he he ;-) Tu masz moją ulubioną stronkę z autkami... całkiem niezła kolekcja dobrych zdjęć Życzę powodzenia jeszcze raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 malutki up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 no elegancko, :) pokaz jeszcze siateczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 No chłopie ten zderzak to Ci się mocno roztańczył, Qba ma słuszność diody w reflektorku to pomyłka trzeba to poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 no z przodem jeszcze powalcze, narazie robie tył :D a siatki wrzuce przy następnym upie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 z tyłu powinien być chamfer na całym nadkolu bo widzę że dałeś tylko na zderzaku spójrz: http://extrafurki.com/samochody/599/big/599_GTB_8.jpg edit: aha i jak idzie te przetłoczenie pod rowcem to krzywo tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Zapomnial chamfera dac ;) Albo jeszcze nie dal bo cos tam bedzie robil jeszcze ;) Ladny samochodzik wybrales :] Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Super, fajne felgi ma te autko do modelowania ale nie pytaj czemu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Super, fajne felgi ma te autko do modelowania ale nie pytaj czemu:) taaak prawda, felgi są bardzo ładne, powinno być takich wiecej... A co do modelu - super bajer, jedziesz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 Thunder - chamfera u góry na nadkolu dam jak połacze tył z resztą karoseri :D Te felgi są ładne ale trudno je bedzie wymodelować :D Kilka poprawek i mały postęp no i siateczka którą obiecałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 jeden cień rzuca się w oczy http://xs217.xs.to/xs217/07295/ferrari8jb4.jpg ogólnie bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 mi tam sie felgi tak średnio podobają po prostu są ciekawe do modelowania, no siatka ładna czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Witam!! wiec tak: kolor: czerwony--> tak poprowadzic edgesa :) zielony--> usunac :) niebieski--> krzywo :) powinno byc lepiej :) ale i tak super sie prezentuje :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 mrkrzysiek - zawsze można inne wymodelować :D nielot007 - nie wiem czy tak jak ty proponujesz bedzie dobrze bo zderzak moze sie zacząć krzywić, no ale spróbuje zobacze jak to bedzie wyglądało :D ogólnie to miejsce co zaznaczyles na niebiesko nie było za łatwe do modelowania ale postataram się podprostować :D ps. mam takie pytanie podczas modelowania coś nacisnełem i teraz podczas przesuwania obiektów w viewportach mam takie coś wiecie jak to wyłączyć bo mnie to denerwuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 wcisnij "o" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 dzięki bardzo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 nio... bardzo ładnie Ci to wychodzi... jak możesz to wrzucaj ujęcia z różnym ustawieniem kamery - będziemy mieli pełny obraz sytuacji... i oczywiście keep workin ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi