zeet Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 W tym filmiku pokazuję jak można wykorzystać Sub Tool do budowania modelu . Czas filmu 12 min,format .mov --------------------------------------- link http://www.sendspace.com/file/ifk78w link2 http://rapidshare.com/files/44396279/modelowanie_czaszki.rar.html --------------------------------------- Te modeliki powstały za pomocą metody pokazanej w filmie. 1
mrkrzysiek Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 no i dzięki za tutoriale jak już ściągnę to na pewno się przydadzą :)
streaker Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 Tutorial ok, tylko taki niedokonczony się wydaje (gdzie ząbki, hę ? :) ) Tylko ta kompresja... ooo... W każdym razie rep dla Ciebie, należy się :)
Nezumi Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Bede wdzieczny jak ktos da mirrora na rapida bo z tego wypisuje mi ladnie "Sorry, the free service is at full capacity. Try later"...
kuki64 Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 wielkie dzieki zeet, napewno się przyda :] dajesz więcej, hehe :D:D a tu daje linka z rapida, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu zeet ;] http://rapidshare.com/files/44396808/modelowanie_czaszki.rar.html
zeet Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 streaker -ząbki są w szklance na nocnym stoliku :D , Można je zrobić tą metoda dość szybko maska-Extract-i już :) Nad kompresją pracuję ,testowałem różne ustawienia i wychodzi albo przesadnie wielki plik ,albo mniejszy ale z takim obrazem jak widać. Nezumi-dodałem link w pierwszym poście.
Shalivan Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 super super super :* EDIT: Dziękuje prosze pana :D
Tomala Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Każdy tutorial to dobrodziejstwo dla tych co się dopiero uczą zbrusha, oby więcej takich wstawek. Wielkie dzięki Zeet.
Nezumi Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Dzieki za rapida - teraz smiga jak burza. A skoro znowu sobie prywatnie upakowalem to czemu by nie udostepnic - dla tych ktorzy nie lubia wielkich plikow wersja mniejsza TUTAJ. [5.46MB do zassania - po rozpakowaniu 11.5MB. Kodek Xvid, jak poprzednio] Btw - generalnie ta zuchwa w tutku troche cienka jest - jakby mialy byc zeby to nie ma na nie miejsca ;)
zeet Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Nezumi - generalnie ta zuchwa w tutku troche cienka jest - jakby mialy byc zeby to nie ma na nie miejsca Racja-żuchwa powinna być obrobiona przed połączeniem obiektów w jeden . Każdy extrudowany obiekt składa się z trzech części widać to po włączeniu poglądu na siatkę Frame. shift+ctrl i klikamy wewnętrzną ściankę znikną pozostałe- uwypuklamy, potem tylko lekki smooth na brzegach. Na filmiku pośpieszyłem się z połączeniem obiektów. Po użyciu make1mesh szczęka stała się jedną bryłą i trudno wtedy modelować wewnętrzną ściankę ,nie zniekształcając ścianki zewnętrznej . Inna sprawa że nie chodziło o pokazanie jak zrobić ten model ,tylko jak można użyć narzędzi dostępnych w ZB3. Zrobię chyba drugą wersje tego filmiku z modelowaniem ząbków łącznie :D Dzięki za uwagi :)
Nezumi Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 A co sie bedziesz powstrzymywal - zrob! ;) Walnij "lajf" z komentarzami a'la Klicek :D Z glosem to jakos przyjemniej sie oglada ;)
Gość Proacro Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Serdecznie dziękuję za tutorial.Oby nabywało ich coraz więcej,ponieważ dla osób ,które dopiero co zaczynają przygodę z ZBRUSH tak jak ja, jest to wielce przydatne:);) PS: plik na sendspace nie działa.
Gość Proacro Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Nie dałoby się zrobić zębów z tego co już jest? Wymodelować tam pod nosem i na żuchwie :D ?
Rekomendowane odpowiedzi