Jump to content

Wideo tutorial-Zbrush3-modelowanie czaszki

Recommended Posts

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tutorial ok, tylko taki niedokonczony się wydaje (gdzie ząbki, hę ? :) )

Tylko ta kompresja... ooo...

W każdym razie rep dla Ciebie, należy się :)

Posted

streaker -ząbki są w szklance na nocnym stoliku :D ,

Można je zrobić tą metoda dość szybko maska-Extract-i już :)

Nad kompresją pracuję ,testowałem różne ustawienia i wychodzi albo przesadnie wielki plik ,albo mniejszy ale z takim obrazem jak widać.

Nezumi-dodałem link w pierwszym poście.

Posted

Dzieki za rapida - teraz smiga jak burza.

A skoro znowu sobie prywatnie upakowalem to czemu by nie udostepnic - dla tych ktorzy nie lubia wielkich plikow wersja mniejsza TUTAJ. [5.46MB do zassania - po rozpakowaniu 11.5MB. Kodek Xvid, jak poprzednio]

Btw - generalnie ta zuchwa w tutku troche cienka jest - jakby mialy byc zeby to nie ma na nie miejsca ;)

Posted
Nezumi - generalnie ta zuchwa w tutku troche cienka jest - jakby mialy byc zeby to nie ma na nie miejsca
Racja-żuchwa powinna być obrobiona przed połączeniem obiektów w jeden .

Każdy extrudowany obiekt składa się z trzech części widać to po włączeniu poglądu na siatkę Frame.

shift+ctrl i klikamy wewnętrzną ściankę znikną pozostałe- uwypuklamy, potem tylko lekki smooth na brzegach.

Na filmiku pośpieszyłem się z połączeniem obiektów.

Po użyciu make1mesh szczęka stała się jedną bryłą i trudno wtedy modelować wewnętrzną ściankę ,nie zniekształcając ścianki zewnętrznej .

Inna sprawa że nie chodziło o pokazanie jak zrobić ten model ,tylko jak można użyć narzędzi dostępnych w ZB3.

Zrobię chyba drugą wersje tego filmiku z modelowaniem ząbków łącznie :D

Dzięki za uwagi :)

Posted

Serdecznie dziękuję za tutorial.Oby nabywało ich coraz więcej,ponieważ dla osób ,które dopiero co zaczynają przygodę z ZBRUSH tak jak ja, jest to wielce przydatne:);)

PS: plik na sendspace nie działa.

Posted

Nie dałoby się zrobić zębów z tego co już jest? Wymodelować tam pod nosem i na żuchwie :D ?