Napisano 21 Lipiec 200717 l W tym filmiku pokazuję jak można wykorzystać Sub Tool do budowania modelu . Czas filmu 12 min,format .mov --------------------------------------- link http://www.sendspace.com/file/ifk78w link2 http://rapidshare.com/files/44396279/modelowanie_czaszki.rar.html --------------------------------------- Te modeliki powstały za pomocą metody pokazanej w filmie.
Napisano 21 Lipiec 200717 l Tutorial ok, tylko taki niedokonczony się wydaje (gdzie ząbki, hę ? :) ) Tylko ta kompresja... ooo... W każdym razie rep dla Ciebie, należy się :)
Napisano 22 Lipiec 200717 l Bede wdzieczny jak ktos da mirrora na rapida bo z tego wypisuje mi ladnie "Sorry, the free service is at full capacity. Try later"...
Napisano 22 Lipiec 200717 l wielkie dzieki zeet, napewno się przyda :] dajesz więcej, hehe :D:D a tu daje linka z rapida, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu zeet ;] http://rapidshare.com/files/44396808/modelowanie_czaszki.rar.html
Napisano 22 Lipiec 200717 l Autor streaker -ząbki są w szklance na nocnym stoliku :D , Można je zrobić tą metoda dość szybko maska-Extract-i już :) Nad kompresją pracuję ,testowałem różne ustawienia i wychodzi albo przesadnie wielki plik ,albo mniejszy ale z takim obrazem jak widać. Nezumi-dodałem link w pierwszym poście.
Napisano 22 Lipiec 200717 l Każdy tutorial to dobrodziejstwo dla tych co się dopiero uczą zbrusha, oby więcej takich wstawek. Wielkie dzięki Zeet.
Napisano 23 Lipiec 200717 l Dzieki za rapida - teraz smiga jak burza. A skoro znowu sobie prywatnie upakowalem to czemu by nie udostepnic - dla tych ktorzy nie lubia wielkich plikow wersja mniejsza TUTAJ. [5.46MB do zassania - po rozpakowaniu 11.5MB. Kodek Xvid, jak poprzednio] Btw - generalnie ta zuchwa w tutku troche cienka jest - jakby mialy byc zeby to nie ma na nie miejsca ;)
Napisano 23 Lipiec 200717 l Autor Nezumi - generalnie ta zuchwa w tutku troche cienka jest - jakby mialy byc zeby to nie ma na nie miejsca Racja-żuchwa powinna być obrobiona przed połączeniem obiektów w jeden . Każdy extrudowany obiekt składa się z trzech części widać to po włączeniu poglądu na siatkę Frame. shift+ctrl i klikamy wewnętrzną ściankę znikną pozostałe- uwypuklamy, potem tylko lekki smooth na brzegach. Na filmiku pośpieszyłem się z połączeniem obiektów. Po użyciu make1mesh szczęka stała się jedną bryłą i trudno wtedy modelować wewnętrzną ściankę ,nie zniekształcając ścianki zewnętrznej . Inna sprawa że nie chodziło o pokazanie jak zrobić ten model ,tylko jak można użyć narzędzi dostępnych w ZB3. Zrobię chyba drugą wersje tego filmiku z modelowaniem ząbków łącznie :D Dzięki za uwagi :)
Napisano 23 Lipiec 200717 l A co sie bedziesz powstrzymywal - zrob! ;) Walnij "lajf" z komentarzami a'la Klicek :D Z glosem to jakos przyjemniej sie oglada ;)
Napisano 16 Wrzesień 200816 l Serdecznie dziękuję za tutorial.Oby nabywało ich coraz więcej,ponieważ dla osób ,które dopiero co zaczynają przygodę z ZBRUSH tak jak ja, jest to wielce przydatne:);) PS: plik na sendspace nie działa.
Napisano 16 Wrzesień 200816 l Nie dałoby się zrobić zębów z tego co już jest? Wymodelować tam pod nosem i na żuchwie :D ?