Napisano 23 Lipiec 200717 l Potrzebuje kilku w pełnij animowanych postaci do gry z małą ilością szczegółów. W dodatku potrzebuje jeszcze map do tej gry.
Napisano 23 Lipiec 200717 l Konkretna prośba, jakieś szczegóły to nie łaska? ;) Myślisz że jak dasz takiego posta na forum to każdy będzie się wbijał drzwiami i oknami żeby i pomóc?
Napisano 23 Lipiec 200717 l Autor Nie znam sie za bardzo na modelowaniu.To ma być gra typu FPS. Modele muszą się składać z jak najmniejszej ilości trójkątów. Maja też mieć tekstury.I muszą być w pełnij animowane. To dopiero mój pierwszy post.
Napisano 23 Lipiec 200717 l To dopiero mój pierwszy post. - pomyłka drugi. Mam kilka pytań odnośnie tego wspaniałego projektu: czy będzie multiplayer, po której stronie "mocy" przyjdzie mi walczyć, czy będą granaty, jak długo będą się ładować levele, czy będzie można pływać, co z bronią energetyczną, a silnik obsługuje Dx10? Czy będzie obsługa szerokich monitorów, które karty graficzne będzie faworyzował silnik nVidie czy Ati? Ile czasu zajmie przechodzenie gry, co z wersją na PS3 i X360, w ilu językach gra będzie wydana, planujecie jakieś dodatki do gry do kupna oddzielnie, gdzie mogę ściągnąć tapety na pulpit z waszą grą? Będzie można się komunikować za pomocą głosu? Co z modowaniem tej produkcji, a zdążycie z premierą przed gwiazdką, co znaczy w pełni animowana postać? czy to że będą animowane wszystkie członki?? jaki poziom przemocy będzie zawierać produkcja, a płytki z grą będziecie tłoczyć w Chinach czy do kupna tylko przez internet?? Kiedy przeczytam o tej grze w jakichś czasopismach...... Proponuje dodać elementy RPG albo jeszcze liepiej MMORPG.... No chyba wystarczy tych pytań z niecierpliwością czekam na odpowiedz. .... odpowiedź w trzecim poście nie drugim, ale nie przejmuj się tego tak na prawde nie trzeba wiedzieć jak sie robi grę FPS, w której modele są z małej ilości trójkątów, mają swoje tekstury i animowane członki.... proponuje szukać chętnych oszołomów na forum onetu albo w stowarzyszeniu skupiającym "Dzieci neostrady" no musiałem bo już nie mogłem :) ludzie dajcie sobie siana nie no ile można.... koniec
Napisano 24 Lipiec 200717 l Tony M. - na prezydenta, brawo :) Gohan1989 - do domu..., albo do lasu i do drzewa przywiązać...
Napisano 24 Lipiec 200717 l ehhh gdzie sie tacy chowaja :p Modele maja tez miec textury jakie wymogi :D
Napisano 24 Lipiec 200717 l Autor Chcę tylko zrobić moją pierwszą grę w OpenGL a sam nie potrafię robić modeli.Ja jestem programistą. Dlatego szukam ludzi którym się nudzi i zrobią z dwie postacie i dwa poziomy. W jakim miejscu i jakim czasie się będzie rozgrywać akcja zależy od osoby która zrobi modele. Ja nikogo nie zmuszam. illy to jest za free. Specjalnie dałem [Pomoc] a nie współpraca. Za zrobienie modelu wysyłam grę w wersji demo i full. Plus dodaje tą osobę do napisów końcowych.
Napisano 24 Lipiec 200717 l Potrzebuje kilku w pełnij animowanych postaci do gry z małą ilością szczegółów. W dodatku potrzebuje jeszcze map do tej gry. z jakiego silnika graficznego korzystasz ??? jaki ma byc silnik fizyczny??? co do modeli to sa na sieci i to za free w pelni animowane z opisem sekwencji. np. ninja, szukaj i pytaj = znajdziesz. zapytaj google... najlepiej dowiedz sie wszystkiego z weba lub forum silnika graficznego z ktorego korzystasz...
Napisano 24 Lipiec 200717 l Autor Ja tworze własny nowy silnik graficzny. A co mi po tym modelu w FPS. Mam go i to jest jedyny w pełni animowany model jaki znalazłem.
Napisano 24 Lipiec 200717 l oj ciezko bedzie ze tak powiem a ogolnie jak jestes programista to poka jakies swoje programy moze to zacheci kolegow do pomocy bo narazie suche slowa bez przykladow.
Napisano 24 Lipiec 200717 l Autor Tym czy będzie ciężko to się nie martw. Ja tylko potrzebuje modeli a całą resztą to sie już zajmę. A moje programy to podręcznikowe przykłady. Np. trójkąt kręcący się wokół własnej osi itp. Ale umiem napisać cały silnik do gry. Tylko brakuje mi modeli.
Napisano 24 Lipiec 200717 l Lubię takich kozaków...czytać jak się pogrążają z każdym kolejnym postem.... -.-'
Napisano 24 Lipiec 200717 l W jakim miejscu i jakim czasie się będzie rozgrywać akcja zależy od osoby która zrobi modele. Ja nikogo nie zmuszam. To jest dobre :D
Napisano 24 Lipiec 200717 l Np. trójkąt kręcący się wokół własnej osi itp. Ale umiem napisać cały silnik do gry. Człowieku ty nie wiesz co piszesz.... wejdź do metalowej beczki zaspawaj się w środku i pokręć wokół własnej osi to może przejdzie ci ochota na robienie gier... Lubię takich kozaków...czytać jak się pogrążają z każdym kolejnym postem.... -.-' sam mam dobry polew z tego jak się rozwija polskie podziemie developerskie...
Napisano 24 Lipiec 200717 l Autor Tony M. nie wiesz co potrafię ale zapewniam cię że zrobić silnik umiem. To jakie mam programy na kompie a to co potrafię to są dwie różne rzeczy.
Napisano 24 Lipiec 200717 l Dzięki za posty. Ale dalej szukam osoby która mi pomorze. A ja szukam która mi Śląśk! a tak serio, to moze wpierw zrob cos co by ktos na powaznie mogl rozwazyc twoja oferte!!
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor Jak ktoś nie wieży to trudno. Ja tylko potrzebuję 2 modele postaci i jedną mapę do zrobienia wersji demo.
Napisano 25 Lipiec 200717 l pomorze wieży Ja cos nie wierze, ze cokolwiek z tego wyjdzie, pozatym na googlach jest pelno darmowych modeli, co do levelu to http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/176007 I jak do tej pory Twoj najwiekszy projekt to krecacy sie trojkat to powodzenia ;-)
Napisano 25 Lipiec 200717 l Człowieku uwierz mi nie zrobisz engine'u... Polecam ci jakiś darmowy lub tani engine i pod niego pisz sobie swoją gierkę. Jak 1989 to Twój rocznik to wszystko jasne... Polecam ci engine z obsługą modeli z Q3. Potem wchodzisz na jakąś stronę z dodatkami do tej gry i bierzesz modelik, mapke i modzisz dalej jakieś bronie, tryby gry itd... Zapraszam na http://www.google.pl i jak już dojdziesz do czegoś to wtedy zapraszam do tutaj...
Napisano 25 Lipiec 200717 l znam takich ludzi jak Gohan1989 :) pewnie zabierał się za tysiąc różnych rzeczy ale nic nie dokończył. ( no może obracający się trójkąt) i myśli że da rade zrobić silnik, bo przecież już tyle rzeczy robił ;) tak wiec Gohan1989 przestań gadać głupoty bo nie dasz rady. pocieszenie jest takie że w wieku 17 lat chyba nikt nie da rady zrobić enginu graficznego. więc więcej pracuj, mniej obiecuj ;)
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor Po pierwsze 18. Po drugie wiem co potrafię. To nie będzie silnik jak w UT2004 lub coś takiego.
Napisano 25 Lipiec 200717 l Chłopie, ja tam nie wiem co Ty potrafisz, ale jak napisałeś, że zrobiłeś tylko obracającego się trójkąta (na dodatek widziałem tutka o tym, więc pewnie przepisałeś kod (jeśli nie, to sorki)) to nikt Ci nie uwierzy, że napiszesz engine. Napisz jakąś mini gierkę, czyli np. jedno pomieszczenie, oteksturowane, obiekty napisz w kodzie, dodaj światło, pozwól poruszać się po planszy i żeby np. nie można było przenikać przez ściany. Gdy coś takiego napiszesz (a to można w kilka dni spokojnie zrobić) to możliwe, że uwierzą Ci, że potrafisz zrobić więcej.
Napisano 25 Lipiec 200717 l Gohan zrozum tu nikt nie ma zamiaru sie z ciebie nasmiewac ale tu sa powazni ludzie i nie maja zamiaru marnowac swojego cennego czasu by robic modele do gry o ktorej nie nie wiadomo. Rozumie stworzyles juz silnik z jakimis boxami i teraz zamiast boxow chcesz modele ludzie zassysaja twoja prace patrza, widza ze godne uwagi i zastanawiaja sie czy w to nie wejsc a tak to maja ci wierzyc na slowo ze Ty to nie kolejnych ambitny chlop ktory zrobi super gre. Ze za free to az tak nie odstrasza bo 2 modele jakies proste moglbym skrobnac ale jak ja nawet nie wiem na co cie stac to po co mam marnowac czas?
Napisano 25 Lipiec 200717 l z własnego doświadczenia wiem że praca nad grą wymaga dużo czasu i nie tylko gadania, żeby zacząć prace trzeba sie odpowiednio przygotować... i tutaj można by pisać co i jak... moja rada to dużo czytaj, bo nie ma tutaj drogi na skróty, to jest często po kilka godzin samego czytania... strona dobrego i darmowego silnika - jak na początek wystarcza nawet zaawansowanym programistom http://www.ogre3d.org/ bo sam kod do gry to już kosmos...
Napisano 26 Lipiec 200717 l Przestańcie już spamować w tym wątku. Kolega prosił o dwa modele, a nie sto postów zniechęcających do zabawy w game-art. To że Wy nie jesteście w stanie doprowadzić czegokolwiek do końca nie musi oznaczać, że akurat Gohan1989 nie będzie tym pierwszym, któremu się uda. A żale wylewajcie na swoich blogach, fotce, czatach, czy gdzie tam jeszcze macie ochotę. Gohan1989 - popracuj trochę nad jakąkolwiek prezentacją swoich umiejętności, bo na słowo to raczej nikt tu nie uwierzy. A jak pokażesz coś wartego uwagi, na pewno ktoś się odezwie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisano 26 Lipiec 200717 l Przestańcie już spamować w tym wątku. Kolega prosił o dwa modele, a nie sto postów zniechęcających do zabawy w game-art. To że Wy nie jesteście w stanie doprowadzić czegokolwiek do końca nie musi oznaczać, że akurat Gohan1989 nie będzie tym pierwszym, któremu się uda. A żale wylewajcie na swoich blogach, fotce, czatach, czy gdzie tam jeszcze macie ochotę. Gohan1989 - popracuj trochę nad jakąkolwiek prezentacją swoich umiejętności, bo na słowo to raczej nikt tu nie uwierzy. A jak pokażesz coś wartego uwagi, na pewno ktoś się odezwie. Pozdrawiam i życzę powodzenia. heheh lol no comments ;)
Napisano 26 Lipiec 200717 l Przepraszam za brak polskich znakow. A ja tylko dodam tyle ze usmialem sie z wypowiedzi jednej z osob, ze 17 latek nie zrobi eniginu graficznego, bardzo smieszne... Sam kieruje jednym projektem i niestety musze powiedziec ze zyjecie w swiecie mitow i legend, co do procesu tworzenia gier. Przeczytaliscie gdzies ze do gry jest potrzebne cale grono expertow i w ogole PROgramistow i teraz skreslacie mlodego. A Ty Gohan1989 masz nauczke, napewno na forum znajdziesz osoby skore do pomocy lecz dbaj o swoj wizerunek bo tylko sie osmieszyles, niech Twoje slowa beda poprarte screenami. Pozdr.
Napisano 26 Lipiec 200717 l Coz ja wedlug mnie 17 latek moze wiele osiagnac ale w tym przypadku nikogo nie zachecil. Post w stylu robie gre i potrzebuje ludzi to za malo jesli chce sie oczekiwac czegos od innych samemu trzeba sie wykazac.
Napisano 26 Lipiec 200717 l Tutaj nie chodzi o to ze ma 17 lat czy cos bo moze jest dobrym programista ktory sam napisze caly silnik i wogole, smieszne jest to ze nie pokazal niczego co moglo by zachecic ludzi do pomocy a pisze ze umie to i to a potrzebuje 2 modeli prostych ktorych w necie jest baaardzo duuzo :)
Napisano 26 Lipiec 200717 l Dlatego napisalem rowniez: dbaj o swoj wizerunek bo tylko sie osmieszyles, niech Twoje slowa beda poprarte screenami. pozdr.
Napisano 26 Lipiec 200717 l A ja tylko dodam tyle ze usmialem sie z wypowiedzi jednej z osob, ze 17 latek nie zrobi eniginu graficznego, bardzo smieszne... napisałem: pocieszenie jest takie że w wieku 17 lat chyba nikt nie da rady zrobić enginu graficznego mogę się mylić i jeśli się mylę pokaż mi chociaż jeden silnik zrobiony przez 17 latka. Sam kieruje jednym projektem i (...) jest olbrzymia różnica pomiędzy "kieruje projektem" a "projekt ukończyłem" kiedyś dostałem na gg wiadomośś tego typu: "CzEsC kieruje projektem gry FaNtAsY, mam 11 lat i szukam grafikóf" nie dosłownie ale w tym stylu, zapadło mi w pamięć ze dzieciak miał 11 lat uważam że ludzie młodzi mogą dużo (sam mam 19 lat) ale trzeba mierzyć siły na zamiary