OmeN2501 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Okladka dla Fabryki Slow do drugigo tomu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=38110 Usilnie chcialem zrobic postapokaliptyczna ilustracje ktora nie ma klimatu a) pustynnego b) zniszczonego miasta; bo oba te motywy byly na poprzedniej okladce a nie lubie sie powtarzac :] W sumie nie wiem czy mi wyszlo... sami osadzicie :/ Wiem ze poprzadnia okaldka byla lepsza bo miala mocy prosty przekaz a ta jest troche przekombinowana no ale wyszlo jak wyszlo Podststawa byla bardzo bardzo prosta scenka 3d zeby perspektywa przypadkiem nie uciekla, jako bonus zalaczam pierwszy koncept ;] Oczywiscie krytyka zawsze w cenie :] i koncept: -
Hindus Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Świetne - przydalo by sie wiecej detalu ale i tak jest bomba. 4 gwiazdki.
thirdeye Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Wypas :) Rewelacyjny klimat. Zanim przeczytalem opis pomyslalem ze to loading screen do jakiejs post-apo gierki ktora musze miec natychmiast :P :)
hcpiter Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 extra ! super kolory i wogole bardzo lubie takie klimaty koncept jak do gry :D
arturros Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 podoba mi sie kolorystyka:) ogolnie mi sie wszystko podoba jedynie mam zastrzezenia do kolesia z rentgenem. pewnie siedzi w jakiejs budce ze nie pada na niego deszcz?:) mogles go jednak wystawic na zewnatrz i ladnie zmoczyc :) ale to tylko taka sugestia ps. koncept bardziej mi sie podoba:D
Leru Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Omen a jak to jest? Fabryka Słów Ci jakoś narzuca ten widok FPP? Dają Ci jakieś sztywne wytyczne czy jak? Skąd w ogóle widok FPP? Pomysł jest jak najbardziej świetny, tylko ciekawi mnie skąd on tam jest ;)
OmeN2501 Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Do pierwszej mialem narzucone ze musi byc widok FPP licznik, lapy z bomblami i jakies miasto w tle, a ta musiala byc konsekwencja pierwszej (oczywiscie dowiedzialem sie ze jest tom drugi juz po wykonaniu pierwszej okladki ale co tam :P) Przy tej mialem wiecej swobody, tyle ze znowu musialy byc rece i FPP
giorgione Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 piękna robota - choć w koncepcie mi osobiście bardziej podobają sie kolory na urządzeniu :)
JakóbM Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 tak efekt niesamowity.. Klimat rowniez .. Ale popraw ta głowna postac bo nie pasuje do reszty ... słabo dopieszczona i dziwnie troszke to tak wyglada Pozdrawiam
mant-raz Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 swietnie uzyskujesz efekty atmosferyczne...i te kolory - miod. po chwili zastanowienia dochodze do wniosku, ze moj wzrok dziwnie czesto kieruje sie na gore obrazka, tam jest taki obiekt nad ktorym sie zastanawiam i odciaga moja uwage od postaci...
Azakiel Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ładna ilustracja, fajne swiatło ,dobrze dobrana paleta , sie mi podoba ^_^ jest naprawdę cacy, z rzeczy które troszkę moznaby poprawić (ale to juz takie czepianie się) to zwiększenie czytelności pracy przez większą głębię ostrosci bo teraz strażnicy za bardzo zlewają sie z mostem i tłem, kompozycja na speedzie koncepcyjnym imho lepsza (centralna postać była bardziej wyeksponowana i przyciągała uwagę mimo iż była mniejsza niż w wersji finalnej)
artursadlos Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 koncept o niebo lepszy. lekki, przyjemny i ciekawszy kolorystycznie. pozdro
Mortom Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Jak zwykle wypas... nic dać, nic wziąć. Po prostu power'owy obrazek :)
Designer79 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 No ładnie ładnie ;) hmm tylko trochę za bardzo zamieszane - trudno zdecydować na czym oko zawiesić.
Lacedemon Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Hello :) Mi troszkę niezręcznie cokolwiek pisać na temat twych prac. Są z klasą i ewentualnie można czepiać się detali. ...,ale zauważyłem, że masz podobne tendencje do zagęszczania szczegółu (detalu), jak ja. Może czasem warto coś odpuścić i ustawić hierarchię ważności sceny. Np. w ostatniej pracy wszystko jest tak samo ważne. Rozbija się całość. Może tak, jak w koncepcie odpuścić choćby tło. Tam b. ładnie te przęsła i wiadukt dopełniają całość. Widz, aż tak wnikliwie nie ogląda pracy. My siedząc długo dosyć przy obrazku czujemy niedosyt i stąd takie zapełnianie płaszczyzny nadmiarem drobności. Pozdrawiam. :)
Recommended Posts