Altus Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Juz dawno chcialem zrobic moja gitarke w maxie :P, ale jakos nigdy nie mialem na to czasu. Prawdopodobnie zrobie cala scenke z kablami, przesterem i piecykiem. Przester juz zrobilem, ale wszystkie pliki zostaly u mnie w domu (obecnie jestem zagranica). Mam nadzieje ze sie podoba, bo wlasciewie pierwszy raz od pol roku zaczalem cos strugac w 3ds :P Pozdrawiam
Mr. MtS Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Ale wysyp gitarek! Zapowiada sie swietnie. Pozdro (Badyl doczekał sie profilowania ;P ;) )
krzyhhh Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 powodzenia w pracy;) btw hm.. takie kwadratowe otwory... pewnie dajesz z 3x MS/TS ... zero ekonomii :) pozdro
M4rcus Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 tylko nie rob tego samego błędu co poprzednicy... struny EAD są podwojnie splatane, wiec nie rob jednego prostego splinea....
heaven Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 moze byc ciekawie :) narazie fajnie.. powodzenia :)
krzyhhh Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 tylko nie rob tego samego błędu co poprzednicy... struny EAD są podwojnie splatane, wiec nie rob jednego prostego splinea.... a imo lepiej dać spline i potem w materiałach dać lekkiego bumpa poprzecznego .Ekonomiczniej i nie będzie widać że są to pręgi a nie plecienie pozdro
Altus Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Dzieki wszystkim za komentarze. Struny zrobie bumpem - tak jak krzyhhh napisal :) Pierwszy update, powolutku sobie modeluje, nie spieszy mi sie :)
Tomala Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Jak na razie jest super pracuj dalej. Powodzenia i pozdrawiam.
avant.garde Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Hehehe, po takim wysypie gitarzysk to normalnie kolana mi miękną. Zwłaszcza, że sam swojego czasu próbowałem wymodzić jakową, ale niestety nic z tego nie wyszło:P Zapowiada się niezwykle intrygująco, czekamy na więcej;)
nielot007 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 witam super modeling :P szkoda ze na niektore elementy dajesz ms'a :) moglbys je zrobic bez ms'a a efekt bylby taki sam. ale i tak jest superancko :D
Altus Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 witam super modeling :P szkoda ze na niektore elementy dajesz ms'a :) moglbys je zrobic bez ms'a a efekt bylby taki sam. ale i tak jest superancko :D Juz mam takie zboczenie, ze lubie uzywac ms :P Dzieki za wszystkie komentarze :) Caly osprzet z dechy juz zrobiony, teraz zostal jeszcze caly gryf i tyl gitary.
Gość Thyrrun Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 każda gitara ma w sobie urok, ta też ma swoje wartości :) ps. Jak robiłem mostek w swoim warlocku to komp mi padał :P
Yasutoco Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 co do strun to nie rób bumpem lecz splinem nadaj grubość i obrkęć wokół kołkó (czy jak to sie tam nazywa) co do gitarem to faktycznie dużo się ich zrobiło choć i tak wole skrzypce - klasyka
Yasutoco Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 co do strun to nie rób bumpem lecz splinem nadaj grubość i obrkęć wokół kołkó (czy jak to sie tam nazywa) co do gitarem to faktycznie dużo się ich zrobiło choć i tak wole skrzypce - klasyka
Krzysiek D Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Wow. Super Les Paul ci wychodzi. Myślałeś już nad kolorem? P.S. A piecyk prosiłbym marshalla :D
blood_brother Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Nakrętka od gniazda powinna mieć sześć ścianek, nie osiem. I generalnie stary, naucz się nie używać ms'a, gdy nie jest on konieczny. Ta gitara mogłaby wyglądać tak samo przy co najmniej czterokrotnie mniejszej liczbie poligonów. Może przy pojedynczym modelu to nie ma większego znaczenie, ale gdyby to miała być scena to miałoby ogromne.
Altus Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 Troche zaniedbalem watek, ale znowu zaczynam modelowac... Glowka
mrkrzysiek Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 na gitarach sie kompletnie nie znam ale ta wygląda ładnie a detal mnie powala czekam na skończony model i rendery
Altus Napisano 13 Październik 2007 Autor Napisano 13 Październik 2007 mrkrzysiek, slayer2004 - dzieki za komentarze :) Dorobilem klucze, w sumie do konca zostaly tylko progi i struny. pozdro
mrkrzysiek Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 bardzo ładnie, lubię patrzeć na ładne siatki a twoje takie są, więc czekam na gotowy już model i rendery z materiałami
Homa Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Ale wypasione śrubki :) Świetny detal, brawo!
Altus Napisano 26 Październik 2007 Autor Napisano 26 Październik 2007 Model juz skonczony, teraz bede sie bral do renderowania :)
Georgas Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 model rewelacja ,czekam na render :)
Altus Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Pierwsze proby materialow :) jestem calkiem zadowolony z tego jak wyszlo.
Homa Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 nio chyba się zgodzę z Lukaszem, choc pokrętełka nie wyglądają najgorzej ;-)
Rekomendowane odpowiedzi