Napisano 19 Sierpień 200717 l Drugie podejście do zbrusha. Mam nadzieje ze ten model trochę orka przypomina. Robione w zbrushu, 3dsmaxie i photoszopie.
Napisano 19 Sierpień 200717 l bardzo fajna praca, zwłaszcza podoba mi się światło i shader pewne rzeczy by można jeszcze poprawić i dopracować tak jak pisano w wipie, ale i tak dobrze to wygląda
Napisano 19 Sierpień 200717 l ładna textura i shadery możesz pokazać samą texture?? nie musi być w dużej rozdziałce
Napisano 19 Sierpień 200717 l Swietny wyraz twarzy- nadaje tej gebie charakteru, srogosci. Ladne oczka i swiatlo. Ogolnie cacy. Pozdr
Napisano 19 Sierpień 200717 l Witam, to mój pierwszy post na tym forum^^ Ork wg mnie bardzo orkowy, widać tutaj pewną podstawę u Tolkiena, który w końcu napisał, że orkowie to zniekształceni elfowie. Ładniutko:)
Napisano 20 Sierpień 200717 l grunio wykadruj brzydala od brwi do brody i bedzie na poster do "green street hooligans2" jak sie patrzy;) pozdr
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor dzieki za komentarze. tadzio -> dobre :) Georgas -> zbrush dziwnie rozklada teksture - jest posiekana jak jakies puzle. juz wiecej widac na displacement map: zanim zaczolem robic teksture w zbrushu, w fotoszopie zrobilem podklad ze zdjec skor zwierzat i dopiero na nim detale dolozylem w zbrushu: przy ustawianiu oswietleina i renderowaniu bardzo sie przydal ten tutorial: http://www.munozvelazquez.com/tutoriales/saturno.pdf pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200717 l jest bomba !!! genialny. ale jedna rzecz mnie razi. ten kolczyk w nosie. nadawalby sie dla zalotnej panienki a nie wielkiego orka !!! mysle, ze powinienes dac mu kolczyk przynajmniej takiej wielkosci jak ten w uchu. ale to tylko moje skromne zdanie
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Zbrush tak to rozłożył, bo wymapował każdy polygon oddzielnie. Nie ważne w tym momencie jest jak to zrobił, ważne, że jest efekt dobry ;) Na moje oko on bardziej przypomina trolla. A nawet więcej - murzyńskiego trolla. To jednak faktu nie zmienia, że jest spoko koko.
Napisano 25 Wrzesień 200717 l gdyby nie usta(normalnie szok) bylo by bardzo fajnie ale nie moge ust darowac za bardzo przykuwaja wzrok
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Widzę że pracowałeś na symetrii, niestety oprócz pochwalenia tekstury, muszę Cię też ******** za symetrię! Skoro używałeś tylu softów, to mogłeś już pokusić się o nadanie inywidualnych elementów różnych części twarzy...za teksturę "+" za jawną symetrię i leniuszka" -" pozdrawiam:)
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Super ORK praca ma charakter uznanie (…draznia mnie tylko te kolczyki, wygladaja jak przyklejone…) pozdrawiam
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Zmniejsz rozmiar tego orka i bedziesz miał avatarka:D Śliczny jest;) Aha i kolczyk beznadziejny jak na orka to powinien byc znacznie większy i trochę "zniszczony";)