Napisano 21 Sierpień 200717 l Jak tego wipa nie skończę to chce na zlocie kopa w tyłek!!! Zabieram się za takiego truckerka narazie mam mało ale jako że to pierwszy poważny modeling chce od początku wysłuchać rad by potem nie musieć robić w połowie od początku:) Model wątpię iż wyjdzie idealnie ale będe się starać. Największy ból mam z tym że znalazłem jednego bluprinta, mam tylko front i bok i jeszcze się nie do końca zgadzają ale jestem twardki:D i Referka
Napisano 21 Sierpień 200717 l zobacz oberazek: zielony-dodaj edges'a albo i nawet dwa :) czerwony-zwelduj aby byl jeden edges zolty- powinnien byc jeden vertex :) ale to nie blad :D a juz wyglada super ps. nie moge sie doczekac kopniaka :P
Napisano 21 Sierpień 200717 l Z chęcią wykonam twoją wolę a propos kopa. A że nie skończsz jestem pewien :)
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor Ciut dodałem, męcze się z tą siatką na słupku....nieeeeeeeeeelot help:P
Napisano 21 Sierpień 200717 l To kiedy ten zlot?? ;P No to bedzie wyzwanie skoro masz tylko 2 printy... w sumie reszte mozna z perspektywy modelowac a jako punkty odniesienia brac te 2 printy co masz w celu weryfikacji i bla bla bla :)
Napisano 21 Sierpień 200717 l oj bedzie soczysty kop oj bedzie!:D narasie fajnie to wygląda:) hehe rady nielota za wypaśne:D profesor:D
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor w kwietniu w gliwcach 2 dni a co do modelu : koniec na dzisiaj...ide spać jestem od 24 na nogach
Napisano 21 Sierpień 200717 l a to widziałeś - dużo zdjęć i powiększeń detali http://www.piksar.webd.pl/pawel/W900.pdf troche ssie bo ma 5 megsów
Napisano 21 Sierpień 200717 l ooo o kurde super modeling i super maszyna ! Gratki jak narazie super !
Napisano 21 Sierpień 200717 l Trochę tu pośmiecę;D Oprócz tego co wysłałem Ci na PW znalazłem jeszcze to: Kenworth i Peterbuilt http://aycu21.webshots.com/image/27100/2003277756089083827_rs.jpg http://aycu02.webshots.com/image/26521/2003211534188357618_rs.jpg Pozdrawiam i powodzenia;)
Napisano 21 Sierpień 200717 l Podoba mi się i podoba mi się pomysł. Jestem bardzo ciekaw efektu końcowego z teksturkami. Pozdro
Napisano 22 Sierpień 200717 l Jak narazie to się jeszcze nie popisałeś, jedziesz dalej, może coś z tego będzie. //ehh jak jalubie złym być :P
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor Poskładałem na by zobaczyc jak wygląda to co dorobiłem, narazie mało nowości....zbieram siły na modelowanie tyłu...jak ktoś chce to może mi pomóc w szukaniu planów ramy nośnej Dzięki ludzie za referki wszystkie:D
Napisano 22 Sierpień 200717 l leć z referek jak dobre masz najwięcej dają czasem nawet więcej od printów
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor narazie nie wiem....myślałem o tym ale narazie chcę skończyć jedno
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor sypialnia skonczona....... teraz lusterka, wycieraczki, orurowanie i zabieram się za podwozie
Napisano 22 Sierpień 200717 l nie no... widze ze go skonczysz... qrde a ten kopniak.. i wogole...?? ;p Jest ok dziergaj to dalej. zacne zacne :)
Napisano 22 Sierpień 200717 l na 3d total jest troche podobny : http://www.3dtotal.com/home2/gallery/getgalleryitem.asp?id=2825 ale twoj pewnie bedzie lepszy pozdro
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor dzięki wielkie za komenty i dobre słowo:D mam nadzieje że dziś skończe juz orurowanie i zabiore się w koncu za podwozie
Napisano 23 Sierpień 200717 l Z kąt masz te blueprinty bo ja szukam i znaleźć nie mogę :| , a co do modelu to ******** :D Jakim ty sposobem to robisz ?
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor printy z smcars.net a robie normalnie w poly tu extrude, tu chamfer jescze pare weldów i jest:D
Napisano 23 Sierpień 200717 l Te zbiorniki odbijające pustynne krajobrazy Arizony i bezchmurne niebo:D Super wygląda.
Napisano 23 Sierpień 200717 l Jeśli będzie fajny render końcowy to już traz Ci mówie - to będzie moja tapeta !! xD
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor render koncowy będzie fajny jeśli uda mi się zrobić pustynny krajobraz
Napisano 23 Sierpień 200717 l Z kąt masz te blueprinty bo ja szukam i znaleźć nie mogę :| , a co do modelu to zaje**** :D Jakim ty sposobem to robisz ? hehehehe pierwszy raz widze taka interpretacje :) hyhyhy dobre to jest ...co do modelu- przepiekny :) -to bedzie australijski pociag czy amerykanski pozeracz asfaltu ??
Napisano 23 Sierpień 200717 l tez fajnie - mam nadzieje ze twoj nie bedzie takim czysciochem jak ten na referce :)
Napisano 23 Sierpień 200717 l A ja poproszę o zmianę serwerka, na który wrzucasz rendery, nie wiem jak u innych, ale ja niczego nie widzę;P Chyba, że to chwilowe;) Do hostingu plików polecam http://www.allyoucanupload.com Pozdr
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor dziwne wszystko jest na fotosiku.....;/ zaraz dam ostatni update na tym co podoałeś Edit: wersja bez lakieru bo tu lepiej wszytsko widać
Napisano 23 Sierpień 200717 l Hmmm... przesiadłem się od sierpnia na NEO i cuda się chwilami dzieją, nie wiem czy to u mnie tylko(?) Co do modelu, swietnie idzie, trzymam kciuki za finał;) Pozdrawiam Edit: Teraz wszystko działa, ładuje grafiki normalnie 0_o
Napisano 23 Sierpień 200717 l Z kąt Skąd zaimek zastępujący określenie miejsca, źródła, przyczyny czegoś, używany w funkcji pytajnej, np. Skąd ci to przyszło do głowy?, lub względnej, w zdaniu podrzędnym, np. Wracaj tam, skąd przyszedłeś ------------------------------------------ Koalicja Przeciw Analfabetyzmowi modelik świetny, gratuluje szybkości