Napisano 22 Sierpień 200717 l Jak zwykle proszę o radę dotyczącą światła i nakładania tekstur Robiłem ciemniej i widać bylo lepiej poswiate slonca z okna. ale obejrzalem na innym monitorze i bylo tak ciemno ze postanowilem rozjasnic http://picasaweb.google.com/robertrobo/Grafik3d/photo#5101650362974983090
Napisano 23 Sierpień 200717 l I niestety mocno widać, że to początki twojej przygody z 3d. Wszystkie obiekty mają zrytą scalę po za tym są tak proste, że prostszy jest już tylko pojedyńczy wertex. Texturki też leżą i kwiczą. Jśli idzie o światła to przydało by się jakieś świtało dopełniające, które rrozjaśniło by tą czerń z przodu sceny.
Napisano 23 Sierpień 200717 l wlasnie nie wiem o co chodzi bo ja mam taki jasny monitor ze szkoda gadac. u mnie tak jasno jak w dzien.
Napisano 23 Sierpień 200717 l No to wykalibruj sobie ciut monitor. Ja to właśnie oglądam na pozyczonym lapku, (który ma jaśniejsze wyświetlanie niż mój standrartowy komp) i ciemnawo, oj ciemnawo :)
Napisano 23 Sierpień 200717 l narazie rozjasnilem w photosopie tutaj: http://picasaweb.google.pl/robertrobo/Grafik3d/photo#5101851230005482434
Napisano 24 Sierpień 200717 l wykalibrowalem. faktycznie ciemno jak u Ojca Dyrektora pod sutanna. postaram sie wiecej nie robic kaszany pozdro
Napisano 29 Sierpień 200717 l postaram sie wiecej nie robic kaszany pozdro Hej, pomysł na prawdę dobry. Wróć do niego za pare miesięcy, jak się podszkolisz ;]
Napisano 29 Sierpień 200717 l pomysł niezły, nie jest tak źle po rozjasnieniu. ja bym zmniejszył świece i dodal efekt swiec bo niby są ale nie wpływają na scene. lub tez bym je wywalil i dal jakąś lampke. i daj jakis widok za oknem, chyba ze ten beret mieszka w jakims wierzowcu... powodzenia i pozdrawiam :)
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Hehe Takie na czasie, widac ze wybory tuz tuz:-) a myslalem ze to bedzie jedno z miejsc w ktorym nie zobacze tego calego cyrku:-) Mocher Power!
Napisano 5 Wrzesień 200717 l nie no kocham ta prace :D hah mega fajny pomysl , jeden z lepszych, jakie dotychczas widzialem na tym forum. KOniecznie popracuje jeszcze nad ta scenka !