Napisano 10 Grudzień 200321 l Tu macie (narazie) dwa domki które mam zamiar w przyszłości użyć do animacji. Są już skończone ale jak tylko zauważycie coś co wam się niespodobało to pisać :)
Napisano 10 Grudzień 200321 l wydaje mi sie ze za grube te obramowania okien sa...one do jakies bajeczki beda?:) pozdr
Napisano 10 Grudzień 200321 l Pierwszy dom jezeli ma byc czyms w stylu bloku to powinien miec te oka w regularnie ulozone W drugim okna mi sie nie podobaja zaszerokie Ale ogolnie mile modele i texturki tesz, kiedy jakies ruchome probki?
Napisano 10 Grudzień 200321 l modelowanie spoko ale ogolnie domki sa za grobe (obramowanie belki itp.) drugi domek(po prawej) jest taki jakis dziwny(bez urazy):) ale pracuj dalej nara:):):)
Napisano 10 Grudzień 200321 l Witam! Bardzo fajne! Sympatyczny, bajkowy surrealizm! Zadnych zastrzezen! Przyczepilbym sie do zbyt intensywnych cieni, ale zdaje sobie sprawe, ze narazie tylko modele pokazujesz, wiec ok! Pobrudz troszke te teksturki i bedzie super... Pozdrawiam! PS. Dach na I domku jest geometria, nie jest mapowany, jak sadze??
Napisano 10 Grudzień 200321 l Skoro do bajeczki to wszystkie chwyty dozwolone. Moze jakos je rozszerz u gory, tak zeby to nie byl poprostu prostokat, wydaje mi sie ze tak beda wygladac ciekawiej.
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor zwężę te okienka i zobaczę co lepsze a co do zaszerokich, rieregularnych i nerzeczywistych to jak takie odnieśliście wrażenie to się cieszę bo o to właśnie chodziło :) domki mają być bajkowe \"przesadzone\" belki po bokach dodają im tylko uroku :) co do animowanych próbek to jeszcze trochę poczekacie:) mam do zrobienia jeszcze (co najmniej) 7-8 domków i bochaterów animacji, potem czeka mnie budowa \"Krainy Zepsutego Jaja\" (już się nie mogę doczekać) :) pozdrowienia i czekam na dalsze opinie i sugestie ;)
Napisano 12 Grudzień 200321 l Autor no i następny domek :) mam nadzieję że pomimo iż temat nie jest już na pierwszej stronie to nie straci na popularności :) zależy mi na waszych opiniach i proszę o więcej
Napisano 12 Grudzień 200321 l domki niczego sobie, jakich będzie więcej i jakoś je poustawiasz powinny jeszcze lepiej wyglądać, jednak zdecydowanie powinieneś je powyginać, nabrały by wtedy wpełni bajkowego charakteru
Napisano 14 Grudzień 200321 l Autor dzieki za opinie dziś może dokończe następny domek (uch jeszcze 4 domki mnie czekaja) :)
Napisano 14 Grudzień 200321 l Witam! Bardzo piknie, choc ten ostatni troche przepalony! Przylaczam sie do poprzednich wypowiedzi... powyginaj te domki! ...i moze zrob render toon\'em? Bedzie GIT! [lol2] Pozdrawiam!
Napisano 14 Grudzień 200321 l W pierwszym domku chyba cos tak z dachoowkami jest nie tak, nie wiem dokladnie ale chyba tak brzydko wchodza na pustak czy jakos tak...
Napisano 14 Grudzień 200321 l Autor No właśnie :) co zrobić z tymi dachówkami w 1 domku? A ma ktoś pomysł jak zrobić fajny materiał na obiektyw aparatu/wizjer w teleskopie itp.? następny domek będzie miał teleskop na dach :) jest już na ukończeniu i może dziś późnym wieczorem jecze go tu podeślę :)
Napisano 16 Grudzień 200321 l Bardzo przyjemne domeczki. Rili:] Powiedz coś więcej na temat tej \"bajki\"
Napisano 17 Grudzień 200321 l Autor A więc tak :) bajka będzie opowiadać o krainie żywych jajek (za niedłógo jak skończę domki to zabiorę sie za postacie i zobaczycie o co chodzi) ale ktoś będzie chciał przejąć władzę nad krainą w której dotychczas lud decydował o wszystkim. To narazie tyle :)
Napisano 21 Grudzień 200321 l poprzednie fajniejsze. Temu czegoś brakuje:/ Jakby miał mniej \"charakteru\".
Napisano 21 Grudzień 200321 l Autor emmgh :) może jak go wygne to zyska jakiś charakter :) zaraz podrzucę wygięty obrazek
Napisano 21 Grudzień 200321 l fajne te nowe domki... bajka bedzie miala podklad polityczno-społeczny??
Napisano 21 Grudzień 200321 l Autor ogólnie będzie tu chodiło o powstrzymanie zlego harakteru przed objęciem władzy w krainie , i takie tam wątki poboczne jeszcze jakieś :)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor Narazie to tylko wczesny projekt dzielnicy miasteczka może jeszcze zrobię jakieś domki, ale myślę że ustawienie będzie takie jak na obrazku. aha jest jeszcze wczesna wersja głównego bohatera :) jakieś uwagi itp. bardzo porządane :) może am ktoś jakąś fajną texórę na chodnik, jakieś cegiełki, kocie łby itp? :)
Napisano 22 Grudzień 200321 l O to JAJKO :) Przydałaby się ładna teksturka skorupki - najlepiej pękniętej z jednej strony :) Jeżeli to główna dzielnica to akcja będzie toczyć się tylko w tym miejscu? Czy dobudowujesz resztę planu?
Napisano 22 Grudzień 200321 l Bardzo ładne... bohater (jajko) przypomina mi rayman\'a :) czekam na updaty... zapowiada sie wyśmienicie... che che PozdrawiaM
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor No nie wiem, reszta miasteczka to pewnie będzie jakieś wysokiej rozdielczości tło i to trochę zamazane. W tej dzielnicy miasteczka będzie sie działo tylko kilka początkowycz scenek. Reszta bedzie w siedzibie złego charakteru i w \"drodze\" do niej. Co do pękniętej skorupki to nie ma mowy !:) bochaterowie będą wydobywać wapń by wzmacniać swoje skorupki więc o jakichkolwiek pęknięciach nie ma mowy :) (o praniu żółtka i owszem:) czekam na więcej komentarzy. a co z tą teksturką ? :)
Napisano 26 Grudzień 200321 l hehe...bardzo stylowo urzadzone domki...i fabula zapowiada sie ciekawie...w szczegolnosci to z wydobywaniem wapnia :D Zycze powodzenia i czekam na dalsze efekty twojej pracy :)
Napisano 26 Grudzień 200321 l Przyjemna pracka. Niezle wykonanie, pomysl jeszcze lepszy. Co do teksturki to praca w photoshopie na 5 minut. pozdrawiam
Napisano 27 Grudzień 200321 l Masz wyobraznie chlopie ! :) ja bym jeszcez chcial zobaczyc jakis domek..a raczej wieżyczke gdzie u gory jest wielki zepsuty zegar :D pozdr
Napisano 27 Grudzień 200321 l Bardzo barzdo mi sie kilmacik podoba ! Zgadzam sie z Pablo masz wyobraznie chlopie !! Czekam na dalsze apdejty :D
Napisano 27 Grudzień 200321 l A co bedzie z a tymi domkami? bo troche pusto sie wydaje...moze jakas bitmapa? pozdr
Napisano 28 Grudzień 200321 l Autor Ależ oczywiście ze coś tam będzie:) jeszcze nie wiem czy jakieś góry, czy reszta miasta
Napisano 28 Grudzień 200321 l Aaaaa ale Pan Jajko jest ŚLEPY! Nie będzie miał oczu? A może należy ROZBIĆ SKORUPKĘ? :> Stylowy ten kapelusz. Z niecierpliwością czekam na bitmapę za domkami. Ja np widziałbym tam duże wzniesienie z innymi dzielnicami.
Napisano 28 Grudzień 200321 l Autor Właściwie to nie wiem co z oczami . jakieś tam odstające kulki chyba niewyglądałyby zbyt fajnie a poaztym to kto widział jajko z oczami ?:) te rączki i nóżki to jeszcze bo nienaruszają kształtu oryginalnej skorupki:)
Napisano 28 Grudzień 200321 l fajnie wygladaloby w nocy. brakuje mi tu slupa ogloszeniowego i zegara jak ktos wspomnial. keep working