pitekkkk Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 (edytowane) EDIT 31.07.08: Ktoś odgrzebał temat, to stwierdziłem, że jak już ktoś kliknie to żeby się nie bulwersował to może ocenić nowy render, a jak nie ocenić to zobaczyć i zamknąć, nie narzekając na kolegę który to odgrzebał, szczerze nie wiem dlaczego :P Oto myślę ostatni render, mnie satysfakcjonuje, bo poprzednie miały słabą jakość przez czas renderingu i brak możliwości sprzętowych. EDIT (12.02.08): Witam. Zaczynam od góry, żeby od razu były świeże prace. Jak obiecałem tak musiałem wyrenderować jeszcze raz moje ukochane autko, mam nadzieję, że teraz wygląda lepiej i bardziej się Wam podoba :) STARA CZESC POSTA PONIŻEJ: No i po powrocie z wakacji skończyłem, co prawda nie było już za wiele w WIPie, ale to z braku czasu na rendery, po prostu chciałem to dokończyć zanim mi się skończy wolny czas. Render nie jest rewelacyjny ale to ze wzgledu na czas, może bede miał możliwosc puscić to na lepszych ustawieniach kiedys. Jak narazie tyle ile jest oceniajcie: PS Dodam tylko że zawsze zastanawiałem się dlaczego tak mało jest Porsche w 3D, przynajmniej dla mnie jego krągłości są jak piękne tak trudne. Mam nadzieje że mnie za to mocno nie zjedziecie :P Pozdrawiam, UPDATE. Musiałem poprawić, w końcu to Porsche,a ja je kocham :P Edytowane 30 Lipiec 2008 przez pitekkkk
carlosss Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 ogólnie samochód wyszedł super :) ale to ziarno pozostawia wiele do życzenia ;/ no cóż kiedyś wyrenderujesz jeszcze raz :P
Gość obo Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Fajnie wyszło ;) Można by troche nad lepszym oświetleniem popracować, ale i tak mi się podoba. Shader felgi ekstra :D Ale materiał opony już nie ;) Praca ogólnie spoko, ale napewno dałbyś rade wycisnąć z niej jeszcze więcej ;)
chudy Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 no no całkiem sympatycznie. oprócz ziarna doczepiłbym się jeszcze złej perspektywy drugiego planu, wygląda to troche jakby budynki były pochylone w naszą strone
pecet Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 pierwszy render ładny, ale jak go się zmniejszy o połowe, bo na pełnym rozmiarze widać szum, szum, szum i słabej jakości tło i inne "niedoróbki", reszta renderów mi się nie podoba
FF Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 A mi sie nie bardzo podoba:P Przez to ziarno, było by o klase lepiej jak by wszystko było lśniące i gładkie. Trzeba było dąć wyższe ustawienia i poczekać chwile dłużej.
donvito Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Napis Carrera na tylnej klapie jest krzywo?
NV Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Milutko :) Szkoda ze słabe ustawienia :( No nic kiedyś wrzucisz lepsze :)
Lis Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Sorry ale krzywo jak cholera. Połączenie szyb z karoserią woła o pomstę do nieba. No i ten szum. Praktycznie nic nie widać
Kr3tz Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 nie zweldowales polowek samochodu, na przednim zderzaku to widac. w niektorych miejscach widac ze krzywo bo zle odbicia ida. co do materialow to mat tylnich swiatel do wymiany. mimo minusow render i model przyjemne ;]
pitekkkk Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 Lis: nie wiem o co chodzi z tymi szybami, są normalne czarne uszczelki, chociaż fakt jak sie patrzy to tego nawet nie widać, a co do krzywości to widać to dopiero na lakierze przy dużym renderze, jak powiedziałem krzywizny tego modelu mnie trochę przerosły. A co do rendera, to obiecuje w wolnych 40h bo tyle będzie mniej więcej trwał render przeliczając z miniatury, coś podziałam nad lepszym efektem, ten trwał 8h
Temporal Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 gdyby nie szum wygladaloby to super a tak jest sredniawo :/
SWRSC Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 flickersy troszke za mocno widoczne tak po mojemu. Niedopracowany ten render, ale pierwsze wrażenie pozytywne :)
heaven Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 mi sie podoba.... model wyszedl bardzo fajny tylko przyczepilbym sie tego szumu ze jest za duzy. i ten napis wyglada krzywo troche.
!Ewert Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 jest dużo błędów ale mi sie nawet podoba;) Carbon
Stachu Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 no tak troche średniawo, ale tylne dosyć dziwnie wyglądają
pitekkkk Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 No więc skoro tamten render był nie bardzo to postarałem się o kolejny, myślę że lepszy jesli nie to się poddaje. A więc komentujcie to:
pecet Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 RENDER imho lepszy ale CZY CI NIE PRZESZKADZA TO MASAKRYCZNE PRZEPALENIE? słońce czy niebo takich odbić nie daje jeszcze sie przyczepie do odbić w szybach i tego czerwonego w tle ( co to jest w ogóle?)
pitekkkk Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 a przepaliło się nie wiem czemu jak podejrzałem w lightcache to bylo ok, poszedlem spac i rano wyszło tak biało, a to czerwone to barierka i liny tylko jakoś nie wiem czy przypomina :P ale co tam trwało 13h nic juz nie poprawie :P
Gość obo Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 No lepszy niby render, ale teraz samochód wygląda jakby był chromowany ;)
pitekkkk Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 nie sterowany jest kierowca z mapy :D tylko i tak tego nie widać :P
banana.split Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 pierwsze rendery lepsze, tylko ten szum... fajny materiał na przednim małym kierunkowskazie i przednich dolnych lampach. Model jest ok tylko otoczenie (w oby przypadkach ) odpychające. Więc może lepiej zrobić studio? A dlaczego tak mało Porsche? Też nie wiem, bo to piękne samochody, ale postaram się to zmienić mam upatrzony rocznik piękny (1985) tylko muszę materiałów więcej zgromadzić. Pracuj nad renderem, bo szkoda takiej fury ! :D
pitekkkk Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Witam, ponownie, odgrzebuję z powodu nowych renderków które załączyłem na początku pierwszego posta, pozdrawiam i zachęcam do komentowania :)
Prezi Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 z przodu samochód wygląda cudnie a z tyłu mnie swiatłą gryzą - czerwona część a tak to poza ziarnem git ;]
D4D4L Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 No ciekawy ten last stand... ale no troszkę jest tego złego ... niby wszystko ok ale na taki mid level... a na high lvl no to brakuje ... tak.. noo za dużo tego noise w tym aucie... on jest zazwyczaj widoczny na macro zdjęciach albo blisko specular refleksa a nie na całej powierzchni... odbicia i ciepło studia takie troszkę nie ciekawe... tak rzucone na pale.. spróbuj coś uzyskać .... back ground jakoś fajnie ale ten refleks .. coś brakuje .... wiesz miękkie oświetlenie... twarde gdzie trzeba... pokombinuj.. ogólnie nie dużo brakuję... ujęcia kamery jeszcze jako takie ok... tylne bardziej mi leży ale przednie też ujdzie w tłoko.. zalerzy od upodobania :] P.s. mam nadzieje ze nie pogrąrzylem ale zachęciłem... :P :] Pozdro
pitekkkk Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 no ja high level jeszcze nie jestem, ale zachęcasz :), liczę że będę mógł się wyżyć na nowym sprzęcie, bo tutaj muszę się liczyć z czasem :P a on dosyć szybko rosnie :)
snajper992 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 ZIARNO znaczy sie ładny metalik ten ostatni render zabardzo błyszczy i wyglada jak by sie tło ruszało a nie samochód
trosiek Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 nabijasz sobie posty odkopywaniem starych topiców??
carlosss Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 ja nie wiem, zawsze jak ktoś dostanie kopa w du.. to zaczyna krytykować pracę innych i wytykać co popadnie, dziwne zachowanie jak dla mnie :F
Bonifatz Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 nagrode barbórki dostaje snajper992 gratulacje!
pitekkkk Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 Hehe, a to ciekawe co tu zobaczyłem, ale przy okazji dodam nowy render, jak dla mnie ostatni, bo mnie satysfakcjonuje. Tak przy okazji że ktoś odgrzebał :P Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi