Napisano 25 Wrzesień 200717 l chciałem pokazać moją nową animację, niektórzy mogą jeszcze pamiętać szkice, komentarze mile widziane i oczekiwane http://pl.youtube.com/watch?v=kMg87DIYF9U
Napisano 25 Wrzesień 200717 l piękne obrazy, klimat czy wszystko jest robione w 2d? kilka odcinków wyszło nieco sztywno, np. zebranie grzyba, ale tych miejsc jest mało a całość mi się bardzo podoba.
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Autor dzięki Aniu, wszystko jest w 2D (za cienki jestem żeby to wszystko wymodelować i zaanimować) zgadzam się co do grzyba, po tych ujęciach widać zbliżający się deadline :D poprawię to
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Bardzo ładne, trochę czuć że pod presją czasu robione, kilka motywów jest trudno-zrozumiałych (dopiero za drugim obejrzeniem zaskoczyłem) montaż momentami mylący ale generalnie bardzo mi przypadło do gustu. Gratuluje skończonego filmu, następny na pewno będzie jeszcze lepszy.
Napisano 25 Wrzesień 200717 l NO Powiem tak super! zainspirowałeś mnie! mam juz pomysł na swoją animacje ja także nie jestem na tyle dobry zeby zrobic ją w 3D ale zobaczymy. Mój 1 POST! :) Pozdroo
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Autor myslę, że tak. tylko nie znam za bardzo innych adresów, masz jakiś konkretny na myśli?
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Autor mogę Ci przesłać tylko przez yousendit (90 mb)tylko będę potrzebował adresu email.
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Świetna sprawa niektóre motywy powalają szkoda ze taka mała rozdziałka.Wogole mam sentyment do animacji 2d. Ile ci zeszło?
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Właśnie napisz ile ci to zajęło i jakich programów używałeś? Kompozycja itp ? Pozdrawiam
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Autor więc tak...czasu zajęło sporo, ponieważ źle się do tego zabierałem. w sumie film robiłem rok, ale jakbym się sprężył to pół roku by spokojnie wystarczyło. oczywiście nie chodzi tu o pracę 16h dziennie z przerwami na sen. musiałem chodzić do pracy i konsultować wszystkie projekty z promotorem. w sumie cały czas robiłem szkice i fotki. następnym razem bardziej się przyłożę do kwestii scenariusza i storyboardu. Wam też radzę jeżli myślicie o swoim filmie. do malowania i animacji użyłem photoshopa, postprodukcji i kompozycji after effects, śnieg wygenerował 3ds max. no i oczywiście papier i ołówek - podstawa ;)
Napisano 3 Październik 200717 l Oo, więc skonczyłeś:) Gratulejszyn! Spalili bo se kolo malował domek na zielono?:) W sumie, takie czasy:) Ogólnie mi się podobało, ale imo za mało spójności, widać, że starałeś się trzymać charakterystyczą kreskę w skeczach, jednak, niektóre z nich wyglądają malarsko, inne kreskówkowo, inne komiksowo, a jeszcze inne jak niedomalowane (choćby kalosze na śniegu). Najbardziej spodobało mi się ujęcie dziadka na tle zachodu słońca:) Jakbyś utrzymal plastykę w stylu takim jak zacząłeś (tzn chłopak malujący dom na początku), chyba byłoby ciekawiej. Grunt, że kawał dobrej roboty odwaliłeś! pozdrawiam! PS: a ja ze swoim projektem ciągle w lesie:/
Napisano 4 Październik 200717 l nie wiem o co chodziło w tym filmiku ;) ale klimat fajny, stylem przypomiana mi się japońskie animacje
Napisano 12 Październik 200717 l Autor klicek, lewus: wielkie dzięki briz: różni ludzie oglądali ten film i wszyscy zgodnie twierdzą, że coś w scenariuszu zawaliłem, bo przesłanie jest nieczytelne. ja nie jestem obiektywny w tym momencie ale rozumiem i będę się starał to poprawić. wydaje mi się że złapałem bakcyla na robienie filmów obecnie staram się zdobyć fundusze, żeby zrobić z tego film dla szerszej publiczności. trzymajcie kciuki, może się jeszcze zobaczymy w wipie ;)
Napisano 14 Październik 200717 l Kawał dobrej roboty. Zgodze się że ciężko z odbiorem, ale nie jest prostą sprawą przekazanie tego co sobie wymyślisz i siekasz przez rok, to już wtedy da się pogubić, a dla ciebie jest wszystko oczywiste bo wiesz co chciałeś zrobić ;P Polecam przeznaczyć więcej czasu na scenariusz. Tak czy inaczej klimacik jest świetny i scenki też eleganckie, masz smykałkę do animowania ;] Podobały mi się niektóre proste ale trafne ujęcia, ale były takie ze trzy na których przydałby się ruch jakiś bo czekało się na jakąś zmianę. Chętnie zobaczę twoje kolejne produkcje ;] Pozdrawiam!