Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakaś moda ostatnio panuje na retro. 3D studio MAX 3.Pamiętam w demówce była taka fajna animacja karuzeli. Jakoś mi się miło robi jak patrzę na te prace, bo one mają w sobie ten klimat. Nie chcę się naśmiewać, bo każdy musi jakoś zacząć i zrobić kilka kiepskich prac. Teraz od razu razem z maxem ktoś instaluje maxwella i się jara, bo nawet nic nie umiejąc jakiś efekt wychodzi. A tutaj jednak jest jakaś konsekwencja, świadomość. Są odbicia, bump, mapowanie i tło na które fajnie nakładają się odbicia. Nie mówię, że to dobra pracka, ale nic nie powstało tutaj przypadkiem.

Napisano

Witam

Widac sporo niedociągnięć, sufit trzeba by jaśniejszy zrobić. No i te halogenki przynajmniej równo rozłożyć. Mniej odbić na podłodze i może jakaś inna tekstura na podłodze- z mniejszą fugą. Ale nie jest źle. Sam ostatnio jakiś czas temu zmieniłem pracę i przesiadłem się z max-a8 na viz-a4. Kupa zabawy, można naprawdę cieszyć się eksperymentowaniem z ustawieniami materiałów i oświetlenia. Nie że wstawi się 2-3 vray light w oknach i 1 direct i jakos zawsze coś tam wyjdzie wyjdzie. No i czasy renderu to całkiem inna sprawa.

Miłego eksperymentowania

Pozdr

Napisano

taras widokowy też niezły :)

rada. weź jakieś zdjęcie np. wnętrza i spróboj odtworzyć to samo w 3d. Jak nie będziesz umiał czegoś zrobić to szukaj w tutorialach albo pytaj.

pozdro

Napisano

Tomus mi nie szkoda a Ty widac strasznie zapracowany-wychodzac z tego zalozenia tez bys sie niczego nie nauczyl-ogolnie lekki "oldschool"popracujesz to efekty beda napewno

pozdr i nie zrazaj sie

Napisano

Proszę cię bardzo zmień texturem sofy czy kanapy na normalny kolor lub bitmap i dodaj bump zwiększ tiling.Popraw takze te tragiczne rośliny , ponieważ są one jak jakiś bitmap.

Jeśli to jest mental ray to zmien opcje general ilumination, inaczej ciężko to widzę:)

Napisano
Pancerniq - co to jest "general ilumination" w mental ray'u?

Opcja, po której zmienieniu ciężko się nie widzi.

Boże, Tobie to trzeba wszytko tłumaczyć;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności