aspenboy Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 (edytowane) Witam wszystkich, Postanowiłem wrzucać tutaj różne moje prace, pracki, szkice, rysunki itp. Wszelkie komentarze, zwłaszcza konstruktywnie-krytyczne, mile widziane. Miłego oglądania :) EDIT: a co tam, dorzucę drobiazg sprzed chwili: Edytowane 19 Grudzień 2010 przez aspenboy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2007 potworek na szybko, trochę zdominowany przez narzędzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Całkiem fajne pracki. A tego stworka to mógłbyś dopieścić bo naprawde nieźle wyszedł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 11 Październik 2007 Autor Share Napisano 11 Październik 2007 Thx obo :) Stworka odłożyłem, bo miałem mało czasu a chciałem skończyć pracę na CC. Efekt poniżej: Możliwe, że nad tym jeszcze popracuję, bo się termin zmienił :) A tu jeszcze starsza ilustracja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 6 Listopad 2007 Autor Share Napisano 6 Listopad 2007 Wrzucam stuff z eliminatora - badziewie mi wyszło, w dodatku nie miałem czasu dokończyć. Znowu za szybko w detal polazłem. Podłubię to, zobaczymy co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 uciekający moozg rządzi, w eliminatorze kolorki tak mi średnio leżą ale zobaczymy jak to będzie na końcu ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 thx masz)rum, co do "eliminatora" - właściwie to cała ta praca jest do przemalowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 nie no Franek goniący mózg jest świetny!! ten czerwony robocik też mi przypadł do gustu. Co do widoczku to już sam napisałeś trochę słabo, ale jak posiedzisz jeszcze nad tym jestem pewien że ci lepszy wyjdzie :) Fajnie ci to malowanie idzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 Dzięki Mortom :) Chwilowo wrzucam kilka nienajnowszych szkiców: (wybaczcie kiepską jakoś skanów :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 hehe gościu z lizakiem jest niezły ^_^ a batman jak by też dostał lizak i tak uciekał jak teraz to było by bosko ^_^ a ten kolo z chmurką(bla bla bla...) przypomina mi Kuronia :> Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Ech, no i chyba nie dokończę tych prac. Jakoś weny nie mam na nie. Tymczasem odkurzam mały updatem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Maj 2008 Autor Share Napisano 4 Maj 2008 Podłubałem nad starą pracą - tym razem w czarno-bieli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Maj 2008 Autor Share Napisano 4 Maj 2008 Dzięki, KLICEK :) I tak większość marudzi, że nie w kolorze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 fajny koncept podoba mi sie miejscami wyszło troszkę plastelinowo ale daje rade :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 To jest Bongo ? jeśli tak to czemu on w to dmucha ? (żartuje...;-p wyczesane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 Shaggi - dzięki, też zauważam u siebie tendencję do "plasteliny". Jeszcze nie mam pomysłu co z tym zrobić ;) (sugestie mile widziane) rosikowski - dzięki również, z założenia to nie było bongo, ale cóż... wiele osób właśnie bongo tam widzi :D Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 nie przejmuj sie tez to mam :D a no i dym z pod palca ew uszami bym dodał ^^ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2008 Pora odkurzyć nieco. Dwa na szybko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 świetne masz te prace, szkoda, że tak mało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2008 prrrszalony: dzięki, pracuję aktualnie nad tandemem motywacja + wydajność, więc może szybko będzie update ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 noo... świetny batman... aż chciało by się zobaczyć animację z tą postacią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2008 rosikowski: dzięki, w animacji pewnie by wyszły okolice horroru lub makabreski :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 całkiem fajnie sobie poczynasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2008 Shaggi: dzięki :) Coś świeżego - tym razem w ArtRage. Póki co mam bardzo pozytywne wrażenia po tym programie, lepiej mi się w nim pracuje niż w painterze. Z minusów które widzę - postać mi się zaczęła przewracać. Zrzucam odpowiedzialność na rozmiar spluwy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2008 Właściwie głupia sprawa odpisywać sobie samemu w swoim wątku, ale co tam :D Taki tam abstrakcyjny nieco landscape: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Właściwie głupia sprawa odpisywać sobie samemu w swoim wątku, ale co tam :D odezwał sie znawca ja kiedyś przez 7 odpowiedzi postowałem pod sobą nowymi pracami :D nie no fajny ten nowy fajne kolory może dokończ :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Shaggi: dzięki, może go pociągnę dalej. Teraz go oglądam na monitorze w robocie i jestem szczerze zaskoczony kolorystyką, w domu wyglądało trochę inaczej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 No tak "Dark Knight" coraz bliżej to i w twórczości ludzi coraz więcej go.. Batman-małpa z wielkim bat-bumerangiem rulez! Operujesz fajną barwą , dłonie postaci na niektórych pickach masz cool zrobione. Pewnie kwestia czasu kiedy zrobisz coś rewelacyjnego na całej linii. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 serio: dzięki, motywujące słowa :) WIP z dzisiejszego wieczoru: Jako, że WIP - można komentować, być może uda się jeszcze uratować coś po drodze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 Ale masz opanowany ołóweczek, nic tylko pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2008 prrrszalony: dzięki :) tak naprawdę lepiej czuję się w ołówku, niż w kolorze. Chyba kwestia czasu spędzonego z danym narzędziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2008 Powolny progress poprzedniego: Oraz jeden nowy (również nieskończony): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 mógłbyś dać większa rozdziałke tego pierwszego bo mam problem strasznie z cieniowaniem i ogólnie stawianiem kreski z góry dziękuje pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 Proszę, oto hi-res (trzeba kliknąć): Tak naprawdę to tutaj nie ma jakiejś wielkiej filozofii jeśli chodzi o cieniowanie/kreskowanie. Co najwyżej cierpliwość i precyzja. Przydają się ćwiczenia, w których z jednego ołówka próbujesz osiągnąć jak najszerszy zakres tonalny - od najjaśniejszych do najciemniejszych walorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witjah Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 wow, chyle czoła za analogowe toole : ) bardzo sympatyczna praca, jedna rzecz która razi to te fałdy po prawej stronie , poza tym git. Koniecznie skończyć ! ASAP ! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 uff ołowki mnmie wgniotły az mosze porysowac ołówkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2009 No to chyba pora odkurzyć po kilku miesiącach :D WWWoj: dzięki, polecam - ołówek dobry jest :) Poniżej dwa szkice do ilustracji do opowiadania kolegi. Czekam na razie na jego feedback, zobaczymy w którą stronę to pójdzie - ale jestem ciekaw waszych opinii, zwłaszcza, że nie mam za dużego doświadczenia w environmentach. BTW - szczęśliwego Nowego Roku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Naprawdę świetne te morskie krainy :) Sam kiedyś zacząłem coś podobnego, ale u mnie to jak krew z nosa, a u Ciebie niebywała lekkość. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 ten drugi bardzo fajny, z chęcią bym go zobaczył w finishu z detalem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 drugi better... w pierwszym fajnie widać perspektywę powietrzną :) pozazdrościć, więcej panie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 Dzięki za odwiedziny i komentarze, wrzucę następne etapy jak będą gotowe - pewnie więcej czasu na to będę miał niestety dopiero w weekend :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Hm fajne te obrazki :) Chciałem powiedzieć że za dużo bieli w tych rysunkach, ale skoro to są ilustracje do książki to takie uwagi można pominąć :) Mam wrażenie, że w drugim rysunku pogubiłeś się trochę z perspektywą, na każde z ramion skały działa jakby inna, przez co te położone bliżej wydaje się jakby 'opadało' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 noiprox: opowiadanie będzie prawdopodobnie wydrukowane (o ile w ogóle będzie) w jakimś czasopiśmie a propos fantastyki, więc nie spodziewam się dobrej jakości druku => stąd pomyślałem, że na tyle bieli mogę sobie pozwolić. Uchybienia w perspektywie też prawdopodobne, bo dłubałem to "na czuja", bez żadnej siatki. Traktowałem to bardziej jako "notatkę" pomysłu, ale planuję to poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Wieczorne dziabolenie: Komentarze mile widziane a wręcz wskazane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 sympatyczne tylko perspektywa trochę leży :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Hmm... siatkę sobie rozrysowałem w trakcie robienia, i wydawało mi się że jest ok... aż sprawdzę w domu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Perspektywa leży przez tą nogę od łóżka. Górę nogi powinniśmy widzieć od dołu, a jest idealnie od boku. Praca mam nadzieję, że będzie dokończona :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Rembik: dzięki za uwagę, w trakcie dłubania powstały jakieś anomalie perspektywiczne. Tu jest wersja po kosmetycznych korektach: A jakby ktoś był ciekawy, to tu są siateczki do perspektywy: http://img231.imageshack.us/img231/3229/prowadnice01ku1.jpg http://img231.imageshack.us/img231/6361/prowadnice02ig7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Wydaje mi się, że to wrażenie błędów w perspektywie jest potęgowane przez trzeci punkt zbiegu. Jednak w normalnych warunkach nie obserwujemy łóżka z poziomu wzroku stojącego na dwóch łapkach chomika :D * Btw - ekstra prace ołówkiem. *chomiki uprasza się o powstrzymanie się od komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi