Napisano 28 Wrzesień 200717 l W ramach budowy portfolio zrobiłem taki oto dom. Miała to być taka szybka wizka ale projekt mi się trochę rozrósł, szczególnie zieleń (może nawet zabardzo) Renderowane w vrayu przez 20h na athlonie2000 i 1giga ramu. Projekt domu nie jest mój Komentarze mile widziane :) Projekt z naniesionymi poprawkami
Napisano 28 Wrzesień 200717 l no fakt drzewka zdeczko przeslaniaja domek, ale przede wszystkim oczojebne sa przepalenia (chociaz daje to fajny efekt "srodek dnia latem":) )- a co za tym idzie przewalone sa kolory a te 20 h renderingu tez powala, porpacuj na ustawieniami plot po lewej dziwnie sie konczy, dziwny material lamp pzdrw
Napisano 28 Wrzesień 200717 l trawa i cala zielen jest zdesaturowana, a dach przesaturowany...hmmm...dziwne;) pozdr
Napisano 28 Wrzesień 200717 l zgadzam sie z Tadziem-przepalone przede wszystkim i wali po oczach strasznie.Ogolnie byloby niezle-musisz dopracowac materialy i swiatlo skorygowac pozdr
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Fajnie wyszło, ale powinieneś odjąć trochę saturacji z dachu i wyostrzyć troche to drzewko w tle z prawej strony, bo jest troche za blade.
Napisano 28 Wrzesień 200717 l te odbicia w oknach, za malo sie w nich odbija a mozna tam jakas mape wsadzic. w trawie widac powtarzalnosc reszta j.w. pozdr.
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Szkoda że kolor roślinek na jeden oddech. Takie nudnawe trochę. Praca fajna, taka dość bogata. Dachówki imho pasują do stolarki ;)
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze. Faktycznie trochę przesadziłem z kolorami ale już je trochę poprawiłem, mam nadzieję że na lepsze :) Jesli chodzi o płotek to już nie chcialo mi się z nim walczyć wjęc zostaje tak jak jest. Dalszych poprawek już chyba nie będzie ale nadal liczę na komentarze i sugestie.
Napisano 29 Wrzesień 200717 l no kolego dość ci to wyszlo fajnie. sam dom moze troszke smieszny i taki dziwolagowaty ale render ci sie udal . teraz prosze zrobic tutka jak go renderowałeś i modelowałeś ;>
Napisano 29 Wrzesień 200717 l teraz o niebo lepiej i ta druga wersja z mniejsza iloscia drzew lepsza...tamte miały dziwnie wieksza saturacje. Czym oswietlane?
Napisano 30 Wrzesień 200717 l Bardzo ładne modele, świetna zieleń (trawa też). Podoba mi się też żwirek. Generalnie widać ogrom pracy. Podoba mi się.
Napisano 30 Wrzesień 200717 l Cukierkowo że aż się ...... chce. Wygląda trochę jak z jakiejś gry 10 lat temu. Bardzo monotonne kolory. Słabe materiały. Wydaje się że wszystko to zwykły materiał ze zmienionym kolorem. Z całości przyzwoicie wygląda trawa. ale jej też pzydała by się textura lepsza. W odbisiach szyb nei dzieje się nic ciekawego.