Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W ramach budowy portfolio zrobiłem taki oto dom. Miała to być taka szybka wizka ale projekt mi się trochę rozrósł, szczególnie zieleń (może nawet zabardzo)

Renderowane w vrayu przez 20h na athlonie2000 i 1giga ramu.

Projekt domu nie jest mój

Komentarze mile widziane :)

Projekt z naniesionymi poprawkami

dom2mt6.jpg

dom3px0.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no fakt drzewka zdeczko przeslaniaja domek, ale przede wszystkim oczojebne sa przepalenia (chociaz daje to fajny efekt "srodek dnia latem":) )- a co za tym idzie przewalone sa kolory

a te 20 h renderingu tez powala, porpacuj na ustawieniami

plot po lewej dziwnie sie konczy, dziwny material lamp

pzdrw

Napisano

trawa i cala zielen jest zdesaturowana, a dach przesaturowany...hmmm...dziwne;)

pozdr

Napisano

zgadzam sie z Tadziem-przepalone przede wszystkim i wali po oczach strasznie.Ogolnie byloby niezle-musisz dopracowac materialy i swiatlo skorygowac

pozdr

Napisano

Fajnie wyszło, ale powinieneś odjąć trochę saturacji z dachu i wyostrzyć troche to drzewko w tle z prawej strony, bo jest troche za blade.

Napisano

te odbicia w oknach, za malo sie w nich odbija a mozna tam jakas mape wsadzic. w trawie widac powtarzalnosc reszta j.w.

pozdr.

Napisano

Szkoda że kolor roślinek na jeden oddech. Takie nudnawe trochę.

Praca fajna, taka dość bogata. Dachówki imho pasują do stolarki ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie komentarze.

Faktycznie trochę przesadziłem z kolorami ale już je trochę poprawiłem, mam nadzieję że na lepsze :)

Jesli chodzi o płotek to już nie chcialo mi się z nim walczyć wjęc zostaje tak jak jest.

Dalszych poprawek już chyba nie będzie ale nadal liczę na komentarze i sugestie.

Napisano

no kolego dość ci to wyszlo fajnie.

sam dom moze troszke smieszny i taki dziwolagowaty ale render ci sie udal .

teraz prosze zrobic tutka jak go renderowałeś i modelowałeś ;>

Napisano

teraz o niebo lepiej i ta druga wersja z mniejsza iloscia drzew lepsza...tamte miały dziwnie wieksza saturacje. Czym oswietlane?

Napisano

Bardzo ładne modele, świetna zieleń (trawa też). Podoba mi się też żwirek. Generalnie widać ogrom pracy. Podoba mi się.

Napisano

Cukierkowo że aż się ...... chce.

Wygląda trochę jak z jakiejś gry 10 lat temu.

Bardzo monotonne kolory. Słabe materiały. Wydaje się że wszystko to zwykły materiał ze zmienionym kolorem.

Z całości przyzwoicie wygląda trawa. ale jej też pzydała by się textura lepsza.

W odbisiach szyb nei dzieje się nic ciekawego.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności