Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Elo zią'y :]

Tak więc postanowiłem sobie zrobić wizkę i trochę słabo mi to idzie :/ Już z 4 dzień nad nią siedzę, modeling wydaje mi się, że jest zakończony, teraz tylko światełko i materiały trzeba zrobić/poprawić :)

89840476uj9.jpg

Jak coś to renderuję w mentalu :)

Komentujcie :)

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przepalone z lewej i fotel jakis dziwny ;] i jeszcze:

Chciałbyś oglądać pudło siedząc bokiem? ;)

:D

ale poza tym fajnie. dokoncz zobaczymy co z tego bedzie.

Napisano

wazonik super. fotel za duuuuzy :D Z okna przepalone troche no i podloga do wymiany. Pusto jakos tak. Ale tak to ok. Pobaw sie jeszcze tym. Uruchom w photoshopie i dorysuj sobie czego Twoim zdaniem brakuje. Bo zwyczajnie brakuje stylu. Pozdro.

Napisano

Super! Podziwiam szczegolnie modeling i proporcje.

Aha, ta bomba atomowa z lewej chyba zniknie?:)

pozdrawiam!

Napisano

oświetlenie chyba takie nie zostanie? jeśli to jes sun to krótszy czas kamery daj ale za to vraylighta za okno. to pomoże uniknąć przepalenia.

Napisano
  • Autor

Zbychowaty - szczerze mówiąc to nie, ale tak miałem na refce, a refka to jakiś pokoik z BRW :)

3dexplosion - faktycznie, za bardzo przepaliłem :) Dlaczego fotel dziwny? Takiego znalazłem na necie i mi się spodobał :]

troglodyta - hm... no tak, ale wymiary brałem ze stronki w której ten fotel znalazłem... jak coś to mogę go troszkę przeskalować, bo na szerokość to faktycznie troszkę za duży wyszedł :)

kamil.ochel - dzięki :) Co Ci się w podłodze nie podoba? :) Tekstura czy coś innego? Z bumpem przesadziłem, wiem... ale już poprawione :)

sand - dzięki :) Co do fotela i przepalenia to patrz wyżej :] Podłoga tzn. textura czy co? :) Co do dodania czegoś... hm... nie wiem co dodać, ale tak mi pasuje :)

keraj37 - hehe, dzięki :) Bomba zniknęła! :D

Xiz0r - napisałem w pierwszym poście, że renderuję w mentalu :) Przepalenie celowe, ale faktycznie za duże i już zmniejszone :)

Upik

348minpc8.jpg

348minpc8.4d04edf9ea.jpg

Napisano

materiał ekranu popraw jest za szary po mojemu, zrób coś z tym fotelem bo nie pasuje tutaj za bardzo, stolik daj na niego jakieś przedmioty gazety czy coś w tym stylu bo pusto jakoś w tym pokoju i daj dywanik jakiś, no i meble wyblakłe są po mojemu, chodzi o drewno,

Napisano

no wrescie to jakos wyglada bo pierwsza wersja byla slaba. Podloga pewnie by LIS nie? :P Troche ten fotel wydaje mi sie z forntu za ciemny a tak to ok a i to dvd (to jest dvd prawda?) mogloby wiecej odbijac bo takie matowe strasznie.

Napisano

uvw zmniejsz na fotelu na fotelu bo jest za duże.

w ogole fotel nie pasuje do reszty

zły materiał ekranu

fajny materiał parkietu

No i przepalenie które źle wygląda;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

mrkrzysiek - oki, ekran "poczernię" :) E... fotel taki wybrałem bo mi się podoba, ale co z nim zrobić? Hmm.. materiał, fakt za ciemny, to poprawię :) Jakieś duperele na stolik itd. jeszcze dodam, ale potem :) Co do drewna... normalne przecież jest :P

Temporal - tia, podłoga by LIS :] Materiał fotelu poprawię :) DVD ma taki sam materiał jak obudowa TV, a to, że jest taki szary to efekt po prostu tego, że nie ma co odbijać (po drugiej stronie jest tylko biała ściana) więc wiesz... :P

Tomuś - co to znaczy zmniejszyć UVW? o_O Zmniejszyć tilling? Fotel zostaje :P Przepalenie... heh, ile już było dyskusji na ten temat... też zostaje :)

Narazie pobawiłem się światełkiem

2001185780282927182_rs.jpg

I dwie wersje po PS'ie

2001122148057179617_rs.jpg

2001134740916307559_rs.jpg

Która wersja najlepsza? :)

Napisano
  • Autor

JunioR - hehe, ten pierwszy jest prosto z maxa, a tamte dwa po PS'ie i właśnie te po PS'uciu mi się bardziej podobają :D Najwyraźniej nie mam gustu :)

SWRSC - hehe, tam nie ma fotonów :) Mam samo FG :) A co Ci tam śmierdzi? :D

Napisano

kurcze takie słabe to GI (słabo widoczna iluminacja) directowo wszystko wygląda. Może się myle, takie moje dziwnne pierwsze odczucie.

a moze to wina słabego FG w sensie shadingu?

Napisano
  • Autor

SWRSC - eee... no illuminacja jest imo ok... jak directowo? przecież cienie nie są idealnie czarne... nie no, i jak robiłem testy na szarej scenie, to przecież git było, a nic nie zmieniałem... co do shadingu to możliwe, bo daję preseta na medium :) W finalnym zrobię z małymi radiusami i powinno być dobrze :)

I jeszcze jedna wersja... może taka cieplejsza lepsza? Jak myślicie?

2002098156442074795_rs.jpg

Napisano

3dexplosion - faktycznie, za bardzo przepaliłem :) Dlaczego fotel dziwny? Takiego znalazłem na necie i mi się spodobał :]

Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze jakis twardy ;p

ale nie, scena jest bardzo fajna podoba mi sie.. (sam bym chcial tak umiec, naucz mnie xD)

pzdr