Morbid Karbid Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 witam, wrzucam parę konceptów, na publikację których dostałem pozwolenie. Niestety z 80% rzeczy, które robię nie mogę pokazywać. Taki już los koncepciarza. to ekran powitalny producenta filmowego: i kilka szkiców/wprawek w temacie statków powietrznych: A tutaj 3 koncepty do filmu Christine. To będzie film reżyserowany przez A. Holland. Opowiada historię Krystyny Skarbek - niesamowitej Polki w służbie brytyjskiego wywiadu w czasach II wojny światowej. Na każdy z tych obrazków mogłem poświęcić tylko maks. 2,5h. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 pierwszy! fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 No ladnie ladnie - choc ten samolot na trzecim obrazku strasznie wskakuje na 1 plan jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 ładnie, najlepsza dla mnie twarz tego Sesmana na ostatnim obrazku, ogólnie fajny temat z tym filmem, klimat dobry może mieć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ten pierwszy u góry nostalgicznie przypomina mi coś co nie przeszło :) Super koncepty!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Bardzo fajne koncepty. Widzę, że nie pomogłem za bardzo przy wyborze wariantów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 dwa ostatnie super! (choc nie wiem czy dlon SSmana ciut nie za mala) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 ladniutkie, stateczek bardzo fajny, szkice super,omen ma racje, na poczatku myslelm, ze samolot jest na pierwyszm planie puki nie dostrzeglem ludzikow, najlepszy z perspektywy ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 smakowite :) storybordziaki tez robisz czy tylko wizualizacje kluczowych scen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 heloł dzięki Łukasz: raczej nie robię storyboardów bo to dla bardziej sprawnego rysownika robota. Choć mam na koncie jakieś 60 min (czasu filmu) storyboardu. Samolot może faktycznie o ton za ciemny, ale to dlatego, że miał wyskoczyć naprawdę blisko bohaterów. Maroński: nie łam się, rób dla siebie. W konceptach to naturalne, że duża część przepada, bo przecież wybierasz tylko jedną opcję z wielu. dzięki ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Czy wy sie udzielacie na jakims forum o ktorym ja nic nie wiem ze takie zlecenia filmowe dostajecie, czy ja po prostu za cienki jescze jestem? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 rewelka ! a może Pan Producent Buksfilm potrzebuje takie ujęcie animowane ? ;) pozdrawiam p.s.podoba mi się ta dziewczyna na ostatnim obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 omen: nie denerwuj się :) Maroński robił coś dla swojej przyszłej firmy i mu to konsekwentnie odrzucali. Chłopak wpadł w spiralę deprechy ;) Moje koncepty to zupełnie niezależna sprawa. A ty nie jesteś za cienki tylko nie masz odpowiednich znajomości :) Jak w końcu nasi świetni krajowi producenci skumają co to jest koncept to posypie się więcej zleceń dla ludzi. To kwestia czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 No! Bo już mi gula skakała :P A poważnie to tak tylko pytałem bo fajnie by było powiedzieć w knajpie przy znajomych "przy filmach pracuje - pfffffff" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 taaa, a "mogę załatwić wejściówkę na plan M jak miłość" dawało by akces do najlepszych panienek hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Czy to znaczy ze bardziej pożądane sa storyboardy rysowane (linearne) od walorowych. Chodzi tylko o czas czy tak sie po prostu utarło ze storyboard to krecha? Czy może czytelność linii przedkłada sie nad bardziej ogólny charakter malowanych kadrów (za to przedstawiajacy w wiekszym stopniu jak bedzie wygladala finalna scena)? Do takich produkcji robi sie tez animatiki 2d? (cos jak tu: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 ...dawało by akces do najlepszych panienek hehe Morbid - lepiej na pieluchy zbieraj a nie na panienki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 wygląd storyboardu może być różny. Zależy od wymagań zespołu, klienta, umiejętności storyboardzisty. Oraz od czasu/budżetu oczywiście. Do reklamy zwykle robi się full-color tak, żeby klient wiedział możliwie dokładnie czego się spodziewać. Ale na wewnętrzny użytek robi się często naprawdę symboliczne rysunki. Storyboard ma służyć jako spis scen, interpretacja akcji oraz ogólny kierunek kompozycji, kierunku ruchów itp. Charakter sceny określa się raczej przez koncepty. miś extasy storyboard Animatiki robi się żeby sprawdzić czy założenia storyboardu są słuszne i żeby wypracować dynamikę. jaras: na pieluchy samo zarobi jak je szybko wdrożę w rysowanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Kolorystyka i ujęcie pierwszego powala. Brak mi słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Czesc! Bardzo mi się podoba przedostatni. Jak spojrzałem na pierwszy to jakieś ciarki mnie przeszły:D Może dlatego, że mam lęk wysokości;) W 3 faktycznie wygląda tak jakby samolot był przed ludźmi. Co jeszcze...? Aha dynamizm w scenach z samolotami jest ogromny i to też bardzo mi się podoba. Chyba wsio:) Pozdro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ciekawe wiadomości... Pracki miodne - aż trudno uwierzyć, że w max 2,5h musiałeś się z każdym zmieścić. Jestem pod wrażeniem. EDIT: RaVirr - fakt! Przedostatnia pracka - rozpiździawa na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 2 ostatnie mnie powalily :P miazga krotka mowiac :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 To przedostatnie to po prostu mistrzostwo. Jechałeś te domki z refery czy z głowy jechałeś ? Wygląd budynków, kolorystyka i sposob nakładania na nie "farby" no..profeska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 w b krótkim czasie taki efekt jak w przed ostatnim uhuuuu - rzezanie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Morbid, Chmurki przecudne są, projekty statków również. Koncepty - no szacun że w 2,5 h, jednak jeśli tyle czasu dają to jeszcze ocean wody upłynie zanim prod. dostrzegą potrzebę tworzenia koncepciorów:) Miałeś okazje spotkać A. Holland osobiście? niesamowita kobieta, ludzie tego formatu zasługują na to żeby być kim są. Taki typ który potrafi wykorzystać możliwości człowieka i nie zabija kreatywności. Łukasz J., Do fabularnych filmów szkoda było by czasu na wypieszczony storyboard, on ma tylko opisywać kamery i ujęcia, bardziej informacyjnie. Zresztą robi się je zazwyczaj do trudnych do sfilmowania scen (akcji, pościgów, batalistycznych, z f-xami) tylko niektórzy reżyserzy scenorysują cały film. Do reklam różnie, często gęsto są to wypaśne full kolor storybordziki. Nie ma zasad dotyczących używanej techniki, trzeba się zakręcić w światku i spodobać jakiemuś reżyserowi:) Scenka z DC (hehe, fajnie że ktoś za tym grzebał na yout.:)) to fanart, nie ma nic wspólnego z produkcją filmu. Składane ze storyboardów animatiki wykonuje przedewszystkim do filmów animowanych albo do reklam jako np. pierwowzór animatiku 3d. Obadaj to: http://www.youtube.com/watch?v=mwMu0HEUTWw nie animatik ale podejrzewam że zrodził się właśnie przy okazji robienia takowego. Spore fragmenty animatików zamieszcza Pixar jako bonusy do filmów dvd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 bigleb: masz takich linkow wiecej? (super) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnystefan Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 nono, fajówka. wszystkie na poziomie. gratuluje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 Pani Holland nie miałem szansy spotkać, bo to jak zwykle zdalnie robiłem. 2,5 h wynikało z budżetu, a nie z tego, że ktoś na to czekał i poganiał. Refki zwykle są gdzieś w tle. Np rysując budynek nie wymyślam go za bardzo tylko wzoruję się na czymś co mam przed oczami. Jak mi wyjdzie - tak go zostawiam więc nie zawsze musi przypominać pierwowzór. Schematy kolorystyczne i kompozycje miałem już w głowie w momencie czytania scenariusza, może dlatego tak szybko poszło. dzięki raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 sadomaso zarombizna!! pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xjaca Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Pani Holland nie miałem szansy spotkać, bo to jak zwykle zdalnie robiłem. myślałem, że tego typu praca jak koncepty czy storyboardy to głównie są robione na miejscu; fajne prace, szczególnie szkice statków powietrznych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PastoR Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Projekty balonow i sterowcow - to jest ... bardzo sie podoba :) - reszta trzyma fajny poziom ale jestem fanem statkow powietrznych - zarowno stylu jak i samego konceptu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi