Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wiatm jestem mozna powiedzieć takim dzieckiem w poijakach jeśli chodzi o program Maya więc zwracam sie z gorąca prośbą o preludium do prormu!! :) tudziez wskazówki gdzie takowe znalezc i jesli by to było mozliwe w jezyku ojczystym!! Za wszelkie wskazówki serdecznie dziękuję!!:) Obiecuję po wstepnej nauce wykonac coś specjalnego dla mojego nowego "mistrza" w postaci bajki lub może filmu w stylu braci wachowskich (jesli oczywiście podołam hahahha). Będe zaszczycona Waszymi odpowiedziami, sugestiami i mailami:p

Dzięki

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli twót ojczysty język, to język angielski, zajrzyj do dokumentacji i do tutoriali tam zawartych.

Jeśli nie, naucz się podstaw angielskiego i też tam zajrzyj.

Google także pomoże w wyszukiwaniu tutoriali.

Napisano
  • Autor

ok angielski spoko tylko od czego tak na poczatek czym sie zając??

Napisano
  • Autor

bo jak na razie to przeraza mnie mnogosc funkcji, a ty od czego zaczynałes?? Uzywałes wczesniej jakiegos programu w animacjach 3D??

Napisano

Najważniejsze, to na początek nauczyć się edytować swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim. Później naciśnij klawisz F1 w Maya i wejdź do działu Getting Started, Tutorials i tam zaczynaj.

Napisano

Czołem droga forumowiczko! :)

Faktycznie help w Mayi jest niezastąpiony. Warto się przez niego przegryźć oraz zaglądać w razie potrzeby.

Dodatkowo świetnym materiałem do nauki są tak zwane video tutoriale. Sporo jest darmowych filmików pokazujących jak daną rzecz zrobić - są to filmiki wykonywane przeawżnie przez użytkowników programu, chcących podzielić się swoją wiedzą.

Jednak istnieją szkoły, zajmujące się tym zawodowo. Takie szkolenie w postaci video jest naprawdę owocne. Polecam http://www.thegnomonworkshop.com/

Inną rzeczą są tutoriale w formie pisanej. Są zwykle podzielone na kategorie tematyczne i można nauczyć się z nich jak zrobić konkretną, specyficzną rzecz od początku do końca.

Powodzenia!

Napisano

A ja polecam inny serwis. Na Gnomonie jest sporo tutkow, ale dotyczacych konkretnych problemow. W dodatku wiekszosc platna, a za free tylko czesc. A tutaj:

http://3dbuzz.com/vbforum/sv_home.php

rejestrujesz sie za darmo, wchodzisz w linka Video Training, nastepnie po zatwierdzeniu warunków (na dole klikasz w "I agree to the above.") - wybierasz dzial poswiecony mayce, i tu calkiem za darmo legalnie sciagasz cale serie lekcji w postaci filmow, pokazujace najbardziej podstawowe podstawy majki. Od omowienia interfejsu, przez wprowadzenie do pracy z obiektami, modelowania, itd...

Napisano

ajgor , naprawde pomocny news, tak bardzo ze az sproboje dac ci reputa

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie Wszystkim za dobre rady!! Opłaca sie z nich skorzystać!! Moja przygoda z Majka sie dopiero zaczyna i niesssssssssamowicie mnie wciąga!! Pozdrawiam forumowiczów!!