Napisano 10 Styczeń 200817 l tak sie bawie:) low poly a tak moze wygladac... nie wszystko udalo mi sie zrobic w quadach ale przy MS nie widac tego wiec nie bede juz wiecej chamferowal bo i tak mi zacina przy subd-2. sprobuje jakies fajne tlo dac do tego telefonu.
Napisano 10 Styczeń 200817 l E tam mi się naaweet podoba... modelik ładny ale z tyłu obudowy u góry jest takie wcięcie, ono tam powinno być? psuje Ci się siatka po MSie zaraz nad klawiszami wyboru
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor podobal sie mojej dziewczynie:) dobrze zes mi zwrocil uwage bo w tym miejscu niewiedziec czemu ten trojkat jest obciety.... a z ta siatka to tez dobrze ze mi przypomniales bo juz mialem zamiar brac sie za jakies pierdulki. dzieki! pozdr
Napisano 10 Styczeń 200817 l aha no i z tylu sa dwa "scalone" trójkąty tworzące romby. Ten pod napisem NOKIA i Aparatem. Okienko na dżojstik jest większe. Keep Going :D Bookmarked :P
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor up, porawilem to co mowiles i juz niewiele zostalo do modelowania. c&c welcome. pozdr
Napisano 10 Styczeń 200817 l Bardzo ładnie :) Ale troszkę się poprzyczepiam. Głośniczek (z tylu) powinien być chyba trochę wyższy. A głośniczek z przodu węższy
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor wiesz co, troche zmieniam ich koncept bo mi sie niepodoba ten okragly jojstick i teraz bedzie takie cus, wiec szerokosc glosnikow to juz naprawde nie roznica.
Napisano 10 Styczeń 200817 l Czyli rozumiem 7900 :P i tak te głośniczki to chyba niewiele roboty. a ten od fronku jakoś poszerza obudowę
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor heh, widze ze odrobiles prace domowa, no dobra juz dobra, porawilem te glosniki:)
Napisano 10 Styczeń 200817 l :) dziękuję... a w jakiej wersji kolorystycznej ją zrobisz? czarna/biała i jakie akcenty (ten łącznik pomiędzy przodem a tyłem obudowy
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor czarna, chrom i jakies rownie abstrakcyjne otoczenie jesli dam rade, jakies mocno rozmazane trojkaty i zeby sie jeszcze w niej odbijaly.
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor wiesz co, to jeszcze troche za czysty render wedlug mnie, nic specjalnego, raczej totalny kosmos bym zrobil, najchetniej to animacje zeby sie wysowala tak w perspektywie do przodu przy muzie z gwiezdnych wojen:)
Napisano 10 Styczeń 200817 l animacje zeby sie wysowala tak w perspektywie do przodu przy muzie z gwiezdnych wojen:) Trochę to się już przejadło :P Model ładny.
Napisano 10 Styczeń 200817 l A może zrób animkę jak ta nokia z jakichś takich kaleidoskopowych jazd się wyłania ;)
Napisano 11 Styczeń 200817 l Modelik fajny - ja bym poszedł w strone reklamy, czysty render dwóch modelików na czarnym tle (tył i przód z perspektywy) i do tego jakies fajne typo.
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor milion renderow pozniej... jak zwykle brakuje mi tekstur a juz sie biore za swiatlo i materialy. co do reklamy to napewno i taka wersja sie przyda tez ale i tak zrobie poza tym wersje kosmiczna - trojkaty w ruchu, lasery, slonie i w ogole reklama lecha. pozdr
Napisano 11 Styczeń 200817 l AA leży i kwiczy no i daj jakąś hdrkę albo studio, bo jest cienizna z tym odbiciem. Aha i ekranik powinien być za szybką wciśnięty chociaż trochę w obudowę Dobrze Ci idzie
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor AA to przy ostatecznym renderze dam, a wlasnie ma ktos moze hdr studia? zeby bylo latwiej:) ja juz od dawna w kolko uzywam building_probe.hdr... a i ekran jest wcisniety tylko uzylem self-illuminated mat, tak tylko do testu
Napisano 11 Styczeń 200817 l hmmm nie wiem czy chrom jest najlepszym pomysłem. może pójdź śladami projektantów Nokia i wciśnij tam jakiś kolorowy pasek (pomiędzy obudowy) łapaj linka (musisz sie rejestrować) http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=207165
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor skad ten bluescreen? nie moge nigdzie znalezc tapety oryginalnej z tej nokii... ogolnie jakas abstrakcja by sie nadala, taka trojkatna, ale nie jestem w tym zbyt dobry wiec dopoki nic ciekawszego nie znajde to zostaje ten uroczy windowsowy error. pozdr
Napisano 13 Styczeń 200817 l Nie wiedziałem, że ta nokia chodzi na windowsie:P A tak poza tym to fajny modelik, jescze tylko jakieś odjechane studio i będzie super.
Napisano 13 Styczeń 200817 l http://www.techteam.gr/mobile/specs/images/highres/Nokia7500.jpg stąd chyba się będzie dało wyciąć tapetę :) a Prism 7900 ma inny design ( http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/109/nokia-7900-prism.jpg ).. więc proponuje wrócić do starego dżoja
Napisano 13 Styczeń 200817 l Autor dalej sie bawie swiatlem, model fajny ale jak go teraz pokazac zeby przyciagal uwage... troche szperalem w necie i nastawiam sie na zrobienie od postaw takiego otoczenia w stylu tapety nokii a zrobione jak 2advanced. zobaczymy czy mi sie uda. aha no i stwierdzam ze na ekranie nie bedzie tapety bo chcem zeby to otoczenie ktore zrobie w maksie(jakies przenikajace planey i rozniste efekty swietlne) sie odbijaly w komorce a to bedzie za duzo jeszcze z tapeta. nie wracam do poprzedniego jojsticka bo ten mi sie bardziej podoba:)
Napisano 13 Styczeń 200817 l teraz odbicia na fonie prezentują się dobrze. a czemu nie dałeś tapety? a nie dając dżoja model jest po prostu niepoprawny :) pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200817 l Autor swiatlo zmienialem juz klika razy, uklad tez i ten juz chyba zostanie, a tapety w koncu chyba nie daje bo taka sama bedzie w tle. wlasnie nad tym pracuje. pozdr
Napisano 14 Styczeń 200817 l Co do studia to na nokiowskiej stronce juz jest pokazany styl sadze ze powieniec sie go trzymac i podązyc w strone stylu reklamowego:)
Napisano 14 Styczeń 200817 l Autor jak bede zadowolony z tej abstrakcji to niewykluczone ze zrobie taka w ich stylu jeszcze reklame do portfolio a narazie spodobal mi sie sam ksztalt telefonu i rownie dobrze moglaby byc to motorola i tez bym przerobil to po swojemu:) juz dobrze mi idzie z tym tlem ale bez PS sie nieobejdzie...
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor no i ostatecznie takby to wygladalo, dalbym jeszcze logo nokii ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest juz lamanie praw autorskich czy cos? nie bede tego umieszczal w galerii bo widze ze oprocz kamila to nie wywolalo wiekszego zainteresowania. pozdr. cez
Napisano 16 Styczeń 200817 l e tam, wrzuc do galerii :) moj watek mial duzo mniej odpowiedzi wiec nie masz sie co lamac. ale mam jedno pytanko: dlaczego napisy sa tak zblurowane?
Napisano 16 Styczeń 200817 l Autor bo to osobny pass do fotoszopa wrzucony - prosto z maxa byly z kolei calkiem ciemne... w duzej rozdzialce bedzie lepiej wygladac
Napisano 17 Styczeń 200817 l Mialem ten telefon w rece i te rendery niezbyt oddaja ksztalty tego telefonu. Popraw materialy i lepsze ujecie, bo na tych wyglada jakby ten tel mial 2mm grubosci :D
Napisano 20 Styczeń 200817 l zmień ujęcie bo przez to leżą proporcje. Studio też mnie nie przekonuje. Wrzuć na ekranik tapetkę. Czekam na upy ;)
Napisano 20 Styczeń 200817 l Autor to przez fov i ustawienie kamery ale jesli to zmienie to wszystkie blyski i odbicia mi sie pojda ... i otoczenie tez a zreszta to juz zrobilem duzy render i nie chcem przechodzic przez to pieklo ponownie na mojej maszynie. finalnie tak to wyglada moze do tego kiedys wroce ale narazie starczy juz meczenia. pozdr.
Napisano 21 Styczeń 200817 l no coś dziwnego się z tym telefonem dzieje... hm. napisy jeszcze trochę rozmyte ;) ale ogólnie git, ładnie wyszło