el_Pawcik Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Witam, dawno tutaj nie pisałem i nadszedł czas aby coś pokazać :D W wolnym czasie skubie sobie postać ( idzie mi to wolno ^^ ) Jak jest wspomniane w temacie ma to być wojownik ^^ Oto ona: http://img517.imageshack.us/img517/7612/warrormw4.png Czekam na komentarze ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Po pierwsze, pokaz moze siatke- tak to bardzo nic nie widac... IMo troche kwadratowe to jest... i mam pytanie takie: po co zakladasz osobny watek, jesli juz w jednym dziale ta prace pokazales? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 Post z tamtego wątku został usunięty :P Postać kanciasta, bo nie będzie pokazywana z bliska i mam zamiar doda normal mape ^^ ( po raz pierwszy ) oto siatka : http://img242.imageshack.us/img242/6417/warriorep7.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 ja tu nic nie widzę;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 głupi imageshack ... już poprawiam linki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Ogólnie zgrabnie to wygląda. Może jedden loop więcej na tułowiu? Nie wiem czy obojczyków nie w tą stronę nie wyrzeźbiłeś, na widoku od przodu biegną ku dołowi po stronie ramion, zamiast ku górze. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 mały update :) Lewus - miałeś racje :P http://img508.imageshack.us/img508/3564/warriorzq8.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 No- od razu przystojniejszy sie zrobil ;) pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Kształt głowy z profilu mi nie pasuje. Nie umiem sprecyzowac, niech ktoś się wypowie :) Jakiego softu używasz? Po oświetleniu w viewporcie przypuszczam, że Blender? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 Tak, blender ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_haRRy Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Mi się nawet podoba, lecz gdzieniegdzie jakoś te krawędzie się dziwnie układają, ale możliwe, że tylko ja tak myślę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Kurde, ostatnio czasu nie miałem i dopiero dzisiaj dokończe model ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 W czym będziesz robil normalki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 W crazybump'ie :) Myślałem nad renderowaniem normali z modelu HP ale w blenderze kiepski efekt jest ^^ Mały update ;P (link do obrazka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Normalki do postaci z CB, no to bedzie cos czego sie nie widuje codziennie :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Po długich zmaganiach udało mi sie zrobić dłonie ^^ (link) (link) Jutro mam zamiar rozpocząć mapowanie, więc jeśli ktoś znajdzie niedociągnięcia - to pisać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 żeś mu kręgosłup połamał ...weź no go z tyłu wyprostuj trocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Lekko wyprostowałem ;P (link) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 hmm jedyne co mnie drażni to bok, nie ma tyłka, noga na dole jest zbyt ,,pulchna,, kręgosłup, czemu on jest tak do przodu wysunięty?? poza tym zapowiada się nice;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 proporcje umięśnionej istoty są inne :P A ten tyłek na obrazku to jest babski, bo faceci mają mniejszy ( ale i tak mu za płaski zrobiłem ), i najbardziej odstające są łydki ( tak miałem przy proporcjach człowieka w moim liceum "plastycznym" ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Tragedii nie ma, biodra niewydatne wogóle. Jak łuk sie zaczyna w kolanach, to leci sobie swobodnie bez zniekształceńdo góry aż pod klatkę prawie. Noga w kostce kołkowata, pewnie dlatego, że wcięcia pod łydką nie ma, ten loop pod łydką ma za dużą średnicę. Uda i lydki na moje oko nieproporcjonalne do reszty ciała, za duże. Ręka też nie kształtna, zbiega się ku dolowi. Triceps wielkości głowy a pózniej coraz chudziej. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2008 początki teksturowania: (link) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 nono obiecująco, uwielbiam kalsyczny gameart ;], jednak wstrzymał bym się z uv i texturami bo chyba nie skończyłeś modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 Oglolnie fajnie.... ale za zolta ta tekstura. Moze sprobowac zrzutowac planarnie zdjecie i podmalowac troszke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 28 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2008 nono obiecująco, uwielbiam kalsyczny gameart ;], jednak wstrzymał bym się z uv i texturami bo chyba nie skończyłeś modelu? Jako tako poprawiłem ;P Oglolnie fajnie.... ale za zolta ta tekstura. Moze sprobowac zrzutowac planarnie zdjecie i podmalowac troszke. Potem moge pozmieniać kolory ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 Mam Problem !! Próbowałem już kilka razy utworzyć kości do ramienia ale za każdym razem mi sie nie udawało ( nie iem które wierzchołki do jakich kości podczepić ) Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Przeżuć się na maxa ! XD tylko tyle mogę ci pomóc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 heh i co takiego w maxie jest nadzwyczajnego ? (i tak robie animacje w MS3D ;P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 he milkshape 3d to programik do szybkiej edycji i podglądu plików źródłowych formatów wszystkich gier, na nim się nie da nic ciekawego od zera zrobić chyba że chcesz się nad tym namordować przy braku wygody... modelowanie, rigowanie animacja są na poziomie maxa 1-2 sam tego używam ale tylko do składania i rozkładania plików mdl z hl więc radze ci jeżeli nie chcesz tracić czasu zaopatrz się w maxa nie rozumiem ładne texturki zaczynasz a chcesz animować na programie który nie obsługuje FK, fakt fajna zabawa była 6 lat temu, ale dziś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Na łokciu dałeś edge loopa nie wtą stronę. Kosci zrob w maxie cy XSI podobno dobre. heh kiedyś modelowałem w milkshape level stawiając vertex po vertexie. Byłem z siebie super dumny. A potem jak okazało się że w 3dsmaxie zrobił bym to samo w 10 min nie było tak wesoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_Pawcik Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 skąd mogę pobrać maxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 O ile wiem nie ma wersji testowych. Musisz poszukac posrednika sprzedajacego 3dsmax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 O ile wiem nie ma wersji testowych. Musisz poszukac posrednika sprzedajacego 3dsmax. Trial jest dostępny na autodesk.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi