serio Napisano 12 Wrzesień 2008 Share Napisano 12 Wrzesień 2008 wow! A w jakim czasie (ile sek.?) robisz taką jedną sylwetkę z pose. ? Tylko nie mów, że 30 :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 12 Wrzesień 2008 Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Hey:) Robocik na prawdę fajny:) i ta pracka trzy w jednym - enviro, postać i robot fajnie jak byś to dokończył :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2008 (edytowane) nicponim - Dzięki za radę. Akurat cieniowałem w powyższych ołówkowych pracach Progresso :). serio - Nie dawałem sobie do postaci limitu czasowego. Może minuta. Nie więcej. Łukasz Misztela - Dzięki. Może dokończe. Coś szybkiego (ok. 1,5 h) z głowy żeby was nie zanudzać. Pracowałem cały czas na takiej rozdzielczości jaką tu podsyłam. Edytowane 12 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dismas Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Bardzo fajne studium postaci. Najbardziej mi się podoba to z panną z ciniami markerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 14 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2008 (edytowane) dismas - Dzięki. Pełno projektów na głowie. Postanowiłem siąść i namalować jakiś speedpaint jednak zabrał mi troche więcej czasu niż z początku planowałem. Szczerze powiedziawszy nie wiem co to właściwie ma być :P. Edytowane 15 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Biorąc pod uwagę niewielki czas oraz wykonanie z głowy to ta panienka jest ok. Chociaż brakuje mi tego efekciarstwa w postaci jakie stosuje np oDD (jego ostatnie rzeczy). Ręka standardowo na biodro i lekki zgięcie w kolanach może bardziej by sprzedało picka chociaż to się zaczyna robić zdeczka oklepane ;). Speedek też ok. To chyba jakiś portal się otworzył i chce gostka wciągnąć do środka...Acha no i fajne ołówki.. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 hey:) bardzo fajna gama, przydało by się większe światło na postaci a tak to bardzo fajna pracka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2008 serio - Dzięki. Szczerze powiedziawszy ostatnio jakoś bez większych emocji maluje mi się postacie. Znacznie więcej serca wkładam w environmenty. Czasami maluje dosyć statyczne pozy ale raczej nie zamierzam jednak iść za jakimiś trendami :). Łukasz Misztela - Dzięki. Może tak poprawie jak zechce mi się to wykończyć. Ostatnio brakuje czasu. Czytałem tylko trochę o kompozycji i ściąnąłem dzisiaj Maya Personal Learning Edition. Jakoś ciężko mi się zawsze rozpracowywało 3d studio więc może z tym będzie przyjemniej. Podsyłam szybki malunek z klatki filmowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 no no- kolor jest swietny, zwlaszcza po stronie cienia na twarzy; dobrze zaobserwowany.. czy to open canvas czy ps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 hey fajne fajne:) może jej troszkę prawa strona prześwietlona??ale tak jak selfu napisał jej strona w cieniu ma spox kolorki:) bardzo mi się podoba kolor kołnierzyka. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 selfu - Malowałem w Photoshopie. Łukasz Misztela - Troche jest prześwietlona ale zdecydowałem się to uwzględnić w pracy. Dzięki za wszelkie uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2008 (edytowane) Desczowy dzień :). Edytowane 20 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Kolory na ostatnim urywają głowę! świetny dobór! :) Na wyczucie je dobierasz czy pobierasz ze screenu obok, pytam, bo precyzja jest fenomenalna, trochę mi tylko ten brush drzewa nie pasuje, za dużo tam przez niego detalu, za to reszta... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 W ostatnim genialne kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 przedostatnia pracka troche przekrecona z nasyceniem, ale deszczyk rzadzi panie- bardzo fajne zjawisko w tej pracy no i jak tu mowia- kolor! dawaj wiecej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 21 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2008 (edytowane) prrrszalony - Zawsze na wyczucie. Color picker odbierałby mi możliwość uczenia się koloru. Zamalowałem jedną zbyt ostrą plamę na drzewie. Powinno być troche lepiej. RaVirr - Thnx :). selfu - Dzięki. Akurat przedostatnia praca była malowana z filmu Król Artur w którym specjalnie podkręcono kolorki przez jakieś filtry. Może troche przesadziłem z nasyceniem tła. Tym razem mgła :). Edytowane 21 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 swietne Farvus ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 mniej zadowalajace od poprzedniego ale przynajmniej lekkie w odbiorze i zdecydowane w pociagnieciach..podoba mi sie ;) a króla Artura nie widzialem- postaram sie to nadrobic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 (edytowane) DaRoZ - Dzięki. selfu - Cóż. Zalane deszczem ulice zawsze będą wizualnie ciekawsze od nudnej mgły. A Króla Artura też nie widziałem :). Śnieżny widoczek z fotki. Wyszedł średnio ale przynajmniej pobawiłem się różnymi brushami :). Edytowane 22 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 wyszedl genialnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 oo tak ten jest ladniusi:) fajne fajne :) chyba odpalę tablecik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 26 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2008 (edytowane) Dzięki, za wszelkie komentarze. Wciąż jeszcze mam dużo rzeczy na głowie. Dla odprężenia wypróbowałem mój mod do generatora tematów 3CH i namalowałem jeden z wyników. Przy malowaniu w odcieniach szarości znacznie łatwiej mi zaszaleć z formą. EDIT: Poprawiłem nieco głębie. Edytowane 26 Wrzesień 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 znowu mnie czymś zaskakujesz..3CH ? Hmm interesujące.. Tematyka pogodowa również intryguje jak i dobrze wygląda.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 jeśli chodzi o kolory, to dajesz radę, że ja pierdziu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 3CH to niezla wkretka:) tez bede musial sie tym w koncu pobawic... i przylaczam sie do opinii Morbida- kolorki to ty widzisz :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 serio - 3CH to generator tematów autorstwa Hydropixa. Znajdziesz tutaj - http://www.hydropix.com/3CH.htm. Morbid Karbid - Dzięki. Żebym jeszcze potrafił całkowicie z głowy ciekawe palety wymyślać to by było dobrze :). lordbiernac - Thnx. Zrobiłem tą pracę dwa lata temu tak dla zabawy całkowicie dla siebie. Nigdy nie podesłałem na żadnym forum ale dzisiaj wrzuce bo nie mam nic aktualnego. Nie jest namalowane tylko w zupełności montaż z różnych fotek. Akurat zeszło się że dzisiaj 1 października więc może to jakiś nowy początek pod znakiem płonącego płótna :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 3 Październik 2008 Autor Share Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) Prosty design broni. Widok first person zrobiłem w Sketchupie i troche podmalowałem niektóre fragmenty. Edytowane 27 Listopad 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 świetny design broni! serio czekam az znajdziesz czas i zajmiesz sie jakimis powazniejszymi projektami bo widac ze kapujesz o co chodzi w designie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 5 Październik 2008 Autor Share Napisano 5 Październik 2008 dekiel - Dzięki. Też czekam aż znajde czas na więcej malowania. Nie wiem jednak co rozumiesz przez coś poważniejszego. Ta broń wcale nie jest takim drobnym szkicem. Równie dobrze mógłbym zabrać kilka takich designów i podesłać jako finished zamiast do teczki. Kaktus z natury :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 powazniejszego? jakis konkretny enviros - nie szkic nie speed, ale konkretny :) a co do broni to oczywiscie uwazam ja za skonczona i moze isc do finished ale czy to jest zajmujacy pr?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 E tam ćwiczeń nigdy nie za wiele.. Przecież wielu Pro "z zachodu" pomimo, że tworzą piękne ilustracje siadają i robią skecze albo poświęcają czas na rzeczy w których czują się słabiej. Sądze, że ten proces tak na dobrą sprawę nigdy się nie skończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Nie ma się co pchać na kończenie prac. Kaktus wyszedł świetnie, bardzo ciekawe brushe masz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 (edytowane) dekiel - Planuje zabrać się za odjechane wykończone environmenty ale ciągle jeszcze nie ma tyle czasu. Już niedługo :) serio - Tak, chociaż staram się zachować równowagę między ćwiczeniami a malowaniem ilustracji. Nie zawsze mi wychodzi. prrrszalony - Thnx. Zrobiłem kolejną broń. Tym razem coś bardziej nietypowego i dlatego też wymodelowanie w sketchupie było znacznie trudniejsze (ale przynajmniej jakiś nowych rzeczy się nauczyłem :) ). Edytowane 27 Listopad 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Wątpię by z tej spluwy dało się wygodnie strzelać z ramienia abo chociaż chwycić tak by przy celowaniu nie wykręcać ręki ze stawu, za wysoko rączka i za blisko gniazda na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 (edytowane) n-pigeon - Dzięki za radę. Wezmę pod uwagę przy następnych konceptach. Zrobiłem kolejnego guna. Tym razem coś unikalnego. Pistolet będący naturalnym przedłużeniem ręki. Wystarczy założyć na palce i zapiąć. Sporo się namęczyłem żeby wszystkie mechanizmy upchać. Gdybym dodał zbędne elementy to by to chyba musiało strzelać nabojami 1 mm :P Edytowane 27 Listopad 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Hehe bardzo oryginalny pomysł, tylko dorób jakiś mechanizm do wysuwania tej broni, z rękawa czy coś, bo wątpię by ktoś chciał chodzić ciągle z małą soplówką na dwóch palcach :) Co do poprzedniej pracy podoba mi się ostatni kształt ten na dole, kojarzy mi się trochę z G36C dodaj do niego celownik przeziernikowy to będzie wyglądać jak nowoczesna broń do walki na terenach zurbanizowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 11 Październik 2008 Autor Share Napisano 11 Październik 2008 Dobra rada ale niestety nie dało by się zrobić wysuwanego mechanizmu bo wersji schowanej wciąż miałbyś sztywny element, który zakłada się na palce. Na jedno wychodzi. Poza tym broń jest na stałe połączona z materiałem usztywniającym nadgarstek. A ciągle to nie trzeba by było chodzić. Można to zakładać i zdejmować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 że też nikt o tym nie pomyślał wcześniej niby takie banalne... a takie głębokie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Hehe zgadza się strzelanie z dwóch palców niby takie stare i banalne ale jakże tutaj odkrywcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 11 Październik 2008 Autor Share Napisano 11 Październik 2008 (edytowane) Heh. Dzięki. Właśnie takie było moje założenie. Jak by wyglądała broń gdyby strzelać nią używając do tego palców :). Ktoś na CA zasugerował że jeszcze fajniejsza byłaby ta broń z taśmowo ładowanymi nabojami. Spodobało mi się więc zrobiłem kolejny model tym razem w wersji w pełni automatycznej :). Edytowane 12 Październik 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 jeśli tak już bierzesz pomysł to mogły by być dwie szyny na palcach (jedna szyna jeden palec) przez co broń można by było szybko zakładać i ściągać taka moja skromna propozycja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 Oczywiście że mogły by być. Wszystko co zostało z elementów zmontowane można rozmontować. Nie będę jednak tego malował bo musiałbym chyba to od wewnątrz albo w kawałkach pokazać. Za dużo roboty z tymi widokami :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 bardzo fajne gun'y, pro-update ;) sciagnalem tego sketchup'a- moze kiedys tez cos takiego sprobuje.. kompozycja plansz podobna do el coro, ale stylem sie roznia i spoko Ci to wychodzi, inspiruje do pracy ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 (edytowane) selfu - Thnx. Niestety co bym nie zrobił to zawsze będzie podobieństwo do jakiegoś innego artysty :). Kilka postaci dla rozgrzania stawów :). Zacząłem od ołówkowych thumbnaili a potem malowałem wszystkie trzy jednocześnie. Środkowy troche nie wyszedł tak jak chciałem ale już nie miałem siły go przemalowywać. Edytowane 12 Październik 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mialczyk Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Środkowy jest w najciekawszej pozie, światło też zacne na nim. Reszta mimo, że ja tak nie potrafię to bez rewelki, dosyć dużo konturówki. Ale środkowy to naprawdę mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 za to ostatni po prawej ma najfajniejszą twarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 14 Październik 2008 Autor Share Napisano 14 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 rysujesz z głowy? Prawdę mówiąc takie sobie te sylwetki - nieprzekonujące. Ja tam się nie znam na edukacji plastycznej, ale chyba warto przerysować kilka charakterystycznych pozycji z jakichś fot (wiem, że z modelami w realu krucho) próbując oczywiście zrozumieć istotę tych pozycji. Ja wiem po sobie, że jak próbuję czasem ad hoc jakiś ruch oddać to nie biorę pod uwagę mnóstwa szczegółów, które decydują o tym, że jest to nierealistyczne. Dopiero podpatrzenie tego gdzieś indziej otwiera oczy. Reasumując nie wydaje mi się, żeby przerysowanie (ze zrozumieniem) ruchu z foty było grzechem lenistwa ilustratora i ślepym zaułkiem. No ale może bardziej doświadczeni bądź wyedukowani koledzy mają inne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 14 Październik 2008 Autor Share Napisano 14 Październik 2008 Historia mojego rysowania postaci wygląda mniej więcej tak że kiedyś z głowy rysowałem głównie na podstawie książek anatomicznych. Ostatnie kilka lat natomost ćwiczyłem rysowanie z fotografii ale tylko ćwiczyłem. W przypadku prac z wyobraźni zazwyczaj używam fotek tylko gdy czegoś brakuje w proporcjach. Z pozami mam o tyle problem że zazwyczaj nie jestem zdecydowany jaką dać postaci. Po kilku przeróbkach coś tam wychodzi ale prawdopodbnie widać też gdzieś to niezdecydowanie w postaci jakiejś sztywności. Może masz racje z tymi fotografiami chociaż trzeba na dobre i sugestywne trafić. Poza tym chyba jestem zbyt leniwy żeby za każdym razem jakiejś szukać :P. Spróbuje na jakiś czas na bierząco zerkać na jakieś pomoce. Zobacze jak mi to będzie wychodzić. Myśle też od jakiegoś czasu nad kupnem dużego lustra żeby można było samemu wypróbować jakieś pozy i podpatrzeć jak to wygląda. :). Pozdrawiam i dzięki za uwagę :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Hej Farvus. Gadzety bardzo fajnie Ci wychodzą. Podobają mi się te strzelające palce. Co do postacie to zgadam się z Morbidem - troche pokraczne. Bez dogłębnej anazliy póz i proporcji się nie obejdzie. Czemu te wszystkie postacie maja ugięte nogi w kolanach? Edytowane 17 Październik 2008 przez ManiakS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi