Napisano 14 Luty 200817 l Witam. Potrzebuję rolki papieru toaletowego.. .ale w maxie Proszę o linki do pomocnych stron lub podpowiedzi od czego zacząć... Papier musi się rozwijać. To nie może być cylinder z płaskim prostokątem... Pozdro, Raff.
Napisano 14 Luty 200817 l nigdy nie widzialem zeby papier toaletowy wygladal jak prosty prostokat, sprobuj modelowac z poly :]
Napisano 14 Luty 200817 l jesli ma sie rozwijac to malo narzedzi wchodzi w gre... spróbuj zrobic hmmm długi prostokat z poly (zagęszczony odpowiednio) i pozwijac go reactorem inaczej tego nie widze
Napisano 14 Luty 200817 l Dzięki za pomoc. pozwijac go reactorem... super tylko, ze ja jestem blady jak d... węża mogę liczyć na jakikolwiek opis tej operacji... ??
Napisano 14 Luty 200817 l Ja bym zrobił walec z teksturą, podpiął pod to pasek clotha i nawinął. Potem można to spowrotem rozwinąć.
Napisano 14 Luty 200817 l wielkie dzięki... jest tylko mały problem pasek clotha... git tylko, że ja nie wiem gdzie "taki" pasek wyprodukuje :) nie mówiąc o tym jak to nawinąć :)
Napisano 14 Luty 200817 l a ile tego papieru ma sie rozwinąć i jak bedzie ujecie wyglądało, bo mozna jakoś tak szczęśliwie to zrobić ze nie będzie trzeba sie męczyć za bardzo
Napisano 14 Luty 200817 l super tylko, ze ja jestem blady jak d... węża Ja myślę, że możesz to zrobić tak: -bierzesz sobie cylinder i plane i układasz tak: -jak chcesz "rozwinąć" papier, po prostu przesuwasz wierzchołki: to chyba najprostszy sposób, nie jest zbyt efektowny, ale do szybkiego zrobienia czegoś takiego myślę, że nie jest zły. Pozdrawiam
Napisano 14 Luty 200817 l nie wiem jak to zrobić finalnie i nie mam czasu żeby zrobić eksperyment ale szedłbym w stronę path deform a jako sciezke i kształt rolki z boku dałbym spline w kształcie gęstej spirali (helix bodajże) + klika segmentów podłączonych do tego jako już rozwinięty papier no i oczywiście jakieś poly robiace za papier
Napisano 15 Luty 200817 l miłosz3ds: Twój sposób jest dobry, o ile nie będzie na tym tekstury. Pomysł piksara jest chyba najlepszy: procent wytloczenia decydowałby o ilości papieru rozwiniętego.
Napisano 15 Luty 200817 l jest jeszcze AF loft, program który tworzy trochę bardziej zaawansowanego lofta od maxowego. reszta podobnie jak u Pixara, a przesuwasz tylko start i enpoint.