Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Moj nastepny model ktory jest jeszcze w trakcie roboty. Celowo model dalem teraz (a nie jak to zazwyczaj na koniec pracy ;] ) poki jeszcze mozna zrobic zmiany w modelu i UV'ce.

87836174xy2.jpg

55779535zg9.th.jpg

uvof8.th.jpg

Celownik nie jest z mp5.

Model LP ma: 2752 tri i docelowo mapy 2048

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jest lepiej, tylko nie wiem, dałeś tu model HP a siatke LP? znaczy normalki wypalac dopiero bedziesz czy jak?

ta 'otoczka' kolo 'przelacznika ogniowego' za bardzo odstaje

Napisano
  • Autor

Tak. Normalki ida dopiero do wypalenie tylko najpierw chcialem sie dowiedziec czy reszta rzeczy jest w porzadku (po wypaleniu normalek nie bede mogl zmienic np uv'ki)

ognisty: "jest lepiej" to pojecie bardzo wzgledne ;]

Napisano

Ładnie :), ale otwór na lufie w wersji hi dziwnie wygląda (2 ujęcie) jesteś pewien, że nie ma tam żadnych zniekrztałceń?? A wersję low można by jeszcze odchudzić. Trochę pobazgrałem Ci screen z tym modelem :P, tam gdize na czerwono to wydaje mi się, że możno poweldować trochę vertexów

55779535zg9ww4.th.jpg

Napisano

Wydaje mi się, że giwera będzie fajna. Nie ma co się czepiać.

Napisano
  • Autor

Poprawilem kilka rzeczy w samym modelu i Uv'alce. A teraz UP (Model LP z normal mapa):

finjd9.jpg

Normal mapy wypalane byly w 18 czesciach. Maja jeszcze kilka bledow :/

A tu sama normal mapa:

mp5normalji8.th.jpg

Edit:

---------------------------------------------

Zabralem sie za teksture:

finkg7.jpg

Napisano

No metal to to jeszcze jeszcze nie jest, ale fajnie zaczyna wyglądać. Schludnie:)

Napisano

A mi się taki metal bardzo podoba ;)

Jak byś mógł jakiegoś szybkiego tutka skrobnąć jak takie cóś zrobić ;) to i może jakiś repik wskoczy na konto ;)

Napisano
  • Autor

Metal robi sie bardzo szybko:

tutorialmetaljn6.th.jpg

Moze sie komus przyda.

Dzisiaj wieczorem wrzuce upa ;]

Napisano
  • Autor

UP:

fin2vd4.jpg

Koncza mi sie pomysly co jeszcze porpawic...

EX3: Heh...Pana :P

Napisano

proponuje zrobić jeszcze wersje lekko zużytą... ;)

modelik prezentuje się coraz lepiej... ;)

Napisano
  • Autor

Floo:Wersja lekko zuzyta bylaby ciekawa, ale dostalem zlecenie na bron dla najemnikow...czyli dosyc czysta. Zuzyte beda bronie dla terro (latarki na tasme itp) ;]

Od ostatniego up'a nie mam pomyslu co zmienic wiec koncze ta bron i lece z nastepnym modelem...

Napisano

F/X - Super, gdyby każda gra mogła mieć takie modele z takimi texturami... eh.

Napisano

Model i tekstury dla mnie bardzo ladne, ale od strony odwzorowania: MP5 mają inny system celowniczy: rycina umieszczona jest w obrotowym czteropozycyjnym cylindrze. Wzór: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1119

ty zrobiłeś tu celownik z M4:P Rozumiem że brak blokady kolby to kwestia redukcji detali. A tak juz baaardzo sie czepiając to szyna RIS (góra karabinu, szczerbinki) jest za wąska. Ale to już drobiazg... takto fajnie, fajnie podoba mi sie:)

Napisano

Bardzo fajnie wygląda, imo lepiej niż na poprzednim screenie.

I to co floo: jakieś ślady używania, bo bardzo jednolicie wygląda. ryski, szramki itp

pzdr!

Napisano

Całkiem fajnie, ale czegoś brakuje... jakieś wszystko zbyt jednolite jest.

Grievous: Classic Army robi całkiem fajne repliki, ale na przyszłość lepiej poszukać czegoś prawdziwego :)

Polecam choćby http://militaryphotos.net/forums/

Napisano

Zdjęcie repliki podesłałem, bo to pierwsze co pod ręke mi wpadło, co nie zmienia faktu że mp5 ma taki system celowniczy jak opisalem...

Napisano
  • Autor

Kiedy robilem ten model mialem duza swobode dzialania , dlatego model ma inny celownik.

(w pierwszym poscie to zaznaczylem).

btw. Projekt jest juz zamkniety. Skonczylem robic ten model kilka miesiecy temu i juz dawno poszedl do NoName mod.

Napisano

łeee.... to dawaj co nowego, cobyśmy mogli pomarudzić :D

Napisano

A no to spoko, nie zwróciłem uwagi na to... spoko, to jest twój projekt, możesz tam nawet wstawić kubek w miejsce celownika, twoja inwencja, ważne że solidnie wykonane:) tak tylko mowie co przykuło moją uwagę... pozdrawiam:)

Napisano

giwerka elegancka, i fajny patent na texture sobie opracowałeś