Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Nie dowierzam w te 1 smooth grope to by swiadczylo o skrajnym niedorozwoju intelektualnym tworcy silnika lo poly samochod i eh 1 smooth grupa o matko nic tylko sie pociac. No nic damy rade jak nie my to kto sie pytam

• Odpowiedzi 79
  • Wyświetleń 15,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ekhm dobra myslaem ze znalazlem wspolny format, ale jednak nie znalazlem :/ Tzn geometria juz ok ale nie trzyma text :/

Napisano

a to jaki był ten wspólny format? ja zrobiłbym tak:

>export do obj (zaznaczasz tam co trzeba)

>deepexploration, export do .max v.5

trzeba w w DE jakoś ustawić żeby wspólpracował z maxem 5 a nie tym najnowszym, bo domyślnie chyba się ustawia na najnowszą wersje

Napisano

A mialo byc tak pieknie... Rzeczywiscie z ta smooth group jest przerabane - staram sie robic modele tak zeby byla 1. Mozliwe, ze dzisiaj wrzuce troche Toyoty LB Turbo - strasznie duzo pracy mam w innej pracy :/ Ale jak to mabial Bob Budowniczy - "damy rade" :)

Napisano

hehe 1 smooth groupa :P Teraz wiecie z czym na co dzień mają Blenderowcy do czynienia. :P Tylko cięcie pomoże.

Napisano

fajny projekt, nie znam gry to jakies arcade czy symulacja? co do braku smoth group to podobnie jak w gta tylko ciecie albo detach\atach pomagało

Napisano
  • Autor

poczytaj wnikliwie kolego - symulator oczywiscie...

...co tam robiles do gta moze sie nada moze sie wlaczysz ?

Napisano

nie ma tyle czasu zeby czytać fure postów, szkoda ze symulator, autka robiłem do gta, ale teraz sie nie nada bo zjęty jestem pracą i z zasady we free projektach sie nie udzielam

Napisano
  • Autor

o masz go no...

...nie skomentuje....

Mam tu kilka fotek pokazujacych jak prawdziwi czarnobiali faceci robili te rzeczy w charakterze inspiracji i motywacji:

24h-mans-69-2.jpg

24h-mans-69-4.jpg

24h-mans-69-1.jpg

24h-mans-69-11.jpg

a mechanicy pracowali w wygodnych jensach w miedzy czasie pukajac panienki bo kierowcy zmieniali sie nie tak znowu czesto i z godzine na torze smigali

porsche-907-1.jpg

Przy okazji negocjuje wlasnie z pewnym teamem ktory ladnie opracowal ten tor bo nie moze tego zabraknac w tym modzie

Napisano
  • Autor

OK a po przerwie nieco nowego w menu i upek na liscie autek/modelerow

gtr22008042518433642uh1.th.jpg

Jak widzicie jeszcze tam manewruje ah i nie wszystkie informacje to prawda wiec spokojnie to beta wersja bedzie jeszcze ostro weryfikowana

Napisano
  • Autor

OK

kolejna sprawa tu zwracam sie z prosba do wszystkich ale przede wszystkim do zaangazowanych: otoz chcialbym zweryfikowac fizyke poprzez porownanie czasów przejazdu na poszczegolnych torach zatem, potrzeba by zdobyc tabele wynikow dla mozliwie najwiekszej grupy samochodow na roznych torach z okresu w zasadzie jedynie z gornym limitem czasowym w postaci 1979 roku. Wiktor ty zas pomysl o tej B grupie w podobny sposób...

z biezacych spraw mysle ze naped na przod juz prawie jest jak nalezy.

Bubu jak ten fiacior ?

Ja niebawem pokaze Mini cos tam sie juz bowiem klaruje

a mechanika Mini jest gotowa do wstepnych testów

Kicku prosba o odpowiedz na ostatniego maila to wazne bo wstrzymuje mi to zalozenie ewentualnych kilku pomocniczych tematów

Napisano

Fiat narazie stoi :/ Ale juz conieco tma jest, tzn podzielony na czasci troche ramy itd no i optymalizacja dosc powazna :] A stoi bo narazie musze troche $$$$$$$ ;)

Napisano
  • Autor

OK Bubu sie wie...(ale wrocisz do nas ?)

...mam troche czasów dla Silverstona i wlasciwy layout toru wiec na tym sie skoncentruje w chwili obecnej. Z testów wychodzi ze Mini jest o jakies 1,8 s za wolny choc moze to ja jest zbyt zmeczony juz zobaczymy jeszcze mozliwe ze w grupie 2 mial stabilizator gdyby ktos mial takie info jest teraz na wage zlota

Pytanie tez jak przygotowac filmik zeby poslac na Youtube ?

Napisano
  • Autor

Wiktor pomecz no tego malucha jeszcze i napisz tu prosze co i jak - to mysle sie go juz zamknie i bedzie dobre wyjscie na kolejne FWD

Zostalo mi jeszcze opracowac AWD i 6 kowca damy rade :-]

A jak tam nasz Bob Budwniczy ? i Monte Carlo ja zdaje sie wracam kolo srody dokonam pomiaru tego prasowania opony empirycznie i moze strzele ciut tekstorek zeleni

Napisano
  • Autor

Bubu jak wrocisz do Fiata nie modeluj 2gich stron damy 2stronnie renderowane materialy obczailem te opcje i ladnie to działa-teraz tez mam drobny przestoj sprawy rodzinne mi sie wbijaja nieplanowane ale spoko noga na gaziu i walczymy z czasem.

Napisano

A Da Sie Zrobic 2 Stronne Renderowane Materialy Z Normalnym Lakiem Po Jednej Stronie A Z Inna Text Po Drugiej ?

Napisano
  • Autor

Bubu: niestety nie choc mysle tu jeszcze nad tym bo by sie przydalo poki co jednak nie dysponujemy taka opcja jedynie 2stronnie widoczne - ach to w wielu przypadkach tez ulatwia sprawy.

Wiktor: obczaj to zamyka sie ladnie w pentelke i mam wrazenie ze ma tez niezly potencjał

Elba07storico_03.JPG

a tu link do galeryjki z tego rajdu :

http://www.forninoracing.it/Elba07storico_01.htm

Kolejna rzecz STYMULACJA:

DSC01260-full.jpg

Edytowane przez damusTo

Napisano
  • Autor

Kolejna sprawa Panowie i Panie jesli sie takowe pojawia zapraszamy oczywiscie zapraszamy ;)

posty natury organizacyjnej przenosimy do wiadomosci w grupach spolecznosciowych - ROZESLALEM ZAPROSZENIA ZAINTERESOWANYM upraszam o rychla odpowiedz na nie

aktualnie koncze z modelem mechaniki przednionapedowki...

...nie moge sie doczekac starcia z 4wd

Wichur zlozyl ciekawa propozycje ale o tym wieczorkiem

Napisano

Wow. Topic mnie przerasta, ale kocham gry wyścigowe i rajdowe. ;]

Ma w sobie coś z F1 Challenge i rFactora. :]

Trasy odwzorowujecie te istniejące w realu, czy wymyślacie sami? Bo jak coś, kiedyś jedną projektowałam. W 3d nic prawie nie ma, ale jest koncept na kartce. ;]

Uwagi:

Mały detal otoczenia. :(

Edytowane przez Pussik