Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor Nie dowierzam w te 1 smooth grope to by swiadczylo o skrajnym niedorozwoju intelektualnym tworcy silnika lo poly samochod i eh 1 smooth grupa o matko nic tylko sie pociac. No nic damy rade jak nie my to kto sie pytam
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Ekhm dobra myslaem ze znalazlem wspolny format, ale jednak nie znalazlem :/ Tzn geometria juz ok ale nie trzyma text :/
Napisano 15 Kwiecień 200816 l a to jaki był ten wspólny format? ja zrobiłbym tak: >export do obj (zaznaczasz tam co trzeba) >deepexploration, export do .max v.5 trzeba w w DE jakoś ustawić żeby wspólpracował z maxem 5 a nie tym najnowszym, bo domyślnie chyba się ustawia na najnowszą wersje
Napisano 16 Kwiecień 200816 l A mialo byc tak pieknie... Rzeczywiscie z ta smooth group jest przerabane - staram sie robic modele tak zeby byla 1. Mozliwe, ze dzisiaj wrzuce troche Toyoty LB Turbo - strasznie duzo pracy mam w innej pracy :/ Ale jak to mabial Bob Budowniczy - "damy rade" :)
Napisano 16 Kwiecień 200816 l hehe 1 smooth groupa :P Teraz wiecie z czym na co dzień mają Blenderowcy do czynienia. :P Tylko cięcie pomoże.
Napisano 16 Kwiecień 200816 l fajny projekt, nie znam gry to jakies arcade czy symulacja? co do braku smoth group to podobnie jak w gta tylko ciecie albo detach\atach pomagało
Napisano 16 Kwiecień 200816 l Autor poczytaj wnikliwie kolego - symulator oczywiscie... ...co tam robiles do gta moze sie nada moze sie wlaczysz ?
Napisano 16 Kwiecień 200816 l nie ma tyle czasu zeby czytać fure postów, szkoda ze symulator, autka robiłem do gta, ale teraz sie nie nada bo zjęty jestem pracą i z zasady we free projektach sie nie udzielam
Napisano 16 Kwiecień 200816 l Autor o masz go no... ...nie skomentuje.... Mam tu kilka fotek pokazujacych jak prawdziwi czarnobiali faceci robili te rzeczy w charakterze inspiracji i motywacji: a mechanicy pracowali w wygodnych jensach w miedzy czasie pukajac panienki bo kierowcy zmieniali sie nie tak znowu czesto i z godzine na torze smigali Przy okazji negocjuje wlasnie z pewnym teamem ktory ladnie opracowal ten tor bo nie moze tego zabraknac w tym modzie
Napisano 25 Kwiecień 200816 l watek otwieram na prosby autora, jezeli sytuacja sie powtorzy nie tylko zamkne watek ;)
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Autor OK a po przerwie nieco nowego w menu i upek na liscie autek/modelerow Jak widzicie jeszcze tam manewruje ah i nie wszystkie informacje to prawda wiec spokojnie to beta wersja bedzie jeszcze ostro weryfikowana
Napisano 29 Kwiecień 200816 l Autor OK kolejna sprawa tu zwracam sie z prosba do wszystkich ale przede wszystkim do zaangazowanych: otoz chcialbym zweryfikowac fizyke poprzez porownanie czasów przejazdu na poszczegolnych torach zatem, potrzeba by zdobyc tabele wynikow dla mozliwie najwiekszej grupy samochodow na roznych torach z okresu w zasadzie jedynie z gornym limitem czasowym w postaci 1979 roku. Wiktor ty zas pomysl o tej B grupie w podobny sposób... z biezacych spraw mysle ze naped na przod juz prawie jest jak nalezy. Bubu jak ten fiacior ? Ja niebawem pokaze Mini cos tam sie juz bowiem klaruje a mechanika Mini jest gotowa do wstepnych testów Kicku prosba o odpowiedz na ostatniego maila to wazne bo wstrzymuje mi to zalozenie ewentualnych kilku pomocniczych tematów
Napisano 1 Maj 200816 l Fiat narazie stoi :/ Ale juz conieco tma jest, tzn podzielony na czasci troche ramy itd no i optymalizacja dosc powazna :] A stoi bo narazie musze troche $$$$$$$ ;)
Napisano 2 Maj 200816 l Autor OK Bubu sie wie...(ale wrocisz do nas ?) ...mam troche czasów dla Silverstona i wlasciwy layout toru wiec na tym sie skoncentruje w chwili obecnej. Z testów wychodzi ze Mini jest o jakies 1,8 s za wolny choc moze to ja jest zbyt zmeczony juz zobaczymy jeszcze mozliwe ze w grupie 2 mial stabilizator gdyby ktos mial takie info jest teraz na wage zlota Pytanie tez jak przygotowac filmik zeby poslac na Youtube ?
Napisano 2 Maj 200816 l Sie zrobi - wkoncu kocham B grupe :) Sie rodzilem jak szalala na rajdowych trasach :) Dam rade!
Napisano 2 Maj 200816 l Autor Wiktor chcial zobaczyc jak sie to robi na Silverstone... ...o tak Wiktor :-p
Napisano 4 Maj 200816 l Autor Wiktor pomecz no tego malucha jeszcze i napisz tu prosze co i jak - to mysle sie go juz zamknie i bedzie dobre wyjscie na kolejne FWD Zostalo mi jeszcze opracowac AWD i 6 kowca damy rade :-] A jak tam nasz Bob Budwniczy ? i Monte Carlo ja zdaje sie wracam kolo srody dokonam pomiaru tego prasowania opony empirycznie i moze strzele ciut tekstorek zeleni
Napisano 10 Maj 200816 l Autor Bubu jak wrocisz do Fiata nie modeluj 2gich stron damy 2stronnie renderowane materialy obczailem te opcje i ladnie to działa-teraz tez mam drobny przestoj sprawy rodzinne mi sie wbijaja nieplanowane ale spoko noga na gaziu i walczymy z czasem.
Napisano 11 Maj 200816 l A Da Sie Zrobic 2 Stronne Renderowane Materialy Z Normalnym Lakiem Po Jednej Stronie A Z Inna Text Po Drugiej ?
Napisano 13 Maj 200816 l Autor Bubu: niestety nie choc mysle tu jeszcze nad tym bo by sie przydalo poki co jednak nie dysponujemy taka opcja jedynie 2stronnie widoczne - ach to w wielu przypadkach tez ulatwia sprawy. Wiktor: obczaj to zamyka sie ladnie w pentelke i mam wrazenie ze ma tez niezly potencjał a tu link do galeryjki z tego rajdu : http://www.forninoracing.it/Elba07storico_01.htm Kolejna rzecz STYMULACJA: Edytowane 13 Maj 200816 l przez damusTo
Napisano 13 Maj 200816 l Autor I DROBNY UPDATE >>na liscie proponuje chlopaki pozakladac watki dla swoich furek bo czesto mam tak ze mam co wlepic a nie mam gdzie
Napisano 15 Maj 200816 l Autor Kolejna sprawa Panowie i Panie jesli sie takowe pojawia zapraszamy oczywiscie zapraszamy ;) posty natury organizacyjnej przenosimy do wiadomosci w grupach spolecznosciowych - ROZESLALEM ZAPROSZENIA ZAINTERESOWANYM upraszam o rychla odpowiedz na nie aktualnie koncze z modelem mechaniki przednionapedowki... ...nie moge sie doczekac starcia z 4wd Wichur zlozyl ciekawa propozycje ale o tym wieczorkiem
Napisano 18 Sierpień 200816 l Autor zaadaptowalismy otwarta konfiguracje DX 9.0c ktora to nieco przekonfigurowalem i tak mam tu troche nowych efektow wizualnych do omowienia - rzuccie okiem prosze http://www.pchteam.com/forums/index.php?topic=3055.0
Napisano 18 Sierpień 200816 l Wow. Topic mnie przerasta, ale kocham gry wyścigowe i rajdowe. ;] Ma w sobie coś z F1 Challenge i rFactora. :] Trasy odwzorowujecie te istniejące w realu, czy wymyślacie sami? Bo jak coś, kiedyś jedną projektowałam. W 3d nic prawie nie ma, ale jest koncept na kartce. ;] Uwagi: Mały detal otoczenia. :( Edytowane 18 Sierpień 200816 l przez Pussik
Napisano 23 Październik 200816 l Autor odwzorowujemy kolego... no poradzili byscie cos z menu: Wiecej pod: http://www.pchteam.com/forums/index.php?topic=3222.0