Napisano 12 Kwiecień 200817 l witam, przepraszam za głupie pytanie, ale moje doświadczenia z grami są bliskie zeru, a problem mam następujący: Czy któraś z gier typu Quake, Unreal, Half-Life co tam jeszcze jest, umożliwia grę zespołową, ale przeciw komputerowi wewnątrz standardowej fabuły? Nie chodzi mi o boty i turnieje w sieci, tylko grę tak, jak toczy się w single player, ale w zespole? Czy jeśli to możliwe w jakiejś z gier, czy ktoś wie, jak technicznie się to rozwiązuje, to znaczy który komputer rządzi - symuluje fabułę gry? Czy serwer daje sobie radę z przesyłaniem wszystkich informacji o fabule do klientów etc... Jak mówiłem mam marne pojęcie o grach komputerowych a kilka uwag natury ogólnej jest mi teraz potrzebne. dzięki, pozdr., skk.
Napisano 12 Kwiecień 200817 l Gears of War ma co-op, grasz we dwóch standardową kampanię. Więcej niestety nie wiem, bo grę znam tylko pobieżnie.
Napisano 12 Kwiecień 200817 l Autor Sirius Sam ;) Czyli te najbardziej znane FPS'y nie mają takiego trybu?
Napisano 12 Kwiecień 200817 l SYmek teraz co-op jest coraz popularniejszy w grach, chyba wymógł to rynek konsolowy. Więc coraz więcej wydawanych tytułów będzie miało ten tryb multi. AE wydaje teraz tytuł pod co-opa robiony chyba specjalnie, Army of Two. Heh ,z kumplem się zastanawialiśmy, jak by się sprawdził co_op w COD4 :)
Napisano 13 Kwiecień 200817 l Heh ,z kumplem się zastanawialiśmy, jak by się sprawdził co_op w COD4 :) single poezja, tylko pomarzyć o co-op :) Rainbow Six Vegas (w system co-op można grać scenariusz z singla albo pojedyncze mapki z rozmieszczonymi random botami na mapie + menu kreatora własnego awatara) - niedługo wychodzi 2, dojdzie jeszcze możliwość zdobywania rang, coś takiego jak w Call of duty albo Wolfensteinie ET. Splinter Cell: Chaos Theory (gra we dwóch na pojedynczych mapkach z random ustawionymi botami, do tego można ściągnąć edytor map) Kane & Lynch (kilka trybów gry, co-op + zdobywanie kasy i takie tam arcade modes...)