kozioo Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Jeśli uda Ci się rozwiązać jakoś sprytnie ten problem to się podziel:] Bo takie błędy są zmoroą przy modelowaniu jakiś zakrzywionych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Luty 2004 Autor Share Napisano 5 Luty 2004 uff, tyle udało mi się dzisiaj zrobić :) ...i niech mi ktoś teraz powie, że wolno modeluję :P przynajmniej w porównaniu z Hondą :D;) pozdrawiam [piwo] P.S. Kozioo, rozwiązanie tego problemu pokazał mi na rysunku Bzyku, więc zaraz go poproszę, żeby go zamieścił i objaśnił :) P.S.2. coś ten dach mam za płaski :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 no ja to bym wytlumaczyl tak : Jak na tym rysunku widac te czerwone i niebieskie linie to edge czy tez poligony a zielone kropki to wertexy. :) wiec jesli pomiedzy dwiema powierzchniemi ma byc gladkie przejscie to musi byc zachowane to ze jesli jest wertex ktory laczyc bedzie dwie powierzchnie to nastepne punkty musza byc w tej samej lini i to w 3-ch rzutach . To pierwsze na gorze jest wystarczajace dla zapewnienia dobrego przejscia bez rzadnych zalaman, ale te drugie jest poprostu juz idealne ale trudniejsze do wykonania. To taka moja teoria (no moze nie moja ) zaciagnieta z nauki nurbsów. :) Milego testowania ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 loozack toz to prawie speed modeling hehe czekam na updaty [piwko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 Rzeczywiście bzyku, to działa:] Może dodam jeszcze, ze przy tej drugiej, rozwiniętej opcji ten zewnętrzny vertex tworzący prostą moze być dalej, ael ten bardziej wewnątrz powinien byc jak najbliżej rowka. To tyle ode mnie:D A co do autka, to tak jak już sam autor zauważył neleżałoby troszke dach wygiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 Wow, dopiero teraz to zobaczyłem, Loozack - rozumiem że jak Twoja firma ;) robi model to spodziewać się należy bezbłędnej roboty. Tak też narazie jest. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 siatke pokaż:))) siatkeeeeeeee. I tak cie wszyscy komplementuja to ja sie troszke poczepiam:)) Ale napierw siatke:)) PO meshsmotth a nie PRZED. I ile to cudo ma faceów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Luty 2004 Autor Share Napisano 8 Luty 2004 hello, sorki że tak późno odpisuję :) siatkę pokażę wieczorkiem (czyli pewnie koło 1-2 w nocy ;)) jak zrobię zderzak i może jeszcze progi :) a tak propos... dlaczego hi-poly a nie low-poly ?? [hmmm] a z resztą, pokażę obie :D trzymta się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cine FX Napisano 8 Luty 2004 Share Napisano 8 Luty 2004 jak połączyłeś obie połówki pojazdu,że jak robisz coś na jednej na drugiej masz identycznie,z tym że połówki cały czas są sklejone.Fajny model mnie coś mój nie wychodzi.i pytanko ile masz polygonów:) .pokaż wkońcu tę siatkę.Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Luty 2004 Autor Share Napisano 9 Luty 2004 Cine_FX, połówek nie mam cały czas połączonych, łączę je tylko do renderingu :) a oto obiecana siateczka: tylko nie czepiajcie się tylniego zderzaka, bo dopiero go robię ;) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 gites...:) a będziesz tunował tą furkę?? Ale jakoś bardziej okazale anie jak wszyscy po sofcie ;p pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Luty 2004 Autor Share Napisano 9 Luty 2004 hmmm, w sumie mam coś innego w planie [cfaniak] ale nie wiem czy to wypali :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Luty 2004 Autor Share Napisano 10 Luty 2004 taki mały update... ...jednak nie jestem do końca zadowolony, musze jeszcze ten tyłeczek trochę poklepać :D pozdrawiam i czekam na komentarze [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 10 Luty 2004 Share Napisano 10 Luty 2004 dawaj dawaj... nie zwalaniaj :) bykow w siatce nie widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 10 Luty 2004 Share Napisano 10 Luty 2004 Ładna \"dupcia\" czekam na updaty Pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Luty 2004 Share Napisano 10 Luty 2004 Gładziutko. Wiem ze to nic nowego ale cóż tu więcej napisać;) Więcej będzie pewno jak materiałami się zajmiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 10 Luty 2004 Share Napisano 10 Luty 2004 No, no. Bardzo dobrze wygląda i oby tak dalej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 10 Luty 2004 Share Napisano 10 Luty 2004 qrcze loozaczq zapierniczash jak mały samochodzik :D z taką prędkością licze że jeszcze dzisiaj zobacze całą furkę z kołami, wnętrzem, światłami i całą resztą...stać Cię na to :P pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Luty 2004 Autor Share Napisano 12 Luty 2004 dzięki za posty :) aż chce się pracować :D tylko że prawdopodobnie jutro znowu czeka mnie mała imprezka, a jeszcze do tego zbliżają się Walentynki... i znowu robota będzie stała w miejscu :| narazie zrobiłem tylko progi i poprawiłem kilka(naście) bugów, które udało mi się niestety znaleźć, więc trochę tego za mało na update :( pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Luty 2004 Autor Share Napisano 12 Luty 2004 zabrałem się za felgę :) na początku myślałem, żeby zrobić oryginalną Peugeota... ale jednak wolę OZ Superturismo GT :D a tyle narazie zrobiłem... męczyłem się jeszcze z otworami na śruby, ale jest ich 5 a felga jest 16-sto ramienna, więc za cholerę nie da się ułożyć ładnie siatki :( będe chyba musiał wyciąć je przy pomocy Shape Merge, ehh :| [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 loozak - skoro zabrales sie za felge pasuje zrobic tego tutka ktorego obiecales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Tutek, tutek!! Po trzykroć hip hip hurra!! Niech żyje Tutek! :D A fela bardzo fajna. Pisz tutka:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Felga jest superowa. Jeżeli chodzi o tutka to jestem za tym aby go zrobić. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Luty 2004 Autor Share Napisano 12 Luty 2004 geez, już tyle odpowiedzi ?? :D szczerze mówiąc na początku robiłem ją pod kątem tutoriala (co chwila screenshot), ale ona jest tak porąbana, że sam się gubię jak ją robię, a co dopiero, żeby to komuś wytłumaczyć :D więc obiecuję, że tutoriala jeszcze zrobię, ale będzie to chyba felga 5-cio ramienna a nie 16-sto :) przepraszam, że tyle musicie czekać na tego tutka :( mam nadzieję, że mi wybaczycie :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Mozesz zrobic 5 otworow na 16 ramion zladna siatka (choc bez gwarancji), musisz wywalic caly srodek, zrobic otwory z odwroconych cylindrow, nastepnie wyextrudowac krawedz tychze cylindrow tak zeby sie obwodka zrobila dookola otworu, i potem recznie zalatac dziury, siatka nie powinna po meshsmooth wygladac jakos niewyraznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Ja ci wybacze. Jak zrobisz tutka do końca to daj znać bo schęciom się coś mowego naucze.:) W jakim programie tworzysz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 No niezle sie namachales z tym pierscieniem mysle ze dalej tez jakos ci pojdzie chociaz wiesz jak ja bym ja zrobił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 zabawne ja też sie przymierzam do tutka o feldze chce go napisać już od wieków ale jak Ty go piszesz to odstąpie ci pola ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Luty 2004 Autor Share Napisano 12 Luty 2004 Tomek, próbowałem coś zrobić z tymi otworami, ale chyba naprawdę nie mam wyjścia i muszę użyć Shape Merge, po prostu siatka wyglądała... jakby nie wyglądała :D Kryhas, Max 6 :) Bzyku, kiedyś na pewno :D Sikham, możemy się podzielić robotą :) ty napiszesz tutka a ja się podpiszę ;);):D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Lud domaga sie tutka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 ok to ja pisze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 nie sie do czego przyczepic i chyba nie bedzie... :] b ladnie Pozdrawiam i czekam na updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Luty 2004 Autor Share Napisano 14 Luty 2004 zmęczyłem felgę :) pozdrawiam [piwo] P.S. czy tylko mi forum chodzi tak wolno ?? już myślałem, że mi się ta strona nie otworzy :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hac Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 fela fajna, a forum cholernie wolno chodzi ( dziury robiles booleanem ?? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierdziele. Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 no bajer tyle ze w tym aucie sa kola na 4 sruby. wiesz ja sie nie za bardzo znam, moze da sie to jakos pogodzic. a dryga sprawa. na pierwszej fotce sa obredcze stylistycznie swietnie pasujace do tego auta a ty mu zrobiles kolka ktore ma pierwszy lepszy cyniarz w golfie. zrob mu jeszcze spojler z tylu i juz zupelnie spi***** charakter 406\'ki. to jak zakladanie adidasow do garnituru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 Fejga jest ok, tylko bieznik w oponie mi sie jakoś nie podoba. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 jest okej, bieżnika i tak nie bedzie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Luty 2004 Autor Share Napisano 14 Luty 2004 dziury zrobiłem za pomocą Shape Merge, a oponę zwinąłem z Hondy, bo mi się nie chciało robić nowego bieżnika :D [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Luty 2004 Share Napisano 14 Luty 2004 Honda i Peugeot do poprawki :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 Loozack mam do ciebie pytanie. Jakim sposobem robisz swoją bryke?? Spline?? Pytam z ciekawości. Czekam na updaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 bardzo fajne kółeczko Loozack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Luty 2004 Autor Share Napisano 15 Luty 2004 Kryhas, poly-modelling :) dorwałem Brazila więc oto updacik :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 Ale tym razem oswietlisz go ladnie i dasz jakies dobre materialy wstawiajac w ciekawa scene ?????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Luty 2004 Autor Share Napisano 15 Luty 2004 eeeee, no nie wiem :P;):D:D [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 jak narazie widze że skopałeś jedną rzecz: na wysokości jak się kończą koła przez cały samochód przechodzi ostra krawędź (ta która wychodzi z nadkoli) mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi :P z tego co widziałem na fotkach powinna być ona ostra, a u ciebie na nadkolach i zderzakach ostra nie jest, a nad plastikową listwą to niewidze jej wogóle :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Luty 2004 Autor Share Napisano 15 Luty 2004 do poprawy :) dzięki za uwagę [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Jedno jeszcze loozack :) popraw wneke na rejestracje w tylnim zderzaku bo jest taka zaokrąglona a powinna byc wniare plaska mysle ze wiesz o co mi chodzi i kola zmniejsz a przynajmniej opone bo smiesznie to wygląda :) tak zabawnie nawet. poprostu zrób na cholernie niskim profilu bedzie maly tuning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 widze ze zapowiada sie kolejny super model :) i moze nawet przed swietami hehe :D ps. poza ta rejestracja wszystko jest ok, tylko ja bym mu dal jednak jakies inne felgi... nie wiem jakie :) dokladnie ale mniej ramion i bardziej agresywne... jakos te nie pasuja mi do tego auta... ale o gustach i guscukach sie nie rozmawia wiec jak je zostawisz tez bedzie zajefajnie :D greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Luty 2004 Autor Share Napisano 16 Luty 2004 Bzyku, się poprawi :D Quadysz, hehe, dzięki :) ale przed którymi świętami ?? :D;) [piwo] P.S. zrobiłem już szyby, ale pokażę wam dopiero wtedy, jak zmęcze uszczelki :P:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 jak dasz rade to przed wielkanoca :) bede ci kibicowac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi