Napisano 29 Maj 200816 l Witam . Dawno nic nie dziergałem tak więc spróbuje sobie zrobić taką replikę ;] . Zadanie będzie o tyle łatwiejsze że mam coś takiego w domu .. Edytowane 1 Czerwiec 200816 l przez mileS
Napisano 29 Maj 200816 l Masz takiego w domu? Prawdziwego? Ja tez bym chciał mieć:D Zbyt dużo nie widać, bo jest trochę za ciemny.
Napisano 29 Maj 200816 l Autor ASG(Air soft gun ) - coś podobnego do paintballu tylko że bronie są replikami a kulki mają mniejszą średnice . Cytat Modele te posiadają napęd pneumatyczny uzyskiwany, zależnie od ich klasy: poprzez sprężony gaz, bądź tłok pchany przez sprężynę. ASG jest idelną alternatywą w stosunku do drogiego i przez to nieosiągalnego dla wielu paintballu (zabawę można zacząć już od 100zł![słabe repliki])(Bronie średniego pułapu w granicach 300 - 600 zł) . Dla zwolenników airsoftu, "rywala" zwycięża klimat rozgrywek uzyskiwany dzięki realistycznemu wyglądowi replik, a także dzięki ich skutecznemu zasięgowi wahającemu się pomiędzy 20m (tańsze modele sprężynowe), a 50m (modele z trybem ognia ciągłego w okolicy 1300zł, Airsoft Electric Gun), po nawet 100m (karabiny snajperskie). Edit : W moim modelu broń będzie miała stałą kolbę a nie składaną .
Napisano 29 Maj 200816 l sry, ale kalach bez tych drewnianych wykonczen to nie kalach... btw, narazie malo, ale czekamy na wiecej:)
Napisano 29 Maj 200816 l Autor M4rcus - A tam , też tak mówiłem do póki nie chwyciłem tej broni w ręce , ma ona nadal charakter :] I malutki update , pomału ale do przodu a to chyba najważniejsze ;
Napisano 29 Maj 200816 l No fakt to chyba nie jest standardowy ak-47. Ale bardzo dobrze zrobiony moim zdaniem. Dobrze jak ma się taką rzecz w domu chociaż nie masz problemu z referkami:)
Napisano 30 Maj 200816 l Autor Cytat No fakt to chyba nie jest standardowy ak-47 Jest to ak74 , nowsza wersja 47 , jest ona używana w większości państw dawnego ZSRR. UP(nie wiem czy proporcji nie zgubiłem .. :/ ) :
Napisano 30 Maj 200816 l modelik nieźle się zapowiada, natomiast też muszę przyznać że drewno spełniało swoją rolę(AK47 ładniejszy)... ;) mileS jaka jest różnica w osiągach między 74 a 47>
Napisano 30 Maj 200816 l Autor Ak74 - inna amunicja - inny kaliber - prędkość początkowa 900 m/s 600 - 650 strz./min ( w ak47 jest Prędkość pocz. pocisku 715 m/s oraz 600 strz/min ) - zasięg 400-500 metrów ( w AK 350m ) - lżejszy magazynek - hamulec wylotowy i osłabiacz odrzutu Ak74 ma mniejszy rozrzut w standardowym AK zasięg strzału serią jest nie większy niż 100 m . Co do broni z drewnem to wole Dragunova (podobno przebija kilku metrową ścianę)
Napisano 30 Maj 200816 l Cytat modelik nieźle się zapowiada, natomiast też muszę przyznać że drewno spełniało swoją rolę(AK47 ładniejszy)... ;) Jakbyś ponosił takiego z drewnianą kolbą to byś zaraz wolał takiego ze składaną - nie dość że cięższy to jeszcze niewygodny jak cholera :) Cytat Ak74 ma mniejszy rozrzut w standardowym AK zasięg strzału serią jest nie większy niż 100 m . A to zabawna informacja - w jednostce w której straciłem najlepsze półtora roku z życiorysu na strzelnicy strzelało się seriami do celu oddalonego na 200m - i nawet można było trafić. A co do zasięgu to skarżyli się rolnicy z wioski kilometr dalej że im zbłąkane kule okna wybijają... :)
Napisano 30 Maj 200816 l Autor z tego co mi wiadomo AK mają celne pierwsze 2-3 strzałów w serii tak więc możliwe jest trafienie w cel z 200 m ( zależy jeszcze jaki ) nie mniej jednak siejąc FullAuto wątpie czy trafi się wszystkimi nabojami w tarcz 1m na 1m nawet z 50 m . Zresztą specjalistą nie jestem więc się zbytnio nie udzielam , informacje które przedstawiłem nie są jednak wyssane z palca .
Napisano 30 Maj 200816 l wydaje mi sie ze to co przedstawiasz jest tylko podobne do ak, bo ak to napewno nie jest
Napisano 30 Maj 200816 l Autor stormwind - nie lubię jak ktoś o czymś nie wie a mi coś zarzucahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Karabinek_AK-74 http://www.opisybroni.republika.pl/ak74.html Ak74 występuje też z drewnianym body . a tu masz do porównania 47
Napisano 30 Maj 200816 l miles - siejąc "fullauto" nie można trafić w cokolwiek z odległości 5 metrów jakoś tak po dziesiątym strzale, chyba że masz łapy jak imadło :D @stormwind - to jest ak siedemdziesiątcztery nie ak czterdzieścisiedem :). Miles powinieneś chyba napisać to słownie w tytule bo ludzie zakładają z góry że to prosty tradycyjny kałach i się dziwią że niepodobny :) A no i co do modelu to całkiem rześko ci idzie, chociaż widziałem takiego tylko na obrazkach to wygląda podobnie - trochę jaśniejszy render byłby chyba bardziej widoczny no i siatkę byś pokazał...
Napisano 30 Maj 200816 l Cytat z tego co mi wiadomo AK mają celne pierwsze 2-3 strzałów w serii tak więc możliwe jest trafienie w cel z 200 m ( zależy jeszcze jaki ) nie mniej jednak siejąc FullAuto wątpie czy trafi się wszystkimi nabojami w tarcz 1m na 1m nawet z 50 m . Zresztą specjalistą nie jestem więc się zbytnio nie udzielam , informacje które przedstawiłem nie są jednak wyssane z palca . heh a podstawowe pytanie: po co strzelać seriami powyżej 3 strzałów? marnotrastwo amunicji bo przy strzelaniu ciągłym nie trafisz niczego
Napisano 1 Czerwiec 200816 l Autor marcin wuu -> coś tam się trafi :P , dzięki za Cytat no i co do modelu to całkiem rześko ci idzie Valery -> Wiesz są różne sytuacje , ja podaje tylko informacje ;] UP :
Napisano 2 Czerwiec 200816 l powiem inaczej: zmien referencje, przyjzyj sie i powiedz mi czy to jest to samo: i prosze nie tłumacz mi co to ak jest
Napisano 2 Czerwiec 200816 l Autor Co prawda to prawda , miałem w modelu trochę walnięte proporcje , ale to dlatego że teraz dopiero pierwszy raz podłożyłem zdjęcie pod to co wydziergałem .... Jeszcze trochę do przeskalowania , ale chyba jakoś super źle nie jest ? . Edytowane 2 Czerwiec 200816 l przez mileS
Napisano 2 Czerwiec 200816 l oto chodzi ze jest zle, nie widzisz roznicy miedzy elementami ze zdjęcia a tym co masz? zobacz chocby muszkę, to jest całkowicie co innego, proporcje lezą totalnie, elementy wyjęte z kosmosu, postaw sobie wyzej poprzeczke, niepotzebnie rzucasz sie odrazu na modelowanie z MS, najpierw na zdjeciu zakresl sobie boksami ogolne proporcje, srednice lufy itp, potem detaluj, przegladaj dokładnie referki, zbierz ile sie da, niewyobrazam sobie modelowac czegoś takiego bez zdjęcia, tymbardziej ze o fote ak z profilu nie trudno, to jest za piękna broń zeby ją tak popsuć
Napisano 2 Czerwiec 200816 l marcin wuu napisał: A to zabawna informacja - w jednostce w której straciłem najlepsze półtora roku z życiorysu na strzelnicy strzelało się seriami do celu oddalonego na 200m - i nawet można było trafić. A co do zasięgu to skarżyli się rolnicy z wioski kilometr dalej że im zbłąkane kule okna wybijają... :) Donośność maksymalna pocisku dla kbk AK MS/M to 3000m więc taka odległość musi dzielić najbliższe zabudowania cywilne od strzelnicy, mówię o kierunku w którym sie strzela. Jak rolnikom okna kule wybijały to niezły meksyk tam musi być ;) A co do tych 200m to pewnie że można trafić ale przy strzelaniu nr 2 nie ma nakazu strzelania serią a mądrzej jest strzelać ogniem pojedynczym( a po zestrzeleniu obu celów dopiero na serię i heja :D ) Co do samego modelu to dziwnie zrobiłeś rurę gazową, przyjrzyj się jej podłużnym wcięciom. Ogólnie wygląda fajnie ale jest jeszcze dużo rzeczy do poprawy żeby broń była taka jak w rzeczywistości.
Napisano 26 Październik 201113 l mileS napisał: - hamulec wylotowy i osłabiacz odrzutu Miałem trochę zabawy z ak47, a wyżej wymieniony "gadżet" był stosowany wyłącznie przy strzelaniu ślepą amunicją. P.S... jaki odrzut ? :)
Napisano 26 Październik 201113 l lpshinoda , to jest temat sprzed 3(słownie TRZECH) lat! Możliwe, że bardzo Ci sie nudzi i przeglądasz odległe zakamarki tego forum, ale wyluzuj. Jeśli masz jakies pytanie to myślę, że szybszą i pewniejsza odpowiedź otrzymasz wysyłajac PW do owego użytkownika. Mniemam, że nie zagląda codziennie do swego tematu sprzed 1/333 milenium!