Nimrod Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Dałeś dwa razy ten sam topic, usuń jeden po za tym REGULAMIN!! Zmień temat.
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Witam nowego user\'a ! zalozyles 2 razy ten sam temat ale na szczescie tu cos widac !! :D jak tak dalej pojdzie to zakonczymy dominacje samochodow na forum... co do pracki to calkiem przyjemna !! przydaloby sie jakies inne ujecie i referki ze zdjeciami oryginalu aby mozna bylo ocenic wszelkie walorki pracy... Pozdrawiam
Leru Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Witamy :D Pokaz go jeszcze z przodu i moja rada (wiem wiem to juz bylo) - potraktuj go DirtyReyesem :P. A temat powinien brzmiec Pojazd 3D: Tiger I
mkk3a Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 jesli chodzi o model to mi sie podoba tylko mam małe zastrzezenie do koloru - mysle ze powinien byc koloru khaki, albo w ostatecznosci szary
General Straw Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Model gites, widac ze sie nadlubales. Ale domyslam sie ze to nie jest koncowa tekstura ? :)
darkelf Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 dirt dirt dirt... nastepny muzealny eksponat? :D modelik dokladny
Krzysiek Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Model bardzo dobry nie pasuje mi tylko gasienica, w innym Tigerze widzialem lekko inna, dodaj wiecej szczegolow (gasienicy) reszta super. Pozdrawiam
Krzysiek Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Cos w tym stylu : (praca mojego brata w Catii) Pozdrawiam
Leru Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 darkelf: jesli to ma byc muzealny exponat to raczej bez dirta :D. Kustosz by sie chyba zastrzelil :P. Warunki bojowe wymagaja dirta szczegolnie ze to chyba na Afryke ten Tygrys jedzie (ew. juz jest :P) A kolor fakt ze troszke nie pasuje, troche nasycenia zdjac i chyba powinno byc lepiej :) Zmien temat bo bedzie zle z tym threadem.
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 co do koloru to zgadzam sie z przedmowcami \"za intensywny\" a temat tez radze zmienic...
kulexy Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Tiger fajnie tylko takj jak mowia poprzednicy... zbyt mocny! Co do tematy zmien na POJADZ 3d: Tiger I. przeczytaj regulamin... bo ci usuna posta... :(
dzabadzaba Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 kurde idealny co tam zmieniac... spoko, teraz naloz textury i wyrenderuj :)
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 zie cio ???? przeciez nalozyl tekstury i wyrenderowal :| ????
Filip Napisano 6 Luty 2004 Autor Napisano 6 Luty 2004 poprawiłem gasienicę ??? Macie rację z tymi texturami i dirtem,ale zacznę je robić jeśli model będzie w 100% skończony.Jeśli znajdziecie jakieś błedy piszcie.ps przepraszam temat:(
VGT Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 Originally posted by Filip [..] ps przepraszam temat:( problem już zauważyłeś, więc teraz zmień temat na odpowiedni. Jeśli nie wiesz, jak - zapoznaj się z regulaminem forum: tam wszystko jest opisane.
Krzysiek Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 Spoko ale czy ty wymodelowales ja od poczatku? Wyglada troche jakby to byla tekstura. Pozdrawiam
giorgione Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 Gąsiennice na najwyższym poziomie - tylko pobrudź go trche - niech nabierze realizmu:D Pozdr giorgione
Filip Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 Cześć wszystkim!!Co sądzicie o nowym lakierze tygrysa.:P
nuriel Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 lepszy, ale niech się wypowiedzą spece od lakierów 8).
Archangel Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 no kolor napewno zdecydowanie lepszy!!!!...tylko mnie nie wez za speca od lakierow :D ja co najwyzej to sie ogolnie czolgami zajmuje :P jeszcze fajniej wygladalby troche podniszczony bo narazie to on taki prosto z fabryki i wojne to chyba tylko na obrazkach widzial ;)
snakeq Napisano 9 Luty 2004 Napisano 9 Luty 2004 Model bardzo mi się podoba, teksturki również (chociaż będą zmienione). Nic nie mam do zażucenia ;). Wreszcie widzę czołg z WWII. [rotfl2]
Rafal Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Bardzo fajny ale ... przypomina mi bardziej model do sklejania niz prawdziwy - chyba że takie było załozenie to wtaki razie wszystko ok Pozdrawiam
Bzyku Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 No najlepszy czolg II wojny. swietny, naprawde jeszcze wklapac go w otoczenie pasujace do takich maszyn i nic wiecej.
beeper Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 niby używany a jednak zostawia wrazenie sterylnego..
Pionier Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 FAktycznie wyglada jak z kartonu, moze dlatego ze ustawiles go i oswietliles go tak jak zazwyczaj sa oswietlone takie modele (wystarczy wejsc na strone z modelami). Jestem prawie pewien ze jakbys go wtopil w jakies otoczenie (no i ciut poprudzil textury) wszystko byloby OK !! Pracuj dalej to moze byc bardzo fajna scenka !! Pozdrawiam
beeper Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 no coraz lepiej ale dalej pachnie swierza farba a nie prochem i dymem.
blood_brother Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 No modelik fajniusi ale wyglada jak zabawka. Wedlug mnie to nie wina materialow tylko kamery bo jest za wysoko nie czuc wielkosci itd. Obniz troche kamere mniej wiecej na wysokosc ludzkich oczu i otoczenie koniecznie musi byc bo nie ma zadnego punktu odniesienia do proprcji. Pozdro[piwo]
Predator Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 model jest pieknie wykonany teraz tylko kwestia texy ... w tym sie nie wypowiadam bo niemam doswiadczenia :)
Falcrum Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Jak, ja mogłem przegapić ten wątek... Model jest przepiękny !! Tekstury (prawie) równie piękne... Może jeszcze otoczenie dodasz ?? Pozdr
snakeq Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Nie jestem wstanie wymyślić konstruktywnego komentarza teraz, powiem tyle że jest bardzo ładny:P
Kajzer Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Model jest przepiękny, może za 3 lata, też dojde do takiego poziomu..lol :cool: Hmmm, widze również że według teksturki ten Tygrys ma na koncie już kilka zwycięstw ;)
Filip Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 Cześć wszystkim.[lol2]Nie przesadzajcie z tymi pochwałami:DModel wymaga jeszcze wielu poprawek.Poza tym maxa znam od pięciu miesięcy.Textury są tylko wstępnie zrobione.:(ps napiszcie co sądzicie tym widoku?????????????????:(
Falcrum Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Od 5 miesięcy ?? A ja myślałem, że jesteś \"starym wyjadaczem\"...twój czołg jest na wysokim poziomie...Chciałbym, żeby mój tank równie dobze wyglądał...:) Widok...suuper :D Pozdr
Pussik Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Ja się wypowiem tyko odnosnie gąsienic. 1. wygądaja dla mnie płasko jak z bump muppingiem. :-( 2. prześwity pomiędzy poszczególnymi segmentami gąsienicy mile widziane. Po ich zrobieniu sądze, że pierwszy podpunkt byłby nieaktualny. 3. Nie ma takich małych kółek u góry podtrzymujących gąsienice? Bo pierwszy raz widzę, aby gąsienica była taka oklapła.
Kajzer Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Pussik popatrz na ten obrazek, powinien on troche rozwiać Twoje wątpliwości co do gąsienic:
Kajzer Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 A tu jeszcze inne: Sorki, że jako dwa posty ale coś mi sie z IE zrombało :)
Falcrum Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Ale dowalileś !! Brawo !! :D:):P[lol2][piwo] Bardzo mi się podoba, chociaż trochę bardziej w kierunku fotografa :P powinieneś obrucić model...teraz wygląda jakby lewą gąsienicą wpadl w dziurę...:P:D Pozdr
ARCTIC Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Jak dla mnie CooL ... gratuluje modelu i ..... cierpliwości.. PozdR
Pionier Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Falcrum, chetnie bym sie z Toba zgodzil ale nie moge bo mi to wyglada na zabawke. Popraw bo szkoda modelu :/
Kajzer Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Mnie sie bardzo podoba, tylko dodaj w tle jakieś spalone Shermany :P
Filip Napisano 3 Marzec 2004 Autor Napisano 3 Marzec 2004 Pionier może kąkretniej z tą zabawką.Co należało by zmienić??????
Pionier Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 czesc masz wersje w kolorq?? Moze powiem co ja bym zmienil, a czy ty sie z tym zgodzisz czy nie to juz Twoja sprawa. Po 1 znalazlbym inny obrazek na tlo, duzo wiekszy (wiesz wieksze wyglada bardziej przekonujaco). Po 2 to lekko bym gasiory znieksztalcil (one nigdy nie sa prosto ulozone, nawet podczas jazdy). Po 3 dodalbym cos w tle. Bo jak na to patrze to mam wrazenie jakby trwalo jakies szybkie natarcie niemcow na jakas pozycje aliantow... no ale czar znika po z tylu nie ma nic. Dodalbym wiecej czolgow, jakies wraki sprzetu a moze i piechote. Piechote oczywiscie w ps mozna dorobic. Hmm co Ty na to zeby jakies wybuchy na okolo czolgu dodac, to by jeszcze bardziej podkreslilo \"dynamike akcji\". Nie wiem ile zebrales materialow ale poszukaj duzo wiekszego zdjecia na tlo. Ja bym tak zrobil. Oczywiscie mozesz sie z tym nie zgodzic no ale jak chciales zebym cos napisal to pisze ;). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi