BLADE Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 popieram lucka, nie jest źle i wygląda przyjemnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Dac77 - Moim zdaniem nie masz racji. Wymodeluje się 2 głowy i potem już leci. Skąd wiesz jaka jest topologia siatki i dlaczego zła? Moim zdaniem głowa jest akurat bardzo fajnie wymodelowana, chociaż sam dodałbym parę loopów i wyglądałaby o wiele naturalniej. Khatake jak możesz to wrzuć render głowy z siatką to napiszę konkretniej (chodzi mi głównie o podbródek i czoło.). Dwie głowy?? Dwa lata trzeba modelować żeby się nie wstydzić swoich prac. Ja w sumie z przerwami jakieś półtora roku modelowałem postacie ludzkie i nadal wstydzę się tego co robię. Ta postać jest schematyczna przez co przypomina trzynastowieczne malarstwo sakralne średniowiecznej Europy. Poza tym nie ma powiek ani wyrazu twarzy z wyjątkiem lekkiego ździwienia faktem swojej egzystencji. Trzeba poczekać jeszcze trzy stulecia, czyli renesans i wtedy zobaczymy prace z osobowością, przeszłością i ruchem. Pewnie że jestem surowy, ale nie można być sprawiedliwym nie będąc surowym. Na tym foru niepotrzebnie wszyscy się oszczędzają. Sam zamieściłem takiego gniota że śni mi się po nocy, a krytyka była jakaś taka nieśmiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Sorki za podwójny. Zamieszczam bezczelnie na czerwono co jest do poprawki. Na zielono jest dobrze. [ATTACH]66502[/ATTACH] Jak poprawi pogadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Całkiem fajna główka,widać progres w porównaniu do poprzednich.Tak jak Lucek napisał może podbródek trochę nie tego.Usta i nos fajnie.Najbardziej mi nie pasuja oczy i okolice.Powieki zrób grubsze,teraz wyglądają jak cieńka guma naciągnięta na gałki oczne.Pokaż bez kapturka,wydaje mi się że coś nie gra też przy zewnętrznych kącikach oczu ale może to cień..a może nie.I większe byś mógł te obrazki wrzucić,niektórzy są już starzy i ślepi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 (edytowane) dac77 - Mam dziwne wrażenie że nie łapiesz idei tego wątku. Tak, nie ma wyrazu...bo to tylko ćwiczonko...tak , ma jeszcze błędy bo to tylko ćwiczonko...oceniasz siatkę a jej nie widziałeś...No ale dzięki za paint over. Posiedzę nad tymi elementami. Wrzucę też siatkę ale raczej nie dziś...dziś pierwszy dzień reszty mojego życia (początek studiów) więc chwilowo może być krucho z czasem. Kapturek i te "prawie" włosy są tam z tego względu że ona nie ma ucha. Ciężko ocenić głowę jak coś w niej odstaje od normy (jak zresztą zauważył dac77) dlatego też zasłoniłem brak ucha i dorobiłem proste brwi. Zgadzam się że podbródek nie działa...muszę nad tym posiedzieć...rany ja chce jeszcze miesiąc wakacji... Lucek, Mafida, Blade, Duff, Ania, dac77 - dzięki wam badzo badzo. Obiecuję że kolejne rendery będą większe i bez kapturka a z dziurą w głowie...chyba że będzie mi się chciało zrobić ucho :P Edytowane 1 Październik 2009 przez khatake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 To nie ma ucha? grabisz sobie... :) a te czarne prawie włosy to potraktuj texem z alphą i będą fajne włosy. A ucho zrób czysto treningowo i tak. Popraw tylko ten podbródek i dodaj loopów na oczach coby się tam skóra trochę zmarszczyła pod łukami brwiowymi. To z tych refek co mi wysyłałeś zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 Teoretycznie tak. Zrobione z tych refek ale zanim miałem te refki :D bo mała część tych refek jest darmowa. Gdy jeszcze nie miałem tych wszystkich to modelowałem z tej darmowej części. Ta głowa jest starszą głową ale bardzo mocno przerobioną. Właściwie usunąłem wiekszość loopów i robiłem od nowa. Nie chciało mi się od nowa boxa stawiać itp itd ;] Ucho to prosta sprawa (przynajmniej takie znośne) ale po prostu nie lubię robić uszu...jakieś to takie nie ciekawe :P ...ale zrobię :) I co do loopów wokół oczu to bezapelacyjnie skorzystam z twojej rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Skopiuj te miejsca i będzie ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 Wrzucam też łysą...może pomoże :D coś tam próbowałem poprawić ale to jeszcze nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 We wnętrzach łuków brwiowych gęściej loopy. Oczy dałbym minimalnie węziej. Podbródek bym zaokrąglił no i zaostrz nieco skronie. Włącz softselection i nie bój się poprawiać. Oczy nie za płaskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 No tak, wydłuż jeszcze nos i daj spiczaste uszy:).../ładna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Mi tam się już całkiem podoba,zajmij się kapturkiem i włosami.Jak skończysz kapturek obejrzyj główkę świeżym okiem i sam wyłapiesz co ci jeszcze nie pasuje... Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 9 Październik 2009 Autor Share Napisano 9 Październik 2009 Mały up ale no cóż...studia :P więc dodałem jej szyję :D, górne rzęsy, testowałem alphy włosów robione z własnego brusha dlatego no wyglądają tak a nie inaczej (czerwone są dla testu). Wieczorem postaram się dorobić dolne rzęsy i może coś z włosami podłubię. A i będę musiał coś ze szczeną zrobić...coś tam nie wygląda jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Nadal nie zrobiłeś nic z powiekami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Nad nosem bym jeszcze popracował. Linia brwi i czoło trochą za bardzo do przodu wystają. Włosy to plane"y z alphą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 More or less przerzuciłem się na Zbrusha z organiką. Taki szybki sculpcik dla obczajenia anatomii głowy. Mam nadzieję że nie jest zryta aż tak :D Bierzcie i komentujcie to wszyscy! To jest bowiem pracka potrzebująca ostrej krytyki! AMEN! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Ale jak obczajasz anatomie to dobrym zwyczajem jest uzycie jakies refki- niesiedza proporcje strasznie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Już dziś niewiele widzę a proporcje to wogóle u mnie katastrofa. Up przed dzisiejszym zamknięciem działalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Ogolnie caly obrys jest zly- ksztalt czaszki, sposob w jaki szyja laczy sie z glowa. Uszy zdecydowanie za wielkie, usta powieksz:)...Poszukaj w googlach zdejec i zwroc uwage w jaki sposob nasada nosa 'wchodzi' w czolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 Ehhhh idzie jak po gruzie...niestety mało czasu żeby posiedzieć i pomyśleć nad tym. Ale liczę na waszą opinię :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Na moje oko nie gra nos, uszy, szyja, usta za małe, dolna warga źle się łączy z górna, kształt czaszki zły, nie widać kości policzkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 Chyba na tym kończę tą głowę. Zacznę nową ...po sesji...fakt że tutaj jeszcze coś maznąłem teraz to i tak szok :D Byłbym wdzięczny za każdą krytykę. Przydałoby się mieć na co zwrócić uwagę przy następnych sculptach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 przyłóż czachę w szopie, powinieneś zobaczyć kilka błędów (szczególnie z profilu) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2010 Taki faścior. Jakaś godzinka. Wiem że powinienem się skupić na bryle nie na detalu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abubaker Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Zdecydowanie brak mu kości policzkowych, a nos bym poszerzył trochę u dołu. Ale ja się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 Pan Zło. Starałem się popracować nad kośćmi policzkowymii okolicą ust. Szyja trochę taka ściema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Dół uszu jest dziwny. I brwi inaczej jest w modelu a inaczej na czarno pomalowałes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2010 Taki gostek. Ma on około 3000trisów i wypaloną normalkę z poprzedniego gościa. Jest to też test retopo w 3d coat. Postaram się zrobić też dla neigo teksturki. Narazie postaram się też zrobić coś by oczy nie byłby takie płaskie i żadne. Uszy też nędznie się wypaliły...no ale postaram się kolesia jakoś w miarę przyzwoicie skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi