kliment woroszyłow Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 (edytowane) Falcon- z reflektorkiem mnie złapałes, błąd, przekreciłem mapowanie widocznie, mea culpa.. co to odprysków farby.. to nie sa pixelowate tylko to celowy zabieg.. miało wygladac jak obicia.. choc moze faktycznie niektóre sa zbyt kwadratowe. Ta dziura o której piszesz to biała farba.. namalowany znak jednostki na błotniku, patrz poniżej. W koncowej scenie wszystkie uchybienia bedą poprawione, równiez te o których nie wiecie :D. Edytowane 19 Lipiec 2008 przez kliment woroszyłow
Hynol Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 (edytowane) namalowany znak jednostki na błotniku, patrz poniżej. Eeeee... Jaki znak jednostki? Chyba chodziło o ciśnienie? Strasznie wysokie. Zwykle w takich samochodzikach było 2,5-3,0 chyba. Ciężki dzień - nie ogarniam już :) Edytowane 19 Lipiec 2008 przez Hynol
Kr3tz Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 mi nie podoba sie maskowanie, obraz [szczegolnie przod] przez nie wydaje sie zblurowany, ale jesli takie bylo w rl to ok.
kliment woroszyłow Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 Hynol... miałem na mysli dziure w błotniku o której mówił falcon nie napis :)
Oleksiak Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Witam. Fajnie to wyszło. Będziesz coś jeszcze z tym modelem robił czy to już wizja tej "końcowej" sceny ? Btw. ten daszek wydaje mi się dziwny ale co ja się znam :P
kliment woroszyłow Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 (edytowane) co z nim nie tak Oleksiaku? Edytowane 19 Lipiec 2008 przez kliment woroszyłow
Oleksiak Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Hey Kliment. To jedyna rzecz która mi się rzuciła w oczy. Możliwe że tak ma być bo wiadome że w rzeczywistości może być coś co na renderach będzie "dziwnie" wyglądać...Otóż materiał tego dachu wydaje się być dziwny (ten kolor, dlaczego nie dałeś tego przypominającego skórę (?)) i to co mnie zaciekawiło jest taki idealnie nałożony. Tu troszkę widać o co mi chodzi: http://recursos.hisinsa.com/graficos/tamiya/35235.jpg http://panzerdav.free.fr/IMGP1740.JPG Tam z tyłu na pierwszym widać jak materiał jest troszkę ponaciągany na boki w miejscach gdzie był zszywany. Drugi obrazek pokazałem żeby wiadome było o jakie fałdy mi chodzi no ale tam materiał już jest bardziej luźni to wiadome..Pierwsze to niby rysunek ale jak tak nie powinno być to już się nie czepiam bo reszta mi się podoba :D Pozdrawiam.
themindcrusherHS Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 miiiiiiistrz _O_ świetny model ! Pozdrawiam
dynia Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 bardzo dobry model textury też nie najgorsze ale nie podobają mi się zadrapania wyglądają trochę sztucznie może warto dodać trochę rdzy wokół nich albo żeby nie były tak wyraźne
ReflectVision Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 gupi zbok :D widze ze posluchales z zabrudzona szyba, popraw texturke bo wystraje nad szybe :) :*
Rekomendowane odpowiedzi