Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!

pewnie nie skoncze ale zrobilem na szybko taki concept w zbrushu jak widac standardowy alien :P jeszcze cialko musze wymyslec, retopologia i koncowy sculpt :)

pozdro

conceptse8.jpg

Edytowane przez nielot007

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ktoś ci powinien dać na tym forum jakiś order czy coś. Jesteś chyba najbardziej płodnym członkiem max3d. :)

Co wchodzę na forum, to od ciebie jest coś nowego, hehe.

Fajna głowa, ale z wielkością czaszki chyba przesadziłeś, na Ziemi trudno byłoby tym kosmitom spojrzeć w dół.

Napisano

No nielot fajna głowa.

A zamierzasz robić jeszcze coś czy skończysz jak zawsze na głowie :P:P:P

Napisano
  • Autor

dzieki za komentsy :P

RA--> hehe, co do wielkosci czachy to nie mialby problemu gdyz ma ja pusta :P

Klicek--. dzieki :) pomecze jeszcze nosek :)

Ex3--> tak zrobie cale cialo :P

poczatek ciala takie standardowe zadnych udziwnien :P

pozdro

conceptrh6.jpg

Napisano
  • Autor

dzieki za komentsy :)

klicek--> tak wyglada jakby mial sie przewrócić ale jak bede robil w maxie topologie to takie bledy porpawie :)

kuba--> dzieki spoko ppomysle nad uszami :)

ok na dzisiaj koniec mam ważniejsze rzeczy do wymodelowania ;)

pozdro

my.php?image=conceptsn6.jpgconceptsn6.jpg

my.php?image=conceptsn6.jpg

Napisano

Tak jak Klicek pisze, coś jest nie tak, może przechyl go trochę do przodu, bo teraz się trochę za przeproszeniem wali. ;)

Mógłbyś go też zgarbić bardziej.

Napisano

widze ze szykuje sie kawalek niezlego modelu, szkoda ze od razu zakladasz porzucenie go ;), przy okazji to wykapany Johnny Rubber http://pl.youtube.com/watch?v=3far9oHZOsI&feature=related początek moze malo obiecujacy ale dalej sie rozkręca :D

Napisano
Zbyt ludzki wyraz twarzy jak dla mnie...

Według mnie to on cały jest trochę zbyt ludzki, mało w tym inwencji, szkoda ze nie postarałeś sie o jakaś mniej ludzka bazę( ilość palców chociaż) aczkolwiek modela sam w sobie zapowiada sie bardzo dobrze.

Napisano

ale to że taki ludzki to chyba nie przeszkadza, może być zawsze mieszanka ludzko-obca ;) zrób go w łuski jak u ryby będzie wtedy niezły łird :D

Napisano

jak dla mnie swietna robote wydaje mi sie ze to Twoj najlepszy model i bedzie zajebi... no wiesz :D

z takich uwag/pomyslow to moznaby mu chyba wydluzyc rece bo jest dosc smukly i wysoki a rece pozostaja w miare krutkie ale pewnie i tak to bedziesz zmienial :-) takze juz sie nie czepaiam ;-)

a i posladki chyba sa za jedrne bo generalnie on jest wychudzony i ma silne rysy anatomi czlowieka takze mi to sie troszeczke gryzie.

ale tak jak muwie model jest zarabisty

Napisano
  • Autor

WitaM!!

dzieki za komentsy :)

jak napisalem wczesniej nie chcialem robic jakiegos dziwnego aliena chcialem zrobic standardowego po drugie nie lubie zmutowanych postaci czyli nic z tych rzeczy hehe

jesli chodzi o rece to racja sa za krotkie beda dluzsze o ile bede go jeszcze "modyfikowal" ;)

Napisano

fajny, masz zamiar ustawić go mam nadzieję na końcu w jakiejś pozie ?

- teraz przez tą pozę do sculptu wydaje się jakby miał się przewrócić,

IMO (ale to tylko moja opinia) fajnie by wyglądał w wersji końcowej w lekkim przykucnięciu, żeby obnizyc srodek ciezkosci (bo na razie bardzo zwiewnie i wiotko wygląda z tą duzą głową tak wysoko). To dalo by mu wiecej zycia, tzn realizmu, tylek nieco do tylu, kolana do przodu i glowa tez, wtedy balans ciala by sie nieco zmienil - zyskal by na "prawdopodobienstwie ustania" :) - no ale to dopiero w fazie bardzo końcowej, jak na razie bardzo fajnie.

- usta mi się nie podobają, ta fałdka dookola psuje je moim zdaniem.

kibicuje zawziecie temu wątkowi :) - podoba mnie się bardzo

Napisano

Z twarzy przypomina trochę mojego kolegę z klasy... :p.

Technicznie bardzo ładnie; nieźle kroisz te polygony.

Powodzenia

Napisano

no fakt faktem jest bardziej human niz alien ale jakis sztywnych regół ni ma, pozatym na tym etapie wszystko sie moze jeszcze zdazyc :D