Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mała prezentacja boskich możliwości FinalToona

Jeszcze dzis powinien być jakis kolejny updecik (i pewnie ostatni)

aaaa ii na miłość boską niehc toś mi pomorze z moim starym kontem ;D

hunny1b.jpg\"

I troszke ciemniejsza wersja ;)

hunny1b2.jpg\"

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

barton_fink, człowieku rewelka. Udało się Tobie stworzyć klimat tej scenki. Ja również czekam na więcej :)

Napisano

A dlaczego ta pszczola jest wielkosci prosiaczka?

Zamiast takiej krowy - rzekomo blizej kamery - bylo wrzucic wiecej malych.

Kompozycja zmaszczona - po lewej pustka i smierc czycha.

Nie wiem czy taki boski ten render. Wrazenie Toona zabijaja gradienty na misku i swini. Postacie sa zbyt trojwymiarowe jak na moj gust.

No i w tle przydalby sie jakis gradient.

Napisano

bardzo fajne ale troche pusto jakies gory pagorki w oddali by fajnie wygladaly, jedyne co mnie drazni to balony takie jakies nie wiadomo skad i po co a do tego kolorami po oczach wali troche je stonuj z reszta. no i pszczoly trzaby poprawic ;)

jesli morzesz to wrzyc renderek w scanline cobysmy mogli zobaczyc ja to wyglada w typowym 3d.

Napisano

JUPI :D Cell shaderowiec widze ze sie pojawil :D jejejejejejeje WITAM SERDECZNIE :D

Ciemniejsza wersja fajniejsza ale ja bym inaczej kamere ustawil i dal inne tlo (tzn niebo).

Bardzo fajny ksztalt tej klody w tle i fajne plotki :D

Pracuj bo faaaaaaaajne :D

Napisano
  • Autor

Dzieki za pochlebne opinie i rady :D

- pszczolka hyba pozostanie taka krowiasta (niemam zbytnio pomyslu co z nia zrobic :)

- co do gradienow na puchatku i prosiaczku - to bez nich pic duzo traci (moze wzuce puzniej przyklad)

tlo postaram sie jeszcze jakos zapelnic

- mam nadzieje ze kwiatuszki troche wyważyly pracke.

Piszcie co sądzicie

a oto kilka kosmetycznych poprawek - reszta jutro z ranca :)

hunnyb3.jpg\"

no i malutka siateczka :)

s1.jpg\"

Napisano

Bartonfink!!! Milo Cie zobaczyc po tak dlugiej przerwie... :)

[o ile Ty to ten sam...]

No galeria forum ostatnio trzyma poziom bardzo wysoki!!!

Tak trzymac. Bardzo mila dla oka i tresciwa, cukierkowa pracka, super kolorki, naprawde swietnie sie oglada

pozdrowionka

Marek

Napisano

hmmm... jak dla mnie to jak na rysunkowa prace to za plynnie przechodza kolorki, za duzo 3d i za bardzo komputerowo to wyglada....

Napisano
  • Autor

hej wszystkim

Tak MareG - ten sam bartonfink :)) milo że mnie jeszce pamietasz :) (niestety moje stare konrto poszło won : / )

dopiero co wstałem(heheh mało ostatnio sypiałem) :) i spojżalem na swojąpracke bardziej trzeźwym okiem- i okazuje się(wd. mnie) iż DruG miał świętą racje :) po zmniejseniu tej krowiastej pszczólki pracka wydaje się być bardziej wyważona.

Po konsukltacjach z moim najlepszym doradca(buźki dla miśq-a) doszedłem do wniosku iż w tle nie będzie zadnych gór ponieważ dojdzie do przesytu(a teraz to jest takie sielankowe

:D).

Pusikk --> !!!! dzięki za świetny pomysł - zaraz biore się do modelowania jabłuszek :D

co do zarzutów o zbytnim 3D zamieszczam plakat do filmu z prosiaczkiem (jak bedzie czas to pokombinuje jeszcze jednak z tymi materiałami- i zobaczymy co wyjdzie)

disney.jpg\"

jedyne więc co dodam jeszcze do pracki to jabłuszka i ul pszczólek :)

na obecny czas - ze zmniejszoną pszczulką (i kilkoma szwami namisiu) pic prezentuje sie tak :D

hunnyb4.jpg\"

Napisano

Terazzz passqdny Nekro się wypowie :)

No więc, Prosiaczek ma za słabo zaznaczone kontury w porównaniu do reszty sceny, reszta wydaje się ok.

Mógł byś zmienich chmury i korony drzew, no chyba ze tak mają wyglądać :)

Napisano

kurde to jest ZARABISTE! najpierw myslalem ze to 2d a tu niespodzianka :) bardzo mi sie podoba ta praca

Napisano

ogolnie to super praca naprawde swietna robota, ale w ostatnim renderze mi nie pasuja te szwy na stopach Poohatka i balon czerwony dalej po oczach bije, stonuj go troche z reszta

i jeszcze jedno: troche to wyglada jakby oni byli na bezludnej wyspie a w tle nieskonczonosc, dorob jakies pagoorki tam za nimi

Napisano

Hehehe, doobre!! Ale czy nie łatwiej byłby to narysować?? :)