Napisano 10 Luty 200421 l mała prezentacja boskich możliwości FinalToona Jeszcze dzis powinien być jakis kolejny updecik (i pewnie ostatni) aaaa ii na miłość boską niehc toś mi pomorze z moim starym kontem ;D I troszke ciemniejsza wersja ;)
Napisano 10 Luty 200421 l barton_fink, człowieku rewelka. Udało się Tobie stworzyć klimat tej scenki. Ja również czekam na więcej :)
Napisano 10 Luty 200421 l A dlaczego ta pszczola jest wielkosci prosiaczka? Zamiast takiej krowy - rzekomo blizej kamery - bylo wrzucic wiecej malych. Kompozycja zmaszczona - po lewej pustka i smierc czycha. Nie wiem czy taki boski ten render. Wrazenie Toona zabijaja gradienty na misku i swini. Postacie sa zbyt trojwymiarowe jak na moj gust. No i w tle przydalby sie jakis gradient.
Napisano 10 Luty 200421 l bardzo fajne ale troche pusto jakies gory pagorki w oddali by fajnie wygladaly, jedyne co mnie drazni to balony takie jakies nie wiadomo skad i po co a do tego kolorami po oczach wali troche je stonuj z reszta. no i pszczoly trzaby poprawic ;) jesli morzesz to wrzyc renderek w scanline cobysmy mogli zobaczyc ja to wyglada w typowym 3d.
Napisano 10 Luty 200421 l Originally posted by DruG A dlaczego ta pszczola jest wielkosci prosiaczka? widzisz te puste sloje pod nia, to nie jest przypadek [lol2]
Napisano 10 Luty 200421 l JUPI :D Cell shaderowiec widze ze sie pojawil :D jejejejejejeje WITAM SERDECZNIE :D Ciemniejsza wersja fajniejsza ale ja bym inaczej kamere ustawil i dal inne tlo (tzn niebo). Bardzo fajny ksztalt tej klody w tle i fajne plotki :D Pracuj bo faaaaaaaajne :D
Napisano 10 Luty 200421 l Autor Dzieki za pochlebne opinie i rady :D - pszczolka hyba pozostanie taka krowiasta (niemam zbytnio pomyslu co z nia zrobic :) - co do gradienow na puchatku i prosiaczku - to bez nich pic duzo traci (moze wzuce puzniej przyklad) tlo postaram sie jeszcze jakos zapelnic - mam nadzieje ze kwiatuszki troche wyważyly pracke. Piszcie co sądzicie a oto kilka kosmetycznych poprawek - reszta jutro z ranca :) no i malutka siateczka :)
Napisano 10 Luty 200421 l Bartonfink!!! Milo Cie zobaczyc po tak dlugiej przerwie... :) [o ile Ty to ten sam...] No galeria forum ostatnio trzyma poziom bardzo wysoki!!! Tak trzymac. Bardzo mila dla oka i tresciwa, cukierkowa pracka, super kolorki, naprawde swietnie sie oglada pozdrowionka Marek
Napisano 11 Luty 200421 l hmmm... jak dla mnie to jak na rysunkowa prace to za plynnie przechodza kolorki, za duzo 3d i za bardzo komputerowo to wyglada....
Napisano 11 Luty 200421 l Bardzo fajniasta pracka az milo sie na nia patrzy !! co do uwag to popieram przedmowcow: za duzo 3D...
Napisano 11 Luty 200421 l Autor hej wszystkim Tak MareG - ten sam bartonfink :)) milo że mnie jeszce pamietasz :) (niestety moje stare konrto poszło won : / ) dopiero co wstałem(heheh mało ostatnio sypiałem) :) i spojżalem na swojąpracke bardziej trzeźwym okiem- i okazuje się(wd. mnie) iż DruG miał świętą racje :) po zmniejseniu tej krowiastej pszczólki pracka wydaje się być bardziej wyważona. Po konsukltacjach z moim najlepszym doradca(buźki dla miśq-a) doszedłem do wniosku iż w tle nie będzie zadnych gór ponieważ dojdzie do przesytu(a teraz to jest takie sielankowe :D). Pusikk --> !!!! dzięki za świetny pomysł - zaraz biore się do modelowania jabłuszek :D co do zarzutów o zbytnim 3D zamieszczam plakat do filmu z prosiaczkiem (jak bedzie czas to pokombinuje jeszcze jednak z tymi materiałami- i zobaczymy co wyjdzie) jedyne więc co dodam jeszcze do pracki to jabłuszka i ul pszczólek :) na obecny czas - ze zmniejszoną pszczulką (i kilkoma szwami namisiu) pic prezentuje sie tak :D
Napisano 11 Luty 200421 l Terazzz passqdny Nekro się wypowie :) No więc, Prosiaczek ma za słabo zaznaczone kontury w porównaniu do reszty sceny, reszta wydaje się ok. Mógł byś zmienich chmury i korony drzew, no chyba ze tak mają wyglądać :)
Napisano 11 Luty 200421 l kurde to jest ZARABISTE! najpierw myslalem ze to 2d a tu niespodzianka :) bardzo mi sie podoba ta praca
Napisano 12 Luty 200421 l Autor aktualizacji narazie nie będzie -----> z powodu braku czasu i dostępu do internetu posssdrowki all
Napisano 13 Luty 200421 l ogolnie to super praca naprawde swietna robota, ale w ostatnim renderze mi nie pasuja te szwy na stopach Poohatka i balon czerwony dalej po oczach bije, stonuj go troche z reszta i jeszcze jedno: troche to wyglada jakby oni byli na bezludnej wyspie a w tle nieskonczonosc, dorob jakies pagoorki tam za nimi