Gość Cornelius Scipio Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 (edytowane) Chciałbym w tym temacie przedstawiać wizualizacje różnych meblasów.Może na początek taka sofa. Soft: tradycyjnie Cinema 4D + Vray 1.0876 + PS Będę wdzięczny za oceny i komentarze :) Pzdr. Adam-Cornelius. Edytowane 17 Październik 2008 przez Cornelius Scipio
Lis Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Łoj. Jedzie mi tu Panią z Niemiec. Render ładny choć sofa koło wzornictwa nawet nie leżała.
Gość Cornelius Scipio Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Lis pani z Niemiec ;)...ale nie dla pani z Niemiec.Zresztą już chyba każdy na forum miał z nią doświadczenia i to jak się obchodzi z ludźmi,ale to inny temat.... pzdr. Cornelius.
Touch Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 (edytowane) Tylko shader betonu popraw i tego ciemnego drewna(?) przy kanapie, chyba, że ono ma tak odbijać jak meble z PRL'u Pozdr Edit: Krawędź lewej ściany dorysowana w PS?;p Edytowane 30 Lipiec 2008 przez Touch
Morphe Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Ja nie mialem do czyniania z pania z niemiec :P - kanapa od strony designu lezy mi tak sobie... ale za to fajne studio tak :D
siwy Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 To ja jestem Panią Z Niemiec haha. do mnie tez nie dotarła jeszcze wizka ok. ale beton za mocno sie błyszczy, jakby był tłusty.
Jacuś Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 TA pani z Niemiec? Tez sie daliscie zwiesc latwymi pieniedzmi i obietnica, ze to video nie wyjdzie poza granice Niemiec? Nie wiem czy obietnicy dotrzymala, ale ludzie na ulicy patrza na mnie jakos inaczej. Bardzo ladna vizka! Moglaby byc mniejsza, bo wczytuje sie wieki.
Loki Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 kafle fajnie wyszły i światło zza kanapy, generalnie mi się kanapa nie podoba - jakoś nie kręcą mnie takie meble :) - ale render ok - kafelki to Displace czy model?
Gość Cornelius Scipio Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Hcpiter: dziękować :) Touch: Ok będę pamietać, beton tez mi nie leży ;) Krawędź w trzyde :) Morphe: No unikaj jak ognia :) thx :) Siwy: Taa chciałbyś ;P Beton j.w. thx :) Jacuś: Obietnice,a później zero odzewu. thx :) Loki: Dziękować :) Kafle modelowane ;) Pzdr. Cornelius.
Gość Cornelius Scipio Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Pojechałem HDRką :) pzdr. Cornelius
Predator Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 pikna robotka ! sofa rzeczywiscie ble ,ale prezentacja i oswietlenie w deche. Jak najbardziej mi sie podoba. Przyciaga uwage i to bardzo ! Pozdrawiam
Zbychowaty Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Ja też nie słyszałem nic o Smoku z Rzeszy :D Z tym glossem na betonie to wg deko przegiałeś pałke;) Render ładny, kanapy się boje;)
stillman Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 A może beton jest lakierowany? Lis. Pokaż coś swojego, co leży obok wzornictwa.
Gość Cornelius Scipio Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) Predator: cieszyć sie :) Zbychowaty: też cieszyć sie :) Stillman: zmieniłem nazwę wątku ;) Wrzucam kolejną prackę wyklepaną przez wczorajszy dzień.Oceny i komentarze mile widziane :) Soft:Cinema 4D + Vray 1.0876 + PS Pzdr. Adam - Cornelius Edytowane 3 Sierpień 2008 przez Cornelius Scipio
carlosss Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 no ale z dywanem to pan chyba przegiąłeś lekko ;) tak to nice ;)
routee Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 pani jadzia z odkurzaczem będzie wniebowzięta :D
patry Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Aaaa, dywan chce zjeść pufy i sofę :D I co do puf - ee... jak się na tym siedzi? xD
Touch Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Hmm... Wnętrze do pokazania modeli ok, ale same meble i dywan fee.
Predator Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Cornelius Scipio mam zapytanie ten ostatni projekcik to jakies zlecenie czy freestyle? Pytam bo chcialbym wiedziec czyjego autorstwa jest patencik z ruchomymi scianami (chodzi mi konkretnie o te sciany) ktory zastosowales w ostatniej wizce :). Bardzo mi sie podoba, w planach mam remont i do rozwiazania nietypowy problem z kamuflazem drzwi z salonu do sypialni. Szukam jakiegos pomyslu zeby te drzwi "zamaskowac" ale przy tym tez zeby byly funkcjonalne.
Gość Cornelius Scipio Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Siemanko :) Co do dywanu to jeszcze poprawie dziada,bo wygląda jak te miliony stworków z muminków :P Jestem na urlopie także nie mam czasu na zabawę z tym ;) Predator:Jak najbardziej możesz :) To był freestyle ;) Pzdr. Adam-Cornelius.
Pawelkos Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 Pierwsza wizka: bardzo ladnie, choc sama kanapa mi sie nie podoba za to podoba mi sie ten lakierowany beton na suficie. Druga wizka: ladna tak samo jak pierwsza tylko dywan przypomina wnetrze tkanki ludzkiej z ktoregos odcinka "Bylo sobie zycie" ;)
hcpiter Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 patent z ruchomymi scianami na szynie juz byl jakis czas temu :) A wizka ok chociaz dywanik mozna by bylo zmienic :) pozdro
Gość Cornelius Scipio Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Ok Panowie to mały upek ;)Poprawiłem muminkowy dywan i dołożyłem nowe wnętrze :) Pzdr. Adam-Cornelius ---------- Bedroom --------- Kitchen
!Ewert Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 kuchnia mi sie nie podoba, kamera za wysoko i jakoś zielono tam jest. ale pierwszy obrazek bardzo fajny - jest klimat
La R Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Mnie tam się podoba nawet z tymi "tańczącymi" flakonikami :)
Gość Cornelius Scipio Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Black Mamba: Taka trafiła sie refka :P Kamera na wysokości 180cm,więc trochę przesadziłem.Zielono bo chciałem troszkę pograć światłem :) Thx La R: Ha! Jednak Komuś podobać sie :D Thx :) W takim razie wrzucam kolejną wizualizacje ;) Soft: Cinema 4D + Vray 1.0876 + PS Pzdr. Adam-Cornelius ---------- Kitchen - ujęcie 1 ---------- Kitchen - ujęcie 2
hcpiter Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 beton super i ogolnie mebelek ladny ale ten rondel dla indyka i rozsypane korale trzeba bylo ominac ;) I jezeli to minimal ma byc to przydalo by sie ukryc te lyzki i wazoniki :) Ogolnie render klimat. Pozdrawiam
pressenter Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Moje zdanie na temat kuchni znasz. ;) Bardzo natomiast interesuje mnie jak zrobiłeś taki dywan tam wcześniej, bo prezentuje się całkiem przyjemnie. Koraliki? A to szmatka nie jest?
hcpiter Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Koraliki? A to szmatka nie jest? ;) to dzolk byl.
La R Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Dobre to się podoba i to ostatnie też fajne. Lubej też się podoba, zakładam że przez ten beton i widok za oknem ;)
Touch Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 przydałyby się jednak szyby w oknach;)
witkowski Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Zdecydowanie najbardziej interesujaca byla pierwsza, najbardziej skrytykowana sofa. Nareszcie projekt uciekajacy od utartych schematow. Natomiast reszta mimo ze zaprezentowana w pelni profesjonalnie tonie w otchlani podobnego myslenia europejskiej szkoly projektowania. To moze byc rownie dobrze kartell, bo concept jak i galliano casa.
Rekomendowane odpowiedzi