kliment woroszyłow Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 ........a potem wszystko i tak zakryje pokrywa...moja krew! dobra robota dziadku! ;)
mrys Napisano 8 Maj 2009 Autor Napisano 8 Maj 2009 Koniec już bliski. Jeszcze tylko kadłub, silniki i skrzydła :)
kliment woroszyłow Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 Ten zbok oczywiscie to zanimował, chowa sie w luki i pewnie nawet sie kółka kręcą....
Eddy__ Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 a teksturka tego ponad tym będzie lepsza czy taka zostanie ? :) bo tak to jest pięknie... robi wrażenie :) nie ma się czego więcej przyczepić
mrys Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 a teksturka tego ponad tym będzie lepsza czy taka zostanie ? :) To ponad tym to komory podwozia. Po zmontowaniu modelu w całość praktycznie w ogóle ich nie będzie widać. Poza tym one są oteksturowane wewnątrz, a to co tu widać to zewnętrzność z wynicowaną teksturą :)
M4rcus Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 no no, detal jak z tetrisa naprawde wspaniala robota, btw robisz dla pisma modelarskiego?
mrys Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 btw robisz dla pisma modelarskiego? Nie, to dla firmy, która takie modele sprzedaje do różnego rodzaju wizualizacji.
Oleksiak Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 Tylko się uczyć.. Z tego co widzę masz spore doświadczenie - mógłbyś się podzielić jakimiś wskazówkami co do postępowania z model pod teksturowanie ? Używasz jakiegoś standardowego studia pod tworzenie tekstur czy do każdego modelu musisz ustawiać światła od nowa ? Robisz i czy opłaca się robić detal na mapce pod dispa ? Normalnie czarna magia jak dla mnie ;) Jakbyś mógł choć troszkę rozjaśnić sprawę. A i jeszcze jedno: ustawiasz sobie riga pod te amortyzatory żeby Ci się wszystko samo składało czy bawisz się samemu w chowanie tego pod konkretny render ?
mrys Napisano 16 Maj 2009 Autor Napisano 16 Maj 2009 Używasz jakiegoś standardowego studia pod tworzenie tekstur czy do każdego modelu musisz ustawiać światła od nowa ? Robisz i czy opłaca się robić detal na mapce pod dispa ? A i jeszcze jedno: ustawiasz sobie riga pod te amortyzatory żeby Ci się wszystko samo składało czy bawisz się samemu w chowanie tego pod konkretny render ? Do renderowania wipów, a ostatnio także finalnych rzeczy używam Kerkythei. Przy wipach stosuję prosty układ oświetlenia oparty na współrzędnych geograficznych (w KT wybiera się gdzie, w jakim miesiącu i o której godzinie się dana scena "odbywa" a program ustawia "słońce"). Do tego albo sfera z niebem albo HDRI. Ponieważ póki co KT displace a nie obsługuje to i ja go ni eużywam :). Poza tym model ma być, wedle wymagań klienta, "ready to export", więc bardziej ambitne shadery z mety odpadają. Tylko mapy diffuse, specular i bump. Podobnie z animacją np. podwozia. Rigowanie odpada, bo klient chce ten model mieć w kilku formatach. Ustawiam tylko osie obrotu i animuje ręcznie wstawiając klatki. W sumie rig byłby idealny - ale nasz klient - nasz pan. Ateraz ostatni update w WIPie - otexturowany zewnętrze. Teraz tylko zebrać wszystkie elementy w kupe i finito :)
Oleksiak Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 Dzięki za odpowiedź. Te czerwone kropki jakieś dziwne jakby wklejone w PS i błagam daj większy render :D Może jakiś render gdy samolot zaczyna lądować - podwozie mógłbyś ładnie pokazać ;) A model to już chyba wiesz że fajnie wyszedł. (większy render proszę ;))
kliment woroszyłow Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 oh! jaki piekny samolut wypieronił prezes! po trzykroć oh! :) EDIT: smigiełek w ruchu mi tylko brak ;)
peter_f Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 Prześliczny model Marku! Jak patrzę na te tłumiki płomieni to mi ślina cieknie. Rewelacja! 5* Daj Boże jakąś scenę tego cuda w akcji!
kliment woroszyłow Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 .... Daj Boże jakąś scenę tego cuda w akcji! Ja rozumiem podlizywac sie Prezesowi, a jakze, sam sie podlizuje w nadziei ze mi odpuści te zaległe składki, ale mówic per " Boże" to juz chyba przesada...szczyt lizusostwa!....składek ci i tak nie daruje Piotr bo to przechera i liczygrosz..centuś rzekłbym, choć un nie z CK miasta Krakowa :D
mrys Napisano 16 Maj 2009 Autor Napisano 16 Maj 2009 Daj Boże jakąś scenę tego cuda w akcji! Ma być, tylko mi do niej Lanca brakuje ;)
Oleksiak Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 O jaka miła niespodzianka dopiero teraz wczytały się wszystkie 3 obrazki :D A na co jest ta obręcz pod spodem ? Tak wyskoczę z czymś co mnie ostatnio zaczęło dziwić: czemu nie naszło Was jeszcze żeby zebrać się jakoś do wspólnego projektu/któw? Jak mnie to dziwi :P - to tak propo ostatniego posta. Co do Twojej pracy to powiem Ci że czekam na jakąś scenkę bo teraz nie czuć jakoś tego samolotu jak dla mnie zalatuje takim małym modelem, a on chyba spory jest ? Może jakiś studyjny render ? no.. czuje jakiś niedosyt, wybacz ;) Śledziłem calutkiego wipa i ten model jest o wiele bardziej zaje*** niż teraz jak się tak na niego patrze - takie moje odczucia. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz ;)
mrys Napisano 16 Maj 2009 Autor Napisano 16 Maj 2009 Śledziłem calutkiego wipa i ten model jest o wiele bardziej zaje*** niż teraz jak się tak na niego patrze - takie moje odczucia. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz ;) Bo generalnie jak sie widzi kupę śrubek, tłoków, kabli, blach, opon i innego technologicznego badziewia to robi wrażenie. A jak to się tę kupe zmontuje to patrzysz a tu maluch... :)
kliment woroszyłow Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 W imieniu własnym oraz reszty członków GMSu składam najszczersze gratulacje z okazji ukonczenia tego pieknego modelu! To mówiłem ja, klimciu woroszyłowiec v-ce prezes drugiej klasy, a w zeszłym tygodniu nie mówiłem bo byłem chory.....
peter_f Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 Dołączam się powinszowań i jako następny przedstawiciel grupy zalegającej ze składkami członkowskimi pragnę pogratulować Prezesowi tego volk-cuda!
Rekomendowane odpowiedzi