Uriel Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 około 30 minutowe ćwiczenie kolorków, baza czarno biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 troszkę szkiców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 (edytowane) takie szybkie koncepty amazonek, dla ćwiczeń Edytowane 7 Kwiecień 2010 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Ty korzystasz z jakichs refek robiac te koncepty, cyz jestes obiezyswiat i jadles weza z indianami? :D Bardzo fajne prace, duzo lepiej juz operujesz walorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 nie no, te amazonki to wyypassss; zwłaszcza te ostatnie maja takie swobodne pozy. jakbyś je pokończył każdą z osobna, i wymęczył je to byś miał armie amazonek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Smiem twierdzic, ze taka jedna by go zajezdzila, a co dopiero caly harem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Daj na koniec pracy delikatnego sharpena to się tego "mydełka" pozbędziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 (edytowane) icecold- bez referek ale myślę że tylko na tym ucierpiały. Próbuje więcej z głowy lecieć by se wyobraźnie rozwijać tej nigdy dość, a odnośnie jazdy to mocny zawodnik jestem więc pewnie podołam :), tylko na początku stwoże kilka różnych schematów kulturowych. więc takich niedokończonych szkiców się namnoży. A później będę dokańczał najlepsze co tam wybredny jestem :) Edytowane 8 Kwiecień 2010 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 takie stworzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 bardzo szybki szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 Egipcjanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 8 Kwiecień 2010 Share Napisano 8 Kwiecień 2010 o, lubie takie szkice. nad pozami mozna by jeszcze popracowac. najlepieej stanac przed lustrem w danej pozycji i pogapic sie jakies 15 min studiujac co i jak. niekoniecznie trzeba od razu rysowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 Coś przed snem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Zmęczyła się tym zamiataniem najwyraźniej, bo ma spocone cycki. Ale to chyba wiedźma z Australii (po kapeluszu mi się zdaje, tzn. po tych wisiorkach do odganiania much), więc trudno jej się dziwić;) Te sylwetki wyżej są bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2010 (edytowane) lukanus po prostu rysowana by rysować bez pomysłu, a tu Serafin bez referek, ta ciecz pod nią będzie krwią. Edytowane 9 Kwiecień 2010 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 fajny pomysł ze skrzydłami na oczy. ale piersi są ZDECYDOWANIE ZA DUŻEEE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Szkoda że nie mój, serafiny mają ponoć takie skrzydła, jako anioły najbliżej pana mają parę skrzydeł do przysłaniania oczu,aby nie widzieć jego oblicza to jego obrońcy, zawsze się zastanawiałem poco mu obrońcy :). Istoty ognia najpiękniejsze z aniołów razem mają 6 par skrzydełek. Tak masz racie z piersiami rzeczywiście przesadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 o kurcze, nawet nie czytałam nigdy o zastępach aniołów, a tu takie ciekawostki ;D Biblia inspiracją dla twórców fantasy XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Jeśli chcesz się trzymać Pisma, to wiedz, że aniołami nie są postaci kobiece, a na pewno nie nagie. Myślisz, że czemu nawet stopy zasłaniają ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Reszta to już takie moje fantazje, właśnie się doczytałem że miały 6 skrzydeł, a nie 6 par powinienem najpierw poszukać referek zanim wiozłem się za rysowanie. Męski szowinizm to pewnie dlatego niema aniołów kobiet ale mi tam kobiety mają bliżej do aniołków, a odnośnie nóg to nie mam pojęcia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Seraphim_-_Petites_Heures_de_Jean_de_Berry.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 zawsze się zastanawiałem poco mu obrońcy :) A po co Mu oblicze ? :) Tak to sobie wymyślili, parę tysięcy lat temu trochę inaczej widzieli świat. Za takie pytania pewnie byłbyś ukamienowany :D Dla mnie wielkość piersi ok :] Tylko po co aniołom piersi ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Imo do "za duze" to jeszcze im odrobine brakuje, ale sa jakos tak szeroko osadzone, gdyby im nadac mase i troche bardziej scisnac to mozna by je nawet nieco... no nie ważne, zrobisz jak Ci podpowie sumienie ;) Gdyby patrzec na same wzgledy praktyczne, to by taki serafin musial wygladac bardziej jak pradator. A tak, z cyckami, to jest chociaz reprezentacyjny. Wczesniejsza masowka konceptowa wyszla super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 A po co Mu oblicze ? :) Tak to sobie wymyślili, parę tysięcy lat temu trochę inaczej widzieli świat. Za takie pytania pewnie byłbyś ukamienowany :D Dla mnie wielkość piersi ok :] Tylko po co aniołom piersi ? :) Uriel - Serafowie nie byli obrońcami, tylko posługiwaczami. SBT77 - A ja na przykład widzę w ten sposób świat i wierzę Biblii dużo więcej, niż bandzie najlepszych naukowców. Nie chcę się z nikim kłócić, ale bardzo by było miło, gdybyś nie wypowiadał się w tak sceptyczny sposób. EDIT: No poza tym anioły są istotami sterylnymi, to nie ludzie ze skrzydłami, nie posiadają na przykład narządów rozrodczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 SBT77 - A ja na przykład widzę w ten sposób świat i wierzę Biblii dużo więcej, niż bandzie najlepszych naukowców. Nie chcę się z nikim kłócić, ale bardzo by było miło, gdybyś nie wypowiadał się w tak sceptyczny sposób. Mam więc zaprzeczyć sobie i temu jak ja to postrzegam ? Sceptycyzm to nie to samo co atak, czy próba obrażenia kogokolwiek. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swojej wizji świata, szczególnie na płaszczyźnie religijnej, która jest dość delikatną sprawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 O nie, nie o to mi chodzi. Rozumiem, że nie chciałeś nikogo urazić i że nie chcesz zmieniać niczyich poglądów. Ale jednak jeśli mówisz, że ludzie sobie dawno to i tamto wymyślili, to na przykład godzi mocno we mnie. Nie mówię, abyś siedział cicho ze swoimi przekonaniami, albo abyś je zmienił, tylko byś troszkę subtelniej do tego podszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Luz chłopaki. Joel kiedyś wyczytałem coś innego ale kłócić się nie będę, a tu piekiełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Imo jakas doza sceptycyzmu jest wskazana, trudno rozpatrywac wszystko doslownie, chociazby z tego powodu, ze tekst Biblii z ktorym zwykle mamy do czynienia to tylko tlumaczenie, a wiec jedynie intrpretacja tekstow hebrajskich, aramejskich i greckich, ktore same w sobie sa dosc enigmatyczne i nawet z hipotetyczna idealna znajomoscia przynajmniej realiów kulturowych tego obszaru i okresu historycznego, o jednoznacznosci nie moze byc mowy. Chyba sam Kosciol sie przy tym nie upiera. P.S. Nie chcialem przy tym zabrzmiec jak jakis swiadek Jehowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Imo jakas doza sceptycyzmu jest wskazana, trudno rozpatrywac wszystko doslownie, chociazby z tego powodu, ze tekst Biblii z ktorym zwykle mamy do czynienia to tylko tlumaczenie, a wiec jedynie intrpretacja tekstow hebrajskich, aramejskich i greckich, ktore same w sobie sa dosc enigmatyczne i nawet z hipotetyczna idealna znajomoscia przynajmniej realiów kulturowych tego obszaru i okresu historycznego, o jednoznacznosci nie moze byc mowy. Chyba sam Kosciol sie przy tym nie upiera. P.S. Nie chcialem przy tym zabrzmiec jak jakis swiadek Jehowy ;) Jeśli chcesz zrozumieć Pismo, to nie zrobisz to ludzką logiką, to nie jest do rozpatrywania, bo jest ono dla prostych ludzi, którzy szczerze to przyjęli. Ludzie popełniają ten błąd, że zamiast żyć tak, jak jest tam napisane, kombinują przy tym i próbują interpretować. Jakbym ja powiedział, że jakiś obraz jest ok, a sztab znawców zastanawiałby się co dokładnie miałem na myśli. No ale nic, przepraszam was, że tu awanturę wywołałem w teczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Mysle, ze zagolopowaliscie sie w tej dyskusji. to jest teczka na forum max3d.pl a nie jakis religijny portal. Fajny speed Uriel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Ale tu sie toczy dzentelmenska dyskusja o racji bytu cyckow u serafina, a nie o religi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 przynajmniej mi teczkę ożywiacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Ale tu sie toczy dzentelmenska dyskusja o racji bytu cyckow u serafina, a nie o religi. Aa to juz inna sprawa, smialo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 szkic na ChC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2010 (edytowane) szkic z pamięci i referka szkic luisa royo Edytowane 12 Kwiecień 2010 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 praca z panią od tyłu: kadr prawie jej głowe obcina. ale tatuaż ma fajny ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2010 wiem wiem to niby szkic tylko ale nie powinienem już robić takich błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2010 takie coś na TS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Wstempny linart na Chc Driada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 przyjemny szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArchiSphera Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 świetny szkic, aż nie mogę się doczekać koloru ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Ćwiczenie kolorku z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 moim zdaniem kolorek to można ćwiczyć tylko z natury albo ze zdjęć :P za to kompozycja bardzo fajna, bo ciągnie obserwatora "wgłąb" kadru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 podoba mi się ten ostatni;D może jeszcze jakieś detaliki albo szum na jaśniejszych powierzchniach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2010 takie coś przed snem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 troszkę szybkich szkiców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Mam taki pytanko do ogółu społeczności może ktoś wie jakich materiałów używa się do tworzenia rzeźb, najlepiej jakąś masę plastyczną wszystko poza gliną :), chciał bym się tym zająć a nie bardzo wiem od czego zacząć i jakieś tutki także były by miłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 masa chemoutwardzalna albo termoutwardzalna na forum pisało o tym opcja szukaj się kłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Ja polecam super sculpey'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 To moze rownolegle pobaw sie cyfrowa glina w Zbrushu, czy Mudboxie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 wielkie dzięki, a tu coś nowego z wyobraźni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi