adek Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Wiemy już z oficjalnej strony Adobe, że premiera produktów nowej generacji tej firmy odbędzie się już 23 września. Nie znamy oficjalnych szczegółów odnośnie nowych pakietów jednak coraz więcej informacji pojawia się na ten temat w internecie. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=324
Tomala Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 A ja jestem ciekaw tego malowania po obiektach 3d w nowym photoshopie, czy wreszcie będzie można zapomnieć np o bodypaincie?
CzAk1 Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Adobe coraz bardziej przystawia się do 3D więc może zaskoczom nas czyms fajnym. Jednak czy sa w stanie od razu wyprzec jakis program z rynku to watpie. chyba jeszcze brak im doświadczenia w tej dziedzinie.
Nezumi Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Eeee tam, po prostu gadzeciarska implementacja tego 3D. Tez sie zachwycalem jak uslyszalem ze bedzie w CS3 a potem okazalo sie to co niczego tak na prawde nieprzydatne. Watpie zeby malowanie po modelu bylo wyzszych lotow - z reszta nie musi bo PS nie jest do 3D. Fajnie ze szybszy, ze korzysta z mocy kart grafiki, ze ma zaimplementowane to fajne "resajzowanie".. Zobaczymy co tam pod maska jak wyjdzie jakies demko z reszta... A swoja droga - mam nadzieje ze to nowe logo to zart...
CzAk1 Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Bajdełejem...Ktos właśnie czai o co chodzi z tym nowym logiem. Widziałem nawet jauz reklamy z tym..ale czy to odnosi się do całego pakietu czy tylko Photoshopa? I czy to oznacza, ze nie bedzie już tych oznaczeń typu "Ps", "Ai"...
streaker Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Podoba mi się to co szykują - wykorzystanie gpu, optymalizacja dla dużych plików (mam nadzieję, że poprawili też szybkość otwierania - bo czekając po 2 min na niektóre pliki można się zirytować), malowanie w 3d - nie musi nawet być najwyższych lotów - do ukrywania szwów nada się idealnie. Czekam niecierpliwie na demo, żeby zobaczyć jak to wyjdzie w rzeczywistości. PS. również mam nadzieje, że logo to jakiś ponury żart, cs3 fajnie ujednoliciło ikony - dajac wrażenie spójności wszystkich programów, a teraz takie elo-młodzieżowe 'coś'
Nezumi Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 ...a teraz takie elo-młodzieżowe 'coś' Widocznie nie jestesmy "cool" :( Ja dodatkowo mam tez "ZWYKLEGO pc" a nie Mac'a...
aspenboy Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 I pewnie znowu nie będzie żadnych ulepszeń w zakresie digital paintingu... :/
Gith Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 buhahahah, a dopiero co CS3 zainstalowalem :D
Wit Napisano 13 Wrzesień 2008 Napisano 13 Wrzesień 2008 Ciekawe ile upgrade będzie kosztować. Jeśli kilka tysięcy to raczej nie warto dla kilku bajerów.
Nezumi Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Za kazdym razem jak czytam taki koment to mnie krew zalewa jasna i niespodziewana. Juz samo korzystanie z mocy kart graficznych i (podobno) gigantyczne przyspieszenie, komfortowa praca na duzych plikach - ciezko to podciagnac pod "jakistam bajerek". Jesli ktos poprawia sobie na PS zdjecia do "naszej klasy" to to faktycznie nie sa mu potrzebne takie cuda. Kazdy kto robi jakies kilkumetrowe projekty doceni to i zaplaci, bo ta legendarna juz cena jest tak na prawde niska, tylko trzeba na shopku pracowac - wtedy sie zwraca i to bardzo szybko.
miriam Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 I szkoda że tak późno Adobe w końcu dostrzegł że komp to nie tylko procesor, heh.
Nezumi Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 (edytowane) Czemu szkoda ze pozno - to ktos dostrzegl to wczesniej? Ile jest obecnie na rynku aplikacji korzystajacych z mocy kart graficznych? Edytowane 23 Wrzesień 2008 przez Nezumi
miriam Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Z tego co czytałem jakiś czas temu to PIXELMATOR (pod MAC'a), ale szkoda, że późno ponieważ upgrade będzie zapewne dość drogi, a ja zainwestowałem w CS3. I m.in. w tym znaczeniu jest to przynajmniej moja porażka, cóż czas pokaże co i jak z tym będzie na razie z tego co widzę upgrade to koszt koło 600$, ciekawe ile będzie kosztował u nas. Oraz kiedy będą dostępne wersje testowe :). //Pozdr.
cassanunda Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 wersje testowe nie są jeszcze dostępne.. na razie można się zapisać.. i czekać na info
Rekomendowane odpowiedzi