Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie patrzcie na podloge. Na v-ray\'u subdivs 2 renderowal mi pol godziny .. i to bez GI .. nie mam pojecia czemu ale praca ma 90 000 face\'ow .. moze ktos poradzi jak zredukowac ta liczbe ? po prostu zle ustawilem odbicie na podlodze a pozniej nie mialem czasu renderowac .. ocencie reszte

piano.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zabardzo nie ma co oceniac. fakt ze vray tak dlugo ci renderuje ma wiecej wspolnego z ustawieniami materialu, renderera i swiatla niz z iloscia faceow.

Napisano

skasuj materialy nadaj temu nowy material vraya (defoltowy) mozesz rozjasnic kolor dyfuze i reszty nie ruszaj - na razie

- bedzie o wiele szypciej

Napisano

:o:o:o:o

cie choroba!!!!

90.000 faceow? TAKIE COS????

matko boska elektryczna zmiluj sie nad nami!!!!!

modelowales wnetrze tego pianina czy co?

bys nie powiedzial wzialbym to za low - polly(no powiedzmy robione na beauty render z racji na teksture z odbiciami :) ). spokojnie moglbys sie z miescic w (na oko) 90 razy mniejszej liczbie....

jpg-ow tez nie kompresujesz? obrazek ladowal sie godzine... :mad:

Napisano

matis gdzies ty upchal 90.000 faceow narazie to moj czolg ma kolo tylu !!!! ja Ci chetnie powiem jak zredukowac ich liczbe tylko powiedz gdzie one sa...

Napisano

Matis: mo nie znęcaj się nad nami 8). włącz \'edged faces\'

i pokarz nam screen\'a 8). mogę się założyć że 75% jest w kablu 8]. btw. skompresuj pliki które wrzucasz w takie publiczne miejsca; nie wszyscy mają światłowody! 8/.

Napisano

A co do samego modelu to popraw ustawienia klawiszy, po lewej stronie na początku klawiatury powinny być 2 czarne klawisze a nie jeden, w ogóle po prawej stronie też jakoś dziwnie się te klawisze kończą, nie chciało mi się liczyć ile tam masz klawiszy ale powinno być 88:).

Napisano
  • Autor

ee no nie wiem model jest wykonany dokladnie

tak jak moje domowe pianinko .. moze masz fortepian albo cos innego ? moje pianino pochodzi sprzed wojny .. a model byl dokladnie mierzony co do centymetra i klawiszy mam tyle ile w domu ..

Napisano
  • Autor

ok pliczek juz skompresowalem.

sorka za to nie pomyslalem.

a tak ogolnie :

samo pianino liczylo : 30 000 face\'ow

nalozylem na obiekty optymize tak jak poradzil mi przyjaciel i obiekt obecnie liczy 7 000 face\'ow .. wciaz za duzo?

btw. obiekt byl robiony jako low poly .. nie wieim czemu sie tak stalo ..

Napisano
  • Autor

7 K a 30 K to juz duza roznica, a gdzie sie podzialo pozostalo 60 K z tych 90 K

no jest roznica ... po prostu na polke na ktorej stoja nuty nalozylem przez przypadek meshmootha i zapomnialem go wywalic .. ilternation ustawilem na 3 badz 4 i mialo to z 30 000 face\'ow ... gdzies z boku zostalo siedzonko ktorej mialo tez z 10 000 z meshmoothem i wywalilem ten \'stojak na parasol\' ktory mial z 8 000 .. kartki tez stracili meshmootha .. a wyglada prawie tak samo .. przynajmniej sie nauczylem czegos .. z 90 000 zszedlem do 7 000 :)

Lucas klawisze sa OK tak jak w prawdziwym pianinie

da :) wiem :) mowie przeciez ze wszystko mierzylem z 2 razy :P
Napisano

matis: a ja mam pytanie. ty to robisz poly??? po co ci ten meshsmoot takie rzeczy robi sie z przekroju krzywej i extrude plus ewentualnie minimalny extrude i bevel na krawedziach.

Napisano
  • Autor

juz nie ma meshmootha ;) spoko ;).

No Edit Poly :)

Musze jeszcze te Chamfe czy jak to sie nazywa na krawedzie nalozyc ...

male_not_full.jpg

a tak ? tylko nie zdazylem rendera dokonczyc i strasznie male jest ..

Napisano

a tam na dole gdzie sie trzyma nogi nie powinno byc dwoch pedalow? Moje zabytkowe pianino takowe posiada!

I wykop ta paskudna posadzke, materia pianina tez pozostawia do zyczenia - to powinna byc czysta polyskliwa biel, a dla kontrastu mogloby byc hebanowo czarne lub z brazowego drewna...

Popracuj nad tym

pozdr

Napisano

Z rendera na render, coraz lepiej :).

Widac postep, w ostatnim nawet GI jest bardziej widoczne :].

Jak poCamferujesz te krawedzie, to daj np.: jedno mocniejsze swiatlo tylko dla Specular`a... wtedy mozesz bardziej wyeksponowac te krawedzie... ale to tak w ramach testow :)

Pozdrawiam.