Noic Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 witam w mojej głowie urodził sie niedawno pomysł na krótki film -myślę że ok 5min ale okaże się w praniu. to może kilka słów o \"scenariuszu\": akcja dzieje sie na pustyni po katastrofie nuklearnej -tylko piasek i pozostałości po cywilizacji ludzkiej... piasek piekielnie gorący,nad nim \"falujące\" powietrze -uch... (tylko nie wiem jak to zrobię od strony technicznej). po pustyni idzie koleś na szczudłach :) dlaczego szczudła??? -a dlatego że dzieki nim może chodzić znacznie szybciej a poza tym chronią go przed upałem rozgrzanego piasku (teoria troche naciągnięta ale nie śmiejcie się :) kiedy tak sobie idzie jedno ze szczudłów zapada mu się gwałtownie, on ledwie utrzymuje równowagę. próbuje je wydostać opierając się na tym drugim ale te drugie też się zapada. biedak musi zejść na ziemie. gorąco jak cho......a ale co tam -koles napręża się jak może... i zamiast wyciągnąć szczudła sam wpada w piach tak że mu tylko głowa na powierzchni zostaje :( po niedługim czasie ginie. the end narazie pracuje nad postacią. oto kilka renderków: nie zależy mi na maksymalnym realiźmie... fajnie by było ale ja dopiero zaczynam zabawę z maxem. narazie skupić sie chcę na animacji postaci. to chyba narazie tyle... updaty pewnie za tydzień bo na tyg. nie mam dostępu do netu. czekam na Wasze posty. pozdrawiam
Vogel Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Originally posted by Noic po pustyni idzie koleś na szczudłach :) dlaczego szczudła??? -a dlatego że dzieki nim może chodzić znacznie szybciej a poza tym chronią go przed upałem rozgrzanego piasku (teoria troche naciągnięta ale nie śmiejcie się :) Raczej mocno naciągana - znaczy ze koleś się nie zapada na tych szczudłach w sypkim, pustynnym piasku? Hmm?
Noic Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 nie chciałem się wdawać w takie szczegóły... szczudła będą miały odpowiednie (nie wiem jak to nazwać) -\"stopy\" take wypasione szczudła :)
Master Kiełbaster Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Ciało faceta może być, trochę gorzej jest z teksturkami ubrań. Łeb jest strasznie pokrzywiony na szczęce koło brody(na ostatnim renderze), a uszy są za głębokie.
Noic Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 dzieki za uwagi Master. tak jak napisałem nie zależy mi aż tak bardzo na realiźmie ale jak będę miał czas to poprawię \"małe conieco\"
Ebor Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 a z czego będą szczucła ?? tak żeby się nei zapaliły, nie stopiły itp. ;)
Son__Goku Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Albo mi sie zdaje albo glowa to FaceGen Modeler?:P No nic czekam na nowe posty z twojej strony zobaczymy:) Powodzenia...:P
Noic Napisano 27 Luty 2004 Autor Napisano 27 Luty 2004 do Son__Goku: co do głowy to faktycznie model nie mój (ale to nie f.Modeler) - chociaż nie wykluczam że jeszcze podejmę się zrobienia jej samodzielnie. po prostu nie umiem jeszcze tak sprawnie modelować by wyszedł mi poprawny model... a czy ten FaceGen Modeler to plugin do max\'a? dobra a teraz co nowego... w trakcie pracy nad szczudlami zaszło kilka zmian -właściwie to szczudła zmieniły się na kroczącego mecha :) zresztą sami zobaczcie... jeszcze nie jest skończony więc chętnie widzę uwagi co zmienić... a co Wam sie podoba (jeśli wogóle coś jest takiego) oto renderki: jak widać wiele jeszcze do zrobienia... scenariusz też się zmienił, ale o tym więcej jak już będę miał w glowie finalną wersję... powiem tylko że chciałbym aby pożarł go stworek rodem z Diun\'y :) czekam na posty kto chciał to sobie obejrzał, pośmiał się z tego pięknego pisuaru [lol2]... ale już wystarczy... zdejmuje renderek a jak ktoś chce jeszcze pooglądać to powinno coś być na www.kolo.com.pl
sanki Napisano 27 Luty 2004 Napisano 27 Luty 2004 z wygladu przypomina troche chodzacy pisuar :D Jak on ma w tym sie poruszac ??
Noic Napisano 28 Luty 2004 Autor Napisano 28 Luty 2004 wiedziałem że mi to coś przypomina :) popracuję nad tym dzięx
Loozack Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Originally posted by sanki z wygladu przypomina troche chodzacy pisuar :D buhahahahahah [lol2] dokładnie :D zrób może animkę jak facet próbuje się odlać a ten pisuar mu ucieka :D [piwo]
kru Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 buahahaha chodzacy pisuar - niezle niezle :D uciekajacy pisuar rotfl to jest niezly pomysl na animke - moze zrob konwencje komediowa a\'la monty python\'s? (czy prawa do pomyslu sa zastrzezone - bo moze sam sie skusze )
leander Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Świetny pomysł! Uciekający pisuar przyniesie Ci sławę! Obok takiej animki nikt nie przejdzie obojętnie! Powodzenia! :)
chveti Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 tylko za nim sie odleje niech pobiega po pustyni na szczudłach:D
RadX Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Opatentuj ten pisuar na nogach ! Bo znów nam ukradną ten patent amerykanie !
Noic Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 zamieszczam kolejne fazy produkcji mojej animacji. wiele jeszcze do zrobienia ale czekam na opinię i krytykę Mam nadzieję że teraz wygląda trochę lepiej :) Postaram się niedługo dorobić więcej szczegółów i może teksturki... narazie tylko drabinka i uchwyt ułatwiający wsiadanie do mecha (będzie także drabinka na nodze ale narazie zająłem się kabiną)
dirty Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 siakas mala ta drabinka.... tak w ogole to daruj sobie te nogi i zrob jakies kola albo gasianice... zrob jakis pojazd zamiast mecha...
Sharp Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 kabinka spoko, teraz fajnie wyglada. Radze ci teraz sie skupic nad stawami, całym mechanizmem aby potem przy podpieciu do kosci trzymalo sie kupy. No i same nogi jak napisales fajnie uszczegolnij, nie wspominajac o stopie-platfusie,zmien ją bo jakos tak nie pasi jakoś..:] I taka mała rada odemnie, to to zebys przy modelowaniu robil wszystko z mysla o animacji, narazie bez kosci mozesz polaczyc to co cie interesuje w hierarchie, potem pivota poprzestawiac po to zeby przetestowac zgiecia , czy poszczegolne części nie beda nachodzic na siebie i czy wogole beda sie zginac tak jak trzeba, potem moze zaoszczedzic to duzo czasu...powodzenia
mkk3a Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 noic, z tym pożeraniem przez piaskala (czerwia wg starego tłumaczenia) to mówiłeś serio? bo mi to by się bardzo spodobało :D ciekaw jestem jaka byłaby twoja wizja tego stwora z Diuny-Arrakis
Damian Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Pomysł ze szczudłami był lepszy, zawsze jakos orginalny, ale mimo to pomysł nie jest zamknięty, to pomysł na ujęcie, a nie na film, wiec spokojnie z tym \"scenariuszem\" itp :) to pomysł a nie wykonanie powinno być wyzwaniem, (a wykonanie powinno byc oczywiscie na korzysc pomysłu :) ) dam Ci taką rade więc, pomysl najpierw co chcesz zrobic a pozniej zacznij robic :)
Anonymous Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Fajnie jestem Twojego brata Kuby kolegą!! Też mam Maxa :D:D cool pomysł
Noic Napisano 24 Marzec 2004 Autor Napisano 24 Marzec 2004 zamieszczam kolejne updaciki. są wstępne teksturki - wiem że się rozjeżdzają ale uczę się dopiero teksturowania :) ... i tak to wyszło postaram się niedługo zrobić teksturki kabiny
silver_pl Napisano 3 Kwiecień 2004 Napisano 3 Kwiecień 2004 jak na poczatki w texturowaniu to jest extra(ja wogule jeszcze nie umie tak texturowac:()
Master Kiełbaster Napisano 3 Kwiecień 2004 Napisano 3 Kwiecień 2004 Chyba górna część pisuaru powinna być żóltawa :D Chyba że ktoś nie trafił :)
chveti Napisano 3 Kwiecień 2004 Napisano 3 Kwiecień 2004 Originally posted by Master Kiełbaster Chyba górna część pisuaru powinna być żóltawa :D Chyba że ktoś nie trafił :) heheheh , nie peszyć artysty:D
Noic Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Napisano 4 Kwiecień 2004 no i teksturki kabiny... beznadziejnie sie rozchodzą :( ale nie będę narazie poprawiał
Damian Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 no teraz tylko koles jeszcze na krzesełku, i film gotowy ;)
Noic Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Napisano 4 Kwiecień 2004 ...no tak ...tylko że wcięło mi gdzieś teksturki kolesia :( i chyba będę musiał zrobić je jeszcze raz :( fuck
Anonymous Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 no to całe szczęście - zawsz jak się coś robi drugi raz robi się lepiej - a te stare były słabe niestety
Rekomendowane odpowiedzi