Pussik Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Nareszcie, po kilkudniowej przerwie, moge zamieścić rendery mojej pierwszej poważnej pracy w 3D Studio. Wykonanej w pierwszych 3 tygodniach zapoznania się z Maxem. Dla całej sceny wykorzystane zostały 4 źródła światła (omni) oraz 20 000 polygonów (10 000 na samą karte, bez chłodzenia). Całość renderuje się około 6min. w scanlinie, na At XP 1900+, GF2 PRO i 256MB DDR. Topic przeniesiony z WIP`a: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8714 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 NO jak na 1 pracke to bardzo ladnie Ci to wyszlo. Model szczegolowy, gorzej juz troszke z jego przedstawieniem ale przymkne na to oko z wspomnianego wczesniej powodu :cool: Pozdrawiam i zycze udanych kolejnych projektow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuriel Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 zgadzam się z Pionierem. tylko temat troszkę nie ciekawy, przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Wtyczka od wiatraka nie powinna być wyszmutowana :) Ale ogólnie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 mania z samochodów przeszła na komputery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Podpisuje się pod postem Pioniera. I tak jak ww. czekam na kolejne ukończone projekty. PS: Zombo - jak juz coś piszesz, to moze na temat, co?? Pussik oczekuje komentarzy do swojej pracy a ty tu ni z gruszki ni z pietruszki piszesz o \"aktualnie panujących trendach\" w dziedzine 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 no... kolejny \"samochod\" - ... nie wiem co ocenic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinkit Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 no nie ja to takiego czegos za 2 lata nie zrobie a tu widze ze poczatkujacy takie prace tworza, moze sobie odpuszcze maxa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Nom fajne fajne - ale nie wiem co lepsze - avatarek czy pracka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Praca taka jak nastrój wykonawczyni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Originally posted by Herman Nom fajne fajne - ale nie wiem co lepsze - avatarek czy pracka :) Avararek lepszy. Ogolnie to wymodelowane jestt to niezle ale co obiekty są stosunkowo proste i łatwe do zrobienia. Nie to mi jednak nie pasuje. Nie pasuja mi materialy. Radiator i Wiatrak wygladaja mi sztucznie (nierealistycznie). Troche sie zdziwilem efektami bo ja po 3 tygodniach zapoznawania sie z maxem nic nie umialem wymodelowac. Powodzenia w nastepnych pracach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Moze i ja gupi jestem, ale mi to wyglada na zdjecie:) jezeli sie myle, to chcialbym wiedziec skad wzielas texturki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandra Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 To super widziec inne dziewczyne robiaca grafike komputerowa.!! Brawo za swiatlo wyglada jak foto. Pozdrawiam! Dziewczyny sa lepsze w grafika, prawda Pussik? ;) (dziwny nick, u nas to troche brzydki brzmi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 26 Luty 2004 Share Napisano 26 Luty 2004 kolejna dziewczyna ?? ekhm to znaczy kobieta i to z NY. :D:D:D no no robi sie ciekawie. a co do pracki to jest ok (wszystkie konkrety juz zostaly powiedziane ) :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuriel Napisano 26 Luty 2004 Share Napisano 26 Luty 2004 Sandra: światło akurat nie jest tu najleprze 8). pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AravaL Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 No, no... slicznie to wyglada, modelowanie opanowane, texturowanie i tworzenie materialow pod kontrola, oswietlenie i rendering tez ma poziom... i to wszystko po 3 tygodniach!...respect...ja po 3 tygodniach odkrylem dopiero opcje \"render\" ;) Pracka wyglada stosunkowo profesjonalnie [zdejmowany radiator ;) ] i ogolnie milo sie na to patrzy... GooD Work! ps. coraz wiecej dzielnych kobiet wkraczajacych w swiat grafiki 3d... ten swiat sie zmienia... i to na lepsze :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 A mnie sie nie podoba !! Moglas wymyslec cos bardziej tworczego niz bebechy blaszaka !! wykonanie takie sobie !! a i jak to pracka po 3 tygodniach zapoznawania sie z maxem to chyba 24h siedzialas i go studiowalas !! Albo jestes fenomenem [lol2] Ale dzieki tobie mozna troche sie posmiac pracka jak pracka ale tyle sliniacych sie kolesi wokolo ciebie to juz nie codzienna sytuacja tak czy inaczej pozdro (ciekawy tylko jestem jak by twoja pracke zamiescil ktos inny i facet oczywiscie , juz nie dostal by tak pochlebnych opini ) wiec ciesz sie ze kobieta jestes i oby ci ziemia lekka byla !! PUSIK fajny nick kojazy mi sie z tym z czym kojazy sie kazdemu na tym forum !![lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garfield_junior Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 A ja powiem tylko jedno... to jest NIEMOŻLIWE żeby po trzech tygodniach obcowania z maxem mieć takie efekty! Sam siedze w tym od kilku miesięcy(ale tak na \"poważnie\" to od dwóch tygodni :) )i czegoś takiego bym nie zrobił... nie wierze że jakaś superlaska jest lepsza w maxsie niż ja :( aha, jeszcze jedno, ten twój avatarek Sandro to prawdziwe foto? jak tak to respect dla ciebie... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 o tak Pussik to baaaardzo fajny nick, taki wymowny i nic nie sugerujący... :D jak na 1st powaną prackę to super! za malo jest płci pięknej na forum, wezcie sie piękności do roboty! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Originally posted by Sandra To super widziec inne dziewczyne robiaca grafike komputerowa.!! Brawo za swiatlo wyglada jak foto. Pozdrawiam! Dziewczyny sa lepsze w grafika, prawda Pussik? ;) (dziwny nick, u nas to troche brzydki brzmi). wez wez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Dzięki za wszystkie komentarze. :-) Nie będe nikogo przekonywać, że w 3 tyg. zrobiłam karte, bo po co. :-) Narazie mam przerwe od 3D Maxa ... szkoła itp... egzaminy za 2 miesiące. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skow Napisano 13 Marzec 2004 Share Napisano 13 Marzec 2004 kabelki od wiatrakoradioatora przechodza przez siebie :) ale poza tym ladnie, podoba mi sie model bogaty w szczegoly... no i jak na 3 tygodnie pracy z maxem to jest co podziwiac, pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 13 Marzec 2004 Share Napisano 13 Marzec 2004 Pracka faktycznie ładna jak na taki krótki okres czasu! Miło widzieć coraz więcej PAŃ na tym forum :D Tylko czemu nadal tak ich mało... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nekro Napisano 13 Marzec 2004 Share Napisano 13 Marzec 2004 WoW... =) (wydaje mi się że nie trza pisać nic więcej w takiej sytuacji :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 13 Marzec 2004 Share Napisano 13 Marzec 2004 BigBird zgadzam sie z toba :D Jesli ta pracke zamiescil by facet to kazyd by mial inne zdanie na ten temat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 No to jak oceniacie to już od Was zależy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Hmm...modeling jest całkeim nizły-za to sam render -taki sobie(żeby nei powiedzieć do d...)Oczywiście zalezy to co chciałaś osiągnąć..ale wątpie by chodziło o to.:) [Od trazu mówie ,że i tam sam tak nei umiem :P ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 Trudno mi powiedzieć co chciałam osiagnąć. Bo nie wiem, na ile lepiej mozna to zrobić. :-) Ale praca mnie satysfakcjonuje. Możliwe, ze za pare miesiecy jak coś ciekawego poznam to zmienie. :) Ale to tylko dla własnej satysfakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloomoon Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Jesli mozna to napisze cos od siebie :) Ladny efekt uzyskany w prosty sposob i to jest dla Ciebie na plus a na minus to ze w ten sposob mozna uzyskac ladny efekt ale nigdy nie oszalamiajacy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bawarski iluminata Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 brakuje mu relistycznosci, reflekst totalnie siedzą....szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Nie no juz styknie pochlebcy [lol2] to staje sie juz nudne no ale co tam fenomeny sa w srod nas :P A cuda jak 3t to ja tez lubie oka mam nadzieje ze wiekszej ilosci ludzi uda sie poskromic modeling i rendering w 3t ! Ja widocznie nie jestem fenomenem bo po 3t to ja zajazylem podstawy nie mowiac juz o podstawach jakiegos dobrego rendera ! Dobra nie czepiam sie juz narka pozdro dla wszystkich fajnych babek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 16 Marzec 2004 Autor Share Napisano 16 Marzec 2004 Rendererów to ja nadal nie umiem obsługiwać, ale wszystko w toku nauki... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 to nie takie straszne na jakie wygląda, a efekty genialne, renderery to juz standart (mam na mysli raytrace gl dof area lights, etc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi