GrześDuro Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 (edytowane) Cześć;) Mam juz nowy concept, ale zanim go zrealizuje to chcialem sie troche podszkolic i zlapac klimatu retro. Padlo na ukochanego Camaro a jak Camaro to tylko 69;P Model robie od ok 5 dni nie spieszac sie. Jako ze rendery w clayu niebardzo mi wychodzą (mało widac i detal znika) wiec renderki w ubogim studio ze sky'em. Zapraszam do komentowania i wytykania bugów i nieścislosci. Coś mi sie stało z kompem bo rend ktory normalnie trwa 1h teraz zajął 7h 10min:| Edytowane 29 Lipiec 2009 przez GrześDuro update
Bruneq Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 ja ze swoim camaro praktycznie do tej pory tocze zarzarte boje:) nie jest dzle, bo jest prosto, ale pare niescislosci by sie znalazło...M.In. bok...jest na nim przetłoczenie od przedniego koła po połowe trzwi...brak wlotu na tylnm nadkolu i pod drzwiami brak listwy
GrześDuro Napisano 2 Październik 2008 Autor Napisano 2 Październik 2008 Bruneq - wlasnie widzialem to Twoje camaro jak szukalem czy juz nie bylo tego modelu na forum. Kto wie moze wrescie coś sie ruszy skoro konkurencja nie spi;P Jesli chodzi o trzymanie sie oryginału to wiesz.. zalezy na jaką refekrke patrze. Ja mialem przed oczami kilka i wybralem najbardziej pasujace moim zdaniem elementy. Nadkola i zresztą Lusterka tez sa inne niz w serii, ale wciaz istnieja w realu. Widocznie amerykanie lubia sobie w nich podłubać. Bedziesz musial mi uwierzyc na slowo;) Stachu - Rzeczywiscie o cal za duze. thxD juz blisko...
rallyman Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 masz coś nie tak z dachem na wysokości słupka dzielącege szybe na drzwiach i tą małą i wydeje mi sie że nie jest najrówniej w okolicach tylnej szyby, przód ładnie :) dlaczego jeszcze nie ma siatek ;> :P 1
KamillM Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 Coś mi sie stało z kompem bo rend ktory normalnie trwa 1h teraz zajął 7h 10min:| Może siedzisz na nowym vrayu? Jak tak to przejdź na starszą wersję. Fajny wóz i model :)
FF Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 A ja proponuje całkiem olać rendery na razie i zając sie modelingiem. Nie porównywałem ze zdjeciami ale widać ze zderzak za cienki i chyba nadkola troche za duże. Duży plus za wybór auta:)
JohnZi Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 rowek laczacy drzwi i tylna czesc auta zrobilbym bo MSx1 albo lepiej wyprofilowal, nie zachowuje ciaglosci blachy. Poza tym wyglada ladnie aha i widze fale na dachu:)
GrześDuro Napisano 4 Październik 2008 Autor Napisano 4 Październik 2008 Dzieki Panowie. Wiedzialem ze mozna na was liczyc;D Rallyman - problem z dachem rozwiazany, a siateczki juz wrzucam. KamilM - niestety mam problemy z instalacja vraya na viscie:/ Renderuje w mentalu i tak mi sie wydaje ze poprostu zwiekszylem subd amount. z 2 do 3 i chyba stad meki kompa. Freedom Fighter - masz racje. Zostawiam duze rendery. Bdą tylko screeny ev. moze lakier w slabej jakosci rendera. Zderzak poprawiony, nadkola narazie zostawie. Lubie duze:D JohnZi - problem z odbiciem za drzwiami rowiazany. Troche pomodelowalem i sie udało. Dzieki;) fala poprawiona. znaczy juz jej nie ma xD Siaty
rallyman Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 klatka jest :D:D siatka taka na 2 razy mi się wydaje, jedziesz dalej ;D
FF Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Może sie myle ale poszukałem trochę necie i znalazłem tylko wersje które mają zderzak z zagiętymi do góry końcówkami i z przetłoczeniami na bokach lub wersje ze zderzakiem zagiętym do tyłu i bez przetłoczeń, nigdy inaczej. Może się czepiam ale jestem zwolennikiem robienia "tak jak naprawdę". I nadal uważam że nadkola za duże. Normalnie bym się nie czepiał ale fajnie Ci wychodzi model wiec było by jeszcze fajniej gdyby sie zgadzał z rzeczywistością:) Pozdrawiam!
PenGuin Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Wyglada fajnie, troche faktycznie nadkola ca wyciagniete. nie jak stockowe camaro. Osobiscie jestem fanatykiem camaro, sam posiadalem juz w sztuki z roznych rocznikow - teraz wlasnie szykuje sie na 67-69. Wiec dopiesc jeszcze modelik - ja bede happy.
FF Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Znaczy sie że miałeś prawdziwe stare camaro? Ja też chce...:(
PenGuin Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Yeap, Mialem 2 sztuki, 1994 rocznik - tgzw ostatni muscle car i '74, obydwa sprzedane. Teraz czekam na esencje ameryki czyli wlasnie 67-69. Pierwsza generacja niezaleznie od rocznika miala te same nadkola ( quarter panels ) zobacz na fotce http://images.chevyhiperformance.com/featuredvehicles/0811chp_06_z+1968_chevy_camaro_ss+front_view.jpg a tutaj widac dokladnie http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1967-67-Camaro-Quarter-Panel-Full-Type-LH-Side-New_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a570Q7c39Q3a1Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem360089725769QQitemZ360089725769
GrześDuro Napisano 4 Październik 2008 Autor Napisano 4 Październik 2008 Widze ze bardzo kontrowersyjna sprawa z tymi nadkolami. W takim razie pokarze kilka referek na ktorych widac ze nadkola bywają rozne - owalne i podłóżne;P owalne bardziej owalne bardziej podłozne i z listwą nawet Przedni bumper Kwestja osobistych preferencji i wyglada na to ze zrobie dwie wersje stock'ową i HardCore'ową. Tak zeby wszystkich zadowolic a nikogo nie zawieść. A co!;D Update:
PenGuin Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Hey, e tam kontrowersyjne. Rob jak chcesz, tak czy siak bedzie dobrze. Te 2 pierwsze foty to sa porzezone nadkola - bo to sa wersje przerabiane protouring albo drag - i przy stockowych nadkolach wiecej niz 285mm opony nie wcisniesz. Taka mala dygresja.
FF Napisano 5 Październik 2008 Napisano 5 Październik 2008 Pokazałeś całą liste zdjęć i żadne nie są takie jak Twoje:P
GrześDuro Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 Nie chodzilo mi o pokazanie tych konkretnie ktore robie tylko jak duzo jest wersji. Mysle ze 1szy niebieski i czerwony w połaczeniu dają te moje. Jesli uwazacie ze są brzydkie to je wywale. PenGuin - strasznie zazdroszcze ujezdzania tych pieknosci. Dasz sie karnąć?:D
Bruneq Napisano 5 Październik 2008 Napisano 5 Październik 2008 cos ci sie popsuło na uszcezlce szyby na górze, prowdopodobnie na symmetry sie zweldowalo nie to co trzeba
GrześDuro Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 spoko loko. To tylko efekt smooth. Usune scianke na "koncu" obu połówek i juz nie bedzie tego buga.
GrześDuro Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 (edytowane) Opona: Proxes 4r a tak prezentuje sie z nadwoziem(nadkola juz zmienone na renderze jeszcze nie) Edytowane 8 Październik 2008 przez GrześDuro
rallyman Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 fajna oponka :D:D a ta klatka nie za nisko z przodu ??
JohnZi Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 z tym rowkiem, o ktorym wspominalem to nadal nie jest cud miod malina. Widac rozne zalamania swiatla. Polacz te 2 blachy, daj Msx1 i wtedy tnij:)
GrześDuro Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 rallyman - z klatką jest taki problem ze rury sa proste a linia dachu zakrzywiona i by wystawaly rogi, bo profil rury jest zacny;D JohnZi - Biore sie za te blachy. Dzieki za to ze tak meczysz o tego rowa. Gdyby nie to, to pewnie bym ominął zrobil fele i wrzucil kolejny badziew do finished. A tak to podłubie aż bedzie cacy. a teraz jak te ndakola?
GrześDuro Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 troche wątek zdążył sie zakurzyc. Wrzucam co nieco... fela poprawiona blacha (a teraz cud miod malina?) ujecie i jeszcze takie o w sloneczku
JohnZi Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 no teraz to miejsce dobrze wyglada:) oponki fajne, szczegolnie w renderze slonecznym:)
JohnZi Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 fajne swiatla, ale mozna latwo je podciagnac w Psie, jak cos to mow, to usune :)
Stachu Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 światła super al enie wygladaja na zapalone. jedyne po czym poznałem to na ziemi odbicie ale naprawde good work, rob takie na słoneczku bo tamto wymiatało
soshka.cg Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Powiem szczerze,ze w tym wątku obejrzałem tylko twój pierwszy post i jego obrazki i ostatni (ten powyżej). Zauważyłem że renderek różni się znacząco i to jest na plus idzie w dobrą stronę keep working :)
GrześDuro Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 dzieki za komenty, jednak brak krytyki mnie dziwi(martwi) Thx JohnZi To w Ps'ie swietnie wyszlo. Tylko nie usuwaj;) Musze wreszcie zabrac sie za tego PS bo potencjał drzemie niezły. Stachu jak bardziej podkrecam to beznadziejnie zmnieniają kolor. Swiecą acz mało. I tutaj pojawia sie PS;) dzieki za komplement Soska zachecam do obejrzenia calego watku i podzielenia sie uwagami, tudziez radami. Working bedzie jak najbardziej keep, ale jeszcze nie wiem how long potrwa break. pozdrawiam!
GrześDuro Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 Kilka problemow napodkalem. -Materiał mateshadow nie chce przyjac cienia od mentalowskiego Sky'a oczywiscie z wlaczonym final gather. Czy moze nie wspolpracuje on z tym rendererem? -Wiem ze w V-rayu mozna zrobic overwright back ground'u i zrobic osobno enivronment'a(hdri) i back ground. Czy da sie jakos osiagnac podobny efekt w mentalu? Średnio ten displace zadziałał, ale wrzucam fotele. Bedzie jeszcze jakis emblemat na oparciu tylko jeszcze nie wiem jaki. Moze znaczek Chevy? Wnetrze nie bedze widoczne w scenie ktora mam dla niego, wiec wazne zeby wygladało dobrze z zewnatrz. Nowy model, stare studio i moje wypociny z PS tak zeby ciekawy efekt był. Zaznaczam ze scena do Finished bedzie inna. Tapeta dla fanów Camaro i nie tylko;) zapraszam do dzielenia sie swoimi opiniami odnosnie... wszystkiego:)
ReflectVision Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 za male zaglowki ? :p calkiem ladny ten renderek
TheCapo Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 Dla mnie wypas. Aluski bardzo mi się podobają.
JW_2305 Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Naaajs... fajne opony, to zabrudzenie mi sie podoba. Ogolny efekcior tez fajnie i model bez bledow chyba.
GrześDuro Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 (edytowane) Denerwował mnie bok wiec sie uparlem i od nowa zrobilem nadkola i przedewszystkim fragment nad klamka bardziej przypominał jakiegos dogde'a niz Camaro. Wiec po poprawce wrzucam. Doszly blachy, lusterko wsteczne, poprawione materialy i kilka bajerów. Edytowane 9 Listopad 2008 przez GrześDuro
kamil.ochel Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 opona wyszła trochę jak płaskie zdjęcie :) tak to ładnie :0
rallyman Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 ładnie grzesiu :D faktycznie dziubnąłeś troche PSa :D
ndru Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Fajnie wyszlo, ale ja bym samochod przyciemnil - zobacz jak wygladaja inne samochody. Na razie wyskakuje z zdjecia. I przygas te lampy.
JohnZi Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 a co Ty na takie swiatelka? http://img404.imageshack.us/my.php?image=fotofinalkopiakopiabccezw3.jpg Twoje troszke blade imo.
Filip Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 (edytowane) Fajne autko choć studia takie sobie, ale za to ostatnia scenka wymiata. Ps johniZi nie wiem czemu ale tych fotek nie widac Edytowane 4 Grudzień 2008 przez Filip
ReflectVision Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 jakby tak wygladaly gry, to kupuje ! :)
Mr_SAN Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Fajne autko choć studia takie sobie, ale za to ostatnia scenka wymiata. Ps johniZi nie wiem czemu ale tych fotek nie widac Ostatnio imageshack swiruje - czasami trzeba kilka razy odswiezyc zeby zaskoczyło. PS. Jak dla mnie compositing niezly tylko faktycznie troszke przyciemnij bryke i bedzie super ;) 1
FF Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Zastanawiałem se czy zrobić camaro czy firebirda z 68 ale widzę że camaro już będzie ładnie zrobiony wiec nie ma sensu na razie:) Aczkolwiek nadal trzymam sie wersji że nie ma takiego camaro naraz z takim zderzakiem i nadkolami. Chodzi mi o to że albo zderzak zawinięty do góry (jak u Ciebie) ale wtedy nadkola inne albo zderzak prosty i wtedy nadkola takie jak u Ciebie.
GrześDuro Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Napisano 7 Grudzień 2008 Z lekkim opóźnieniem(w kompie z netem zfajczyl sie efektownie zasilacz) wrzucam poprawiona wersje. Praca na 3 roznych kompach nie jest prosta wiec jak widzicie nasycenie i kontrast roznie wychodzi na kazdym ekranie co widac na przykladzie nieba:/ Andrzej- dzieki;) juz przyciemnony wrzucam Jhonzi- zgadzam sie, choc u Ciebie z kolei zbyt nasycone. Wrzucam kompromis;) Filip- dzieki;) wiesz to jest VIP tylko i te studia byly tylko dla hecy. Zeby nie na nudnym szarym tle. Reflect- jak by tak wygladal prostreet to i tak bym nie kupił;P nie mowiac juz o mostwanted 2 znanym jako Anderkower;/ UG1 rzadzi:D Mr_San- thx sensej;) A jak teraz? i wreszcie Mr. Freedom Fighter... Co tu z panem zrobic xD No ja wiem ze nie oryginal i wogole. Lubie personalizowac wszystko dookola i Camaro sie nie uchował. Powiedz ze nie fajnie mu z taka kombinacja?;> 5 min i zderzak prosty. tylko po co. Co do tego jak wyjdzie Chevy to sie okaze;) Widac jestes fajnem Oldshoolowych oldsmobilów, ale czy firebird to bym sie zastanowil... moze Camaro z 70'? albo ta vetta http://www.youtube.com/watch?v=nHBUFqoJAgs CUDO!
FF Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Camaro z 70... bleeeee:P A ta corvetta nawet przyjemna, pomyślimy:) Fajnie wygląda ten render ale nauczyłem sie że jeżeli nie masz profesjonalnych zdjęć tło które zwykle kosztują sporo (no chyba że sam potrafisz takie zrobić) lepiej sie pomęczyć i zrobić scenkę samemu. Roboty nie mało ale efekt lepszy i satysfakcja wieksza:)
Rekomendowane odpowiedzi