Skocz do zawartości

Bardzo Mało FPS we viewportach..

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

powiedzcie mi, bo sam nie chce mieszac a przyczyny nie znam...mianowicie, modelujac cos powyzej 100K trisow fps we wievportach zaczyna mi spadac od 10 do nawet 2ch FPS'ow....w czym moze kryc sie problem?

mam GForce'a 8800GT 4GB ramu i Viste Ultimate x64, Max 9. Nie jest to wina vraya bo sprawdzalem..

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

widze ze sam nie jestem....czytalem wczoraj w necie o tym, ludziska maja problemy takie tez, i nikt nie wie o co biega!Moze sterowniki nie takie, albo co. Zobaczymy, moze czas zaryzykowac z Xp64. Wylaczylem Aero i inne cuda wianki i nadal tosamo, skok o 1FPS no moze 2...ale nic wiecej :\

Napisano

Miałem to samo. Na karcie ati trochę lepiej, ale tylko w opengl. Prawdopodobnie tkwi to w maxie, a poprawki dla 9 się już raczej nie doczekamy :/.

Napisano

stawiam że to sterowniki, albo Vista jeśli tak tnie... miałem kiedyś podobnie pod XP, aż w końcu znalazłem dobre stery... w tym wypadku może ich po prostu nie być pod Vistą, albo nie współpracują z systemem tak dobrze...

Napisano

max 9 nie obsługuje dx 10 jeszcze.

Powalcze ze sterami jak bede mia chwile czasu, wprawdzie, jak robie modele to są to przedewszystkim LP nie przekraczajace 20K, ale to nie chodzi o to...

Napisano

zauwazylem cos dziwnego....mianowicie wrzucilem do sceny parenascie spher, łacznie ok. 1.5mln poli, przekonwertowalem do editable poly, pododawalem jakies tam modyfiktory i mialem ok 60 Klatek....AŻ.....wrzucilem na nie material vraya....1klatka!

Napisano

Mi się wydaje, że to kwestia samego maxa. Mam XP64 i na 2008 240kl/s a w 2009 50kl/s na tej samej scenie gdzie jest przypisany wszystkiemu jeden standardowy materiał.