Napisano 18 Październik 200816 l Jak w tytule, ostatnie zajawki ukazujące się na temat Pakietu CS4, dały mi sporo do myślenia, przede wszystkim nad realnym rozważeniem zakupu upgrade'u. Przede wszystkim dla rozszerzenia wersji o Flash'a i "doświadczenia" przyspieszenia pracy w PS4 ;). Ale ... tu pojawia się mój jeden dość poważny problem, rozbieżność w cenie. Po raz, podawanej na stronie adobe.com upgrade z wersji CS3 Design Standard do wersji Design Premium, koszt 599$, natomiast u nas ma być to mniej więcej 700-800 EU, zastanawiam się skąd taka różnica. I czy w rezultacie warto czy też nie przechodzić na CS4, strasznie to mocno enigmatyczne jak dla mnie ;), nie ma wersji testowych, nie ma jak tego sprawdzić ponoć wszystko ma być dostępne za jakieś 2 tyg. (chyba że się mylę). Czy w takim układzie mogę sobie zakupić upg. soft'u z USA? Czy warto w ogóle zawracać sobie tym głowę ;)... //pozdr.
Napisano 18 Październik 200816 l No widzisz. Dyskusje na ten temat chyba toczył się wiele razy. Niestety Ameryka, a Europa ma inne polityki cenowe. Niestety my musimy płacić w EUR. Nie możesz zakupić softu z USA. Sam stoje przed tym dylematem upgrade'u. Pewnie go zrobie prędzej czy później, ale jeszcze czekam i nie spieszy mi się z tym jakoś. Może nawet kurs EUR troche się zmieni bo prawda jest taka, że przez sytuację na giełdzie też te ceny troche poszły w górę.
Napisano 4 Listopad 200816 l Kupiłem upgrade (box) do CS4 (production premium) w Polsce. Zapłaciłem 649euro +Vat (kurs z dnia zamówienia). Poszło gładko, ale żal pozostał bo kupując ze stanów byłoby taniej. Jakiś specjalnych różnic nie zauważyłem (w XP32), ale pod Vistą 64 bity chodzi naprawdę bardzo fajnie.
Napisano 4 Listopad 200816 l Swoją drogą, byłaby to zabawna sytuacja, gdyby Adobe ścigał kogoś z Europy za zakup licencji ze stanów (O ile jest taka możliwość). Ciekawie, jakby prawnicy Adobe'iego tłumaczyli nielegalność takiego oprogramowania ;)
Napisano 28 Listopad 200816 l Swoją drogą, byłaby to zabawna sytuacja, gdyby Adobe ścigał kogoś z Europy za zakup licencji ze stanów (O ile jest taka możliwość). Ciekawie, jakby prawnicy Adobe'iego tłumaczyli nielegalność takiego oprogramowania ;) Oprogramowanie byłoby legalne. Złamanie warunków licencji za to nielegalne i tu tkwi haczyk. ;) A tak serio to też dylemat mam poważny. Chyba skończy się na pobraniu wersji trialowych i przetestowaniu. Ale gdyby ktoś pracujący na co dzień w AE lub PR się wypowiedział na temat upgrade'u to pewno sporo by mi pomógł w decyzji.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Lada dzien upgarduje PS CS4 do pakietu prod. premium CS4 wiec dam znac co w AE piszczy.