Napisano 18 Październik 200816 l witam i przedstawiam moj nowy maly obiekt zegarka calosc wymodelowana i wyrenderowana w Lightwave3d nastepnie poddana praniu w fotoszopie krytyka komentaze bardzo mile widziane pozdrawiam Edytowane 22 Październik 200816 l przez J|L
Napisano 18 Październik 200816 l 1. render za ciemny, 2. tez ciemno, na czym chciales wyostrzyc? 3. spoko, to drukarka sie tam odbija?
Napisano 18 Październik 200816 l Materiał drewna(?) mi nie pasuje. Pokaż referkę, będzie można porównać.
Napisano 18 Październik 200816 l Autor johny dzieki za repa no ogolnie to chcialem zachowac takie ciemnie kolory.. ale widocznie rpzesadzilem... mimo to na moim balonie prawie wszystko widac gdyby nie opare szczegolow... i utrudnienia dofa :D adam_m jak tylko wykonam fotke to podrzuce :D
Napisano 19 Październik 200816 l Oj, a mi się podoba, oj podoba się. Totalnie uderza w moje gusta. Klimat, model i materiały bardzo w moim stylu. Świetne.
Napisano 19 Październik 200816 l mi się oczywiście też bardzo podoba. Ale DOF na pierwszym renderze niepotrzebny, pozatym bardzo dobra praca. Gratuluje.
Napisano 19 Październik 200816 l Bardzo mi sie podoba, masz styl. Fajnie ze zaczeles sie tutaj pokzywac:) Nie wiem jak ty to robisz ale ta praca jak i ine twoje maja cos... to chyba to mienkie swiatlo - refleksy. No i za DOF masz dodatkowa gwiazdke ode mnie
Napisano 20 Październik 200816 l Autor pressenter: senkju :] gientekwl: rowniez senkju :] keraj37: ponowne senkju :] nastepnym razem postaram sie poprawic z dofem ciemnoscia i całą resztą pozdro zdrowko! ponizej wrzucam lekko rozjasnioną wersje co by johny nie krzyczal
Napisano 20 Październik 200816 l Hmmm nie chodzi o to ze DoF jest nie potrzebny tylko raczej o to ze cos ten DoF ci nie wyszedl i tylko psuje obrazek. Model fajny render mi nie podchodzi bo psuje cala prace i niezaduzo z tego widac.
Napisano 21 Październik 200816 l mi sie bardzo podoba i render i model bardzo przyjemny ja ci daje ****
Napisano 22 Październik 200816 l Autor temporial rozumiem dzieki :] dlatego teraz render z minimalnym dofem grigoriob dzieki :]
Napisano 25 Październik 200816 l wyglada jak zrobione z czekolady,a nie jak z drewna, to chyba kwestia połysku
Napisano 25 Październik 200816 l Autor jaraskg - :D moze byc czekoladowy ale proponuje ci jeszcze przegladnac druga wersje obrazka... te jasniejsza moze bedzie miej czekoladowa... dzieki za respa ;] eden-3d a na co ? :/ :D
Napisano 29 Październik 200816 l Autor Xardas 666 - dziekuje ciesze sie bardzo :] Ford Prefect - rowniez dziekuje :D wiekzosc w fp ale z tego co pamietam to najjasniejszą wersję liczylem na native...
Napisano 29 Październik 200816 l Witam Gratuluje udanej pracki, ale widzę chyba jeden bląd, moge sie mylić ale zdobienia są normalnie chyba nakładane na obudowę zegarka i są robione z innego kawałka drewna wiec powinny mieć inaczej ułożone słoje w stosunku do obudowy zegarka, no chyba ze robi sie to z jednego kawałka drewna.
Napisano 29 Październik 200816 l Autor dzieki filip ! i tak masz racje jak sie robi takie detale w rl to najczesciej jest to inny kawalek drewna ;] ja mimo ze stolarz z zawodu to jednak lenistwo dalo znac o sobie i nie otexturowalem tego jak nalerzy... przy nastepnym texturowaniu postaram sie byc baredziej realno-dokladny... pozdro peace
Napisano 1 Listopad 200816 l Duży plus za DOF'a dodaje klimatu i realizmu. Fajnie, że duży render. Kontrasty spoko. Wywaliłbym ten biały rozbłysk na podłodze albo podretuszował w PS'ie. I słoje na froncie idą pod dziwnym kątem w stosunku do reszty. Według mnie lepiej jakby szły w poziomie tak jak na boku i na górze.
Napisano 1 Listopad 200816 l Strasznie mi się podobają materiały - drewno i refleksy na prawdę znakomite. Scena doskonale dopasowana do przedstawianego obiektu. No i sam model trzyma poziom. Na prawdę bardzo udana pracka! Pozdrawiam!:)